Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocnodzienny

Pytanie do Pan znajacych sie wystroju mieszkan.

Polecane posty

Gość nocnodzienny

Moze w sumie przesadzilem ale nie wiem jak to nazwac. Mam stol wymiary 90 cm na 160 cm i stoi chyba w salonie chociaz nie wiem czy ten pokoj mozna nazwac salonem. Urzadzalem sie kilka lat temu i mialem kupic sobie meble podstawowe a potem dopiero urzadzic mieszkanie. Wszystko stoi bez ladu i skladu i pewnie juz tak pozostanie. Jedyne co mi sie w mieszkaniu podoba to podlogi ... ale odszedlem od tematu. Co kupic na ten stol bo nawet obrusu nie mam i co postawic zeby dobrze wygladal, chodzi mi na codzien bo jak chcialem zobaczyc w necie to sa zdjecie na jakiejs okazje z zastawami, swiecami, kieliszakmi . Jakie maja byc wymiary obrsusu bo nie idzie znalezc, myslalem ze powinien byc po jakies 40 cm dluzszy niz wymiary stolu ale zawsze jak jedna strona sie zgadza to albo jedna jest krotsza albo metr dluzsza.

zależy jaki ten stół ,najlepiej nie nawalić zbytnio na nim ,połóż może ze trzy takie świece http://www.allegro.pl/item1000067994_swieca_swiece_rustic_walec_zapachowa_lissy_nowy.html kremowe ,czasem niektórzy kładą je na takie fajne talerze/podstawki prostokątne nie wiadomo w jakim stylu ten pokój ,jakie kolory mebli ,stołu ,podłogi no nic...obrus możesz kupić taki prostokątny gdzie na krótszych stronach stołu zwisają boki obrusa a dłuższe boki są puste ,czyli taki długi ,wąski coś takiego http://www.allegro.pl/item1019609328_zik_obrus_bieznik_serweta_45_180_orient_c_b.html

Gość nocnodzienny
Pokoj raczej nie jest w zadnym stylu. Podloga drewniana, parkiet taki troche jasniejszy, na nim dywan ale nie na calym. Meble na calej jednej scianie, bardzo ciemne drewno, ten nieszczesny stol podobnie, dostalem go wtedy gratis jak sie nie myle do tych mebli bo one byly dosyc drogie, a kupilem je tylko dlatego ze byly zlozone na ekspozycji i nie trzeba je bylo potem skladac. Na przeciwleglej scianie do tych mebli stoi komplet wypoczynkowy, stol stoi na srodku bo pokoj wydawal mi sie pusty ale przez to rzuca sie w oczy i wyglada tak jakos golo.

hehe z tymi meblami to dobre :D no nie wiem ,nie jestem żadnym znawcą ,ale ja bym dała skromnie do takiego obrusu wielkiego z haftami i jakiś mosiężny świecznik na środku czy cuś potrzeba nieco stylu w innych meblach i bibelotach no chyba ,że chcesz zrobić coś rodem z pałacyku :O

Gość jenk
Myslę,że stół wyglądał by lepiej gdzieś z boku a nie na środku. Zrezygnuj z obrusa-jakoś nie pasuje mi do faceta.Kup fajną podkładkę (np w ikea ) .Z tymi świecami to też bym uważała -wszyscy teraz je stawiają.Może jakaś ładna patera czy koszyczek lub misa z owocami lub słodyczami?Dużo ciekawych podkładek z materiału czy innych kupisz na allegro .Kupując więcej masz na czym postawić talerz czy filiżankę -w razie potrzeby.Jak stół ma blat w porządku to szkoda go przykrywać szmatami .