Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ertyuioiuyt

co kupic dzidziusiowi na 1 wizyte

Polecane posty

Gość ertyuioiuyt

ide wraz z mezem do znajomcyh ktorym urodzila sie coreczka co mam kupic malej? czy takze mlodej mamie wypada cos kupic?

Gość eeeeeeeeeeee małpa
nie tylko dzidzi może gryzaczek idź do sklepu dla niemowląt tam mają specjalne zabawki dla dzidziów

Gość Pudpa dupa Panie Paździoch
Kup najlepiej jakieś ładne ubranko... na rozmiar ok. 80 żeby miało na przyszly rok bo teraz śpiochów czy bodów się nie opłaca kupowac bo dzeciaczek szybo rośnie a i tak mama zaopatrzyła dziecko w takie rzeczy... Ja zawsze tak robię jak idę odwiedzac naworodków do znajomych... I są bardzo rodzice z tego zadowoleni niż z gryzaka czy kolejne śpiochy

Gość ertyuioiuyt
a mamie co ? kwiatki bomboniere?

Gość a ja powiem ze najlepiej
jakbys miala mozliwosc podpytac mame czego potrzebuje dla malca. ja mam np taka syt ze niedlugo rodze a ciuchow mam mnostwo i na dodatek wszytsko w "spadku" , nie musialam nic kupowac. mam zapas na caly rok:D takze ja np z ciuszka bym sie srednio ucieszyla bo po co mi kolejny skoro mam tego 2 szafy? moze pampersy jesli wiesz jakich uzywac, albo mleczko jesli karmi sztucznie, jakis gryzak na zabki jak beda wychodzic itp. takie rzeczy sie przydaja ale musisz wiedziec jaka firme np mleka czy pieluch mama uzywa.

Gość ,.....................,
A mamie jak karmi cycem to czekoladę gorzką i sok malinowy

A co do kosmetyków dla dzieci to bym nie kupowała bo .... nie wiadomo czy dziecku będą służyc... Moja mała musi miec specjalne płyny do kompania czy kremy... bo nie wszystko jej służy... Nawet chusteczki nawilżające zależy jakie bo od niektórych uczulenia zaraz dostaje

Gość Pani Deep
kup jej śliczną sukieneczkę tak na 3 miesiące rozmiar 62 zależy jakie dziecko duże:) teraz jest pełno w sklepach bo lato, wiosna:) a małe niemowlęta -dziewczynki tak ślicznie wyglądają w sukieneczkach:)

Tez uważam że najlepsze są ubranka. tylko nie takie w rozmiarze 56 lub 62 tylko wieksze. Bo wiekszośc gosci kupuje małe ubranka a takich dziecko nie zdazy nawet wszystkich założyć.

Gość jhmhfmhnmh
a ile masz kasy? i ile ma dziecko?wiem ze małe ale ile miesiąc tyzien czy jak

Gość przestań drobnić
niby tak, ale moja kuzynka nie dostała żadnych spadkowych ciuszków, odwiedzające przynosiły duze rozmiary. w efekcie musiała kupować sporo ciuchów bo młody miał 50 cm jak sie wykluł i w tych przydużych sie topił ;)

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Za 30 zł. można już fajne ciuszki kupic... Najlepiej tak jak wyżej pisałam na rozmiar 80-86 żeby na przyszły rok miała bo teraz dziecko wszystko ma a na taki rozmiar to idzie naprawdę super ciuszki kupic czy komplety czy samemu coś zkąpletowac!! A jak polezy to nic sie nie stanie jeśc nie woła...

Gość ertyuioiuyt
3 tygodnie ;)

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
przestań drobnić Tylko jak kobieta jest w ciąży to sie szykuje na narodziny i zaopatrza sie w rzeczy dla malucha!!! A nie liczyc na to że ktoś przyniesie !!

Gość Pani Deep
jak to nie zdązy założyc? a w domu w kołysce to nie może byc ładnie ubrana? zdązy wychodzic ciuszki 56 i 62. Zależy od dziecka:) Po co kupowac na drugi rok? Nie wiadomo co będzie..dziecko moze byc asymetryczne, za duże, za grube i może tego wcale nie założyc:)

Gość Blekit Oka
Ja miałam dużo ciuszków na 56-62 i szczerze połowę rzeczy oddałam bo nie zdązyło tego załorzyc... A podostawało naprawdę fajne rzeczy

Gość Pani Deep
do błękitu oka..to dziwne.. Bo takie małe do 3 miesięcy..to się często przebiera..bo..tu melko zwymiotuje...tu się melkiem ochlapie jak je:) tu się zasiusia:) więc mozna tak 3 razy dziennie je przebierac:) Musiałaś faktycznie dużo tych ciuszków dostac:) a co na prezent: fajny kocyk w 3d..czy z ulubionym motywem dziecka;) albo taki szlafroczek do kąpieli. No, ale mama mogła to dawno już kupic:)

Gość Blekit Oka
Miałam dużo ciuchów... Ale co do kocyka to też ok.

Gość Pani Deep
a moja znajoma miała z kolei tysiące skarpetek.. .faktycznie niewychodził:) bo aż tak się tego nie używa. Skarpetek...i butów:)

Gość ertyuioiuyt
a mamie>>?? kwiatki? czekoladki?

Gość jhmhfmhnmh
cokolwiek przyniesiesz napewno sie uciesza a moze taki termos na butelki ? brdzo praktyczny prezent ja iałam 3 ale jak dostałam kolejny to sie cieszyłam bo to bardzo potrzebne jest

Gość przestań drobnić
Dupa dupa Panie Paździoch pewnie że przygotowała podstawową wyprawkę, później juz kupowała jak było potrzebne i nie dopraszała sie prezentów. juz sie tak nie strosz bo nie ma o co. ja zanosiłam do koleżanki malutkie łaszki bo zapytałam czy ma i szczerze mi odpowiedziała. a kupowanie na "za rok, za dwa" mnie nie przekonuje. bo w ciągu tego roku jeszcze kilka razy się u niej zjawię i jak będę chciałą to dam (święta, dzień dziecka, imieniny i bez okazji)

Kwiatki to bardziej od męża się dostaje i od rodziców i od teściów . Przeważnie Ojcowie , Teście daja kwiatki w podzięce za to że dała wnuka

Gość jhmhfmhnmh
ja dostałam od znajomych po urodzeniu dziecka balony z helem i kartkę bardzo miłe to było

Gość burakiiiiiiiii
mnie się już w ciązy pytano co mi jest potrzebne to,żebym nie kupowała a dostanę.. pani deep z ulubionym motywem dziecka?? spoko 3tygodniowy malec napewno ma ulubiony motyw ;) może to byc ręcznik, pampersy, osobiście jeśli ktoś chciał kupic jakiś ciuszek chciałam rozmiar 74 lub 80 , bo własnie na poaczątku i sama się zaopatrzyłam i znajomi dawali a później już trzebabyło kupować więc ja wolałam jak ktoś kupił większy rozmiar. ale najlepiej jest zapytać rodziców czego by potrzebowali..