Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysx80

tipsy a ciaza?!

Polecane posty

Gość justysx80

witam mam pytanie czy robilyscie dziewczyny moze sobie tipsy w czasie ciazy??jakies skutki uboczne polecacie niepolecacie?? chcialabym sie troche rozpiescic w ciazy mimo kilkunastu kilogramow wiecej i tak myslalam o paznokciach ale chcialabym wiedziec czy jest to bezpieczne :) jesli macie jakies doswiadczenia prosze bardzo o wypowiedz...zapraszam..:)

Gość berzyca
Same tipsy szkodliwe nie są natomiast w trakcie ich nakładania wdychasz opary preparatów i pył. Przemyśl, bo generalnie nie poleca się takich zabiegów

Gość mi lekarz nie pozwolil
malowac paznokci i robic tipsow,bo chemikalia z lakieru przenikaja i sa szkodliwe dla łożyska.Zreszta,czytalam o tym nieraz

Gość no to wychodzi
na to,że w ciązy nie wolno niczego robic bo w zasadzie wszystko szkodzi :o

Skutków ubocznych - brak :) Ja niestety musiałam zrezygnować, bo jak ruszyła "ciążowa gospodarka hormonalna' ;) to zaczęły się odklejać :) To ponoć się zdarza, bo wówczas płytka paznokciowa się zmienia. Niemniej jednak - nie u każdej zaciążonej, więc możesz robić :)

Gość w czasie porodu
paznokcie powinny być czyste, gdyż czasami potrzebna ocena ich zasinienia

Skutków ubocznych - brak :) Bez przesady z tym wdychaniem :) W dobrym zakładzie jest pochłaniacz tychże chemikaliów. Ja niestety musiałam zrezygnować, bo jak ruszyła "ciążowa gospodarka hormonalna' ;) to zaczęły się odklejać :) To ponoć się zdarza, bo wówczas płytka paznokciowa się zmienia. Niemniej jednak - nie u każdej zaciążonej, więc możesz robić :)

Gość justysx80
hmm chyba jednak sprobuje...w sumie jestem wysoko juz w ciazy wiec mysle ze to nie powinno zaszkodzic...a z tym wdychaniem to zgadzam sie z kolezanka sa juz takie pochlaniacze w salonach ze nie czuc bardzo tych chemikali...poza tym chodzac po ulicy tez wdychamy spaliny i rozne dziwne zapachy...:) dzieki wszystkim

Gość a jak łatwo
ja bym sie nie zdecydowala na tipsy.... chociaz to moze byc twoja ostatnia szansa przed urodzeniem bobaska :D masz jakas okazje?? np wesele czy cus??a

ja normalnie malowałam paznokcie podczas ciąży. Zapach mi też nie przeszkadzał. Szybko nanosiłam lakier i wietrzyłam mieszkanie. Jeśli chcesz być pewna zapytaj się swojego lekarza.

Gość sadsadasdasdas
Nie ma to jak spasiona ciężarówka ze szponami. A do porodu nie możesz mieć tipsów, ani malowanych paznokci

Gość lakim*
tak tak "spasiona cieżarówka" nie moze malowac paznokci wlosow tez nie musi chodzic z odrostami makijazu tez nie moze sobie zrobic bo tez szkodliwy :S ja w ciazy malowalam paznokcie i nosilam tipsy

Gość sadsadasdasdas
Tipsy są teraz niemodne dresiaro. Nikt nie mówi, zeby ciężarówki były niezadbane... ale tipsy?