Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samsung2010

Zdesperowana;(( POMOCY

Polecane posty

Gość samsung2010

Mam pytanie. Mam rozporawe o jedna grozbe 29maja 2010 roku, z tego co wiem po rozprawie jest 3tygodniowe uprawomocnienie wyroku wychodzi z tego ze koncze juz gimnazjum wiec czy obniża mi zachowanie na 1 dzien przed zakonczeniem>? czy to możliwe a jesli9 nie to jesli bede skazana na jakis wyrok to czy przyjmia mnie z tym wyrokiem do Liceum. ? Prosze o konkretne wypowiedzi.

Gość inkkkkkkkka
dopóki wyrok nieprawomocny niec nie moga zrobic,poza tym mozesz odwołać się od wyroku

Gość inkkkkkkkka
z tego co pamiętam kiedyś nigdy nie oczekiwano zaświadczenia o niekaralnosci,nie wiem jak jest teraz ale sadze ze podobnie,no chyba że sad wyśle do szkoły taką informację,ale watpię,nikogo nie zabiłaś,wiec teoretycznie nie stanowisz publicznego zagrożenia:)

Gość inkkkkkkkka
bedac jeszcze uczniem wiele Ci się upiecze:) ale na przyszłość nie popełniaj podobnych rzeczy bo nie znajdziesz pracy,przynajmniej sensowniejszej.

Gość inkkkkkkkka
z akt chyba wypisują po 10 latach,nie wiem bo nie byłam karana:) ale coś tam z prawa miałam na studiach.

Gość inkkkkkkkka
ja mysle ze taki wyrok jest nauczką,szczególnie patrząc na ten topic....dziewczyna chyba zrozumiala ze latwo zmarnowac sobie życie.ale człowiekowi zawsze nalezy dać drugą szansę.

Gość Samanthełe
możesz mediować, albo wnieść o niską szkodliwość czynu, to może odroczą rozprawę... jeśli śledztwo jest w toku, to prokurator musi mieć niezbite dowody na popełniony przez Ciebie czyn... jeśli to było na papierze - grafolog, odciski palców. jeśli w internecie - Twój adres IP, nick/e-mail itd. w ramach kary pewnie dostaniesz naganę od sędziego tylko, bo jesteś nieletnia... jeśli sprawa trafi do sądu to po pierwsze proces ma charakter wyjaśnienia całej sytuacji jaka zaistniała. dobry adwokat może Cie wybronić, możesz wyjaśnić czym motywowane były Twoje groźby i jakie były Twoje realne zamiary. Jeśli wykarzesz skruche, powiesz że żałujesz i wcale nie chciałaś nikogo skrzywdzić to sąd Cie uniewinni, pouczy Cie i najwyżej da Ci nadzór kuratora, chociaż wątpię...

Gość Samanthełe
powiedz, jaka była treść tych gróźb?

Gość Samanthełe
Jeśli groziłaś w rozmowie z kimś to muszą być świadkowie, albo nagrania na taśmie. Są?