Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xzaniepokojonaaa

beta hcg, niepokój

Polecane posty

Gość xzaniepokojonaaa

witam, dwa dni spoznia mi sie miesiaczka dzisiaj odebralam wyniki testy beta hcg i wynosi on 42 mlU/ml czy to ciąża czy moze oznaczac cos innego?? kiedy najlepiej zglosic sie do lekarza zeby mogl mi powiedziec cokolwiek konkretnego???

Gość xzaniepokojonaaa
to dla mnie bardzo wazne;( CO MAM ZROBIC

Witaj Wynik wskazuje na ciaze. Na wyniku masz na pewno interpretacje jaki tydzien ciazy odpowiada Twojemu wynikowi. Powtorz bete za 2 dni. Jak bedzie rosla odpowiednio to znaczy ze z ciaza wszystko ok. Poczekaj jeszcze okolo tygodnia i idz do ginekologa.

Gość xzaniepokojonaaa
tak napisane jest ciąża 1,3 - 2 tydzień 16-156

No wiec sie zgadza bo pewnie liczone od poczecia :) Generalnie liczy sie ciaze od miesiaczki. Wiec powtorz bete za 2 dni powinna wzrosnac o ok. 66 % .

Gość xzaniepokojonaaa
czyli licząc od miesiączki to jestem w 4 tyg ??? a jak to się ma do rozwoju płodu

Nie jestem jakas super znawczynia ale jestem juz mama wiec jak masz jakies watpliwosci, pytania dotyczace ciazy napisz na gadu - 4317605. Jesli tylko bede umiala to odpowiem chetnie na pytania :)

Gość xzmarwionaaaaaaaaaaaaaaa
niestety jestem w pracy i nie mam tutaj gg... ;(( wydaję mi sie poprostu ze to bardzo niski wynik czy jeśli zrobilam badania wczoraj a juro je powórze to będzie ok?

Gość xzmarwionaaaaaaaaaaaaaaa
ok, dziekuje napewno sie odezwe!!!

poniżej 9.5 mIU/ml NORMY beta HCG licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml 3 4 tydzień od owulacji 9 - 130 4 5 tydzień od owulacji 75 2600 5 6 tydzień od owulacji 850 - 20,800 6 7 tydzień od owulacji- 4,000 - 100,200 7 12 tydzień od owulacji- 11,500 - 289,000 12 16 tydzień od owulacji 18,300 - 137,000 16 29 tydzień od owulacji- 1,400 - 53,000 29 41 tydzień od owulacji 940 - 60,000

Gość xzaniepokojonaaaaaa
powtórzyłam dzisiaj badanie krwi, jutro odbiorę wynik dopiero niestety;(((