Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuti frytyyy

grzybica w czasie okresu

Polecane posty

Gość tuti frytyyy

dziewczyny jak sobie pomoc? Dorwalo mnie na dwa dni przed okresem, do lekarza juz bylo za pozno zeby sie dostac. Mialam czopki clotrimazolum, zdarzylam wziac dwa i caly czas sie smaruje mascia clotrimazolum, ale to nic nie daje! Wczoraj na noc polknelam dwie tabletki ketokonazolu. I to by byly wszystkie resztki lekow jakie mi zostaly. Ktos bral ten kotekonazol? jak dlugo czeka sie na efekty? jak wzialm na noc to rano powinno juz wszystko przejsc? bo nie przeszlo jeszcze ... Mam jeszcze w zanadrzu czopek canesten, ale musze doczekac do konca okresu. Jak sobie ulzyc? bo czasami po scianach juz chodze

Gość Karinaaaaaaaaaaa83
Ja ostatnio stosowałam irygację tantum rosa...daje ulge na długo:)

Gość tuti frytyyy
ok, kupuje tantum rosa w saszetkach, rozpuszczam jak trzeba i co dalej? "irygacja" to co to jest wlasciwie? plucze sobie zewnetrzne czesci? czy wlewam tez w jakis sposob do srodka? i mozna w trakcie okresu?

Gość tuti frytyyy
no pomozcie ludzie prooosze

Gość natalkaaaa85
Teraz wszedł na rynek nowy płyn do irygacji, nazywa się aflovag, ma pałeczki kwasu mlekowego. Ja go teraz stosuje jak tylko zobacze, że śluz zmienia się w niepokojący, bo strasznie się boję nawrotu grzybicy. I po nim czuję się świeżutko i wszystko wraca do normy. Myślę, że nie zaszkodzi spróbować. Ale do lekarza i tak będziesz musiała iść. Aflovag jest w takiej buteleczke z dołączona rurką do robienia irygacji. Wpuszczasz płyn do wewnątrz. Acha no i w opkaowaniu są aż 3 buteleczki.

Gość tuti frytyyy
dziekuje bardzo, na pewno kupie sobie jakies bakterie dopochwowe, chociaz one wydaje mi sie bardziej powinny byc uzywane juz po zaleczeniu i jakoprofilaktyka. na razie kupilam tantum rosa. do lekarza pojde rzecz jasna, tylko neich sie okres skonczy :/

Gość Norniczka :)
Irygacje nie pomagają, probiotyki tak. Ja bym kupiła Klotimazol w kremie i robiła napar z rumianku i przemywala okolice intymne. Do tego dobre bakterie (lepiej doustne typu LaciBios femina) i płyn z kwasem mlekowym i wygodne, bawełniane majtki. I wietrzyc okolice intymne, dokładnie osuszać papierowym ręcznikiem.

Gość tuti frytyyy
na razie to ja mam podpaske :/ wydaje mi sie ze tampon przy grzybicy to jeszcze gorsze wyjscie - czy nie? zaraz bede lykac bakterie. czasami az nei moge chodzic normlanie tak mnie podszczypuje :/ tez az tak miewacie?

Gość tuti frytyyy
i jak sobie z tym poradzilas? bo mnie az glowa rozbolala, na niczym sie nei moge skupic, tylko bym w lozku lezala :/ juz nei wiem jak sobie pomoc. ide tego tantum rosa zazyc, moze cos pomoze

Gość bojabojaboja
Nie poradziłam sobie sama i nie czekałam na cud. Drugiego dnia tych objawów wylądowałam u ginekologa, bo nie wiem jak miałabym pracować w takim stanie dalej:/ Dostałam 3 rodzaje leków na grzybice, w tym 2 dopochwowe, 1 doustny i probiotyk dopochwowy i doustny. Wydałam na to bardzo dużo pieniązków, ale mam nadzieję, że sie opłaci. Potem jeszcze sama dokupowałam Provag no i potem dokupiłam Aflovag jak zobaczyłam niepokojący śluz. Ale od tego czasu jest ok.

Gość tuti frytyyy
wlasnie u mnie colrimazolum nic nie daje :/ u ginekologa wyladuje jak tylko okres mi sie skonczy

Gość tuti frytyyy
heh wlasnie kefir koncze ;)

mialam grzybice w ubieglym roku w tym roku znowu powrocila i ginekolog mi przepisal dopochwowe leki ale teraz mam miesiaczke i nie moge stosowac ich... kupilam tantum rosa ale nie wiem jak to jest podczas miesiaczki z jego stosowaniem?? w dodatku teraz strasznie mi napuchly wargi sromowe boli i nie wiem jak sobie z tym pomoc:( pomozcie prosze was

Gość gość
też tak miałam... wargi sromowe tak opuchnięte że chodzi nie mogłam. Na opuchliznę gin polecił okłady 15 min z kwasu bornego i zimne okłady np, kostkami lodu