Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30stkaaa

Do egoistycznych palaczy.

Polecane posty

Gość w czasach gdy byłam
niepalącą osobą, bardzo uciążliwe było wdychanie dymu, chociażby na przystankach. Lał deszcz, a palacze wchodzili pod wiatę, bo tam nie padało. I głęboko w poważaniu mieli osoby niepalące. Ale to było z 5 lat temu. Teraz palę papierosy. Od przystanków trzymam się z dala. Nikomu nie kopcę pod nosem. Tak samo w restauracjach, gdy ktoś je obiad. Pomimo tego, że siedzimy w pomieszczeniu dla palących, to pytam się osób towarzyszących czy mogę zapalić w trakcie ich obiadu, czy nie. Jeśli mówią, że woleliby najpierw zjeść, to nie ma problemu. Z tym balkonem to lekka przesada. Nie wiem w jakich wy blokach czy wieżowcach mieszkacie, ale u mnie nigdy nie było czuć zapachów, czy to z kuchni sąsiadów czy z balkonu. Zgadzam się z tym, aby nie palić w windach czy w klatkach schodowych. Poza tym nie rozumiem ludzi, którzy są tak niemili dla palaczy. Co ja Wam zrobiłam? Respektuje Wasz każdy sprzeciw odnośnie palenia w miejscach publicznych. Rozumiem, że niektórym może to przeszkadzać. Ale postarajcie się też zrozumieć osoby palące. Trochę więcej wyrozumiałości, bo naprawdę robię wszystko, co w mojej mocy, aby osoby niepalące czuły się przy mnie dobrze.

Gość pot
od wdychania dymu przez 5 min nikt nie umrze

Gość pot
od wdychania dymu przez 5 minut nikt nie umrze!!!!!!!!!!! Ludzie dajcie nam żyć!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Jak mozna byc takim człowiekie
Pot ale z Ciebie ignorant . Własnie , ze umrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 5 minut dziennie , przez X lat i tak samo moge zachorowac od biernego palenia. Chcesz isc szybko do grobu? , nie ma sprawy , ale mnie do grobu nie wpedzaj. Nie zycze sobie , zebys mnie truł , jasne?

Gość palacz malboro
niech truje jak chce swoją żone i dziecko i nic wam do tego, ja będe palić na przystanku i będe specjalnie do was podchodzić i dmuchać dymem w twarz to samo w knajpie!

Gość pajaccccccc
Wpierdol dostaniesz i przestaniesz dmuchac.

Gość palacz malboro
hehe już się boje :) :}

Jeden papieros skraca życie o 4 minuty. Jeden stosunek płciowy wydłuża o 8 minut. Aż idę zapalić. Pozdrawiam ; )

Gość bo sa palacze i PALCZE!
w czasach gdy byłam niepalącą osobą,bardzo uciążliwe było wdychanie dymu,chociażby na przystankach.Lał deszcz,a palacze wchodzili pod wiatę,bo tam nie padało.I głęboko w poważaniu mieli osoby niepalące.Ale to było z 5 lat temu. Teraz palę papierosy.Od przystanków trzymam się z dala. Nikomu nie kopcę pod nosem.Tak samo w restauracjach,gdy ktoś je obiad.Pomimo tego,że siedzimy w pomieszczeniu dla palących,to pytam się osób towarzyszących czy mogę zapalić w trakcie ich obiadu czy nie.Jeśli mówią, że woleliby najpierw zjeść,to nie ma problemu.Z tym balkonem to lekka przesada. Nie wiem w jakich wy blokach czy wieżowcach mieszkacie,ale u mnie nigdy nie było czuć zapachów,czy to z kuchni sąsiadów czy z balkonu.Zgadzam się z tym,aby nie palić w windach czy w klatkach schodowych.Poza tym nie rozumiem ludzi,którzy są tak niemili dla palaczy.Co ja Wam zrobiłam?Respektuje Wasz każdy sprzeciw odnośnie palenia w miejscach publicznych.Rozumiem, że niektórym może to przeszkadzać.Ale postarajcie się też zrozumieć osoby palące.Trochę więcej wyrozumiałości,bo naprawdę robię wszystko, co w mojej mocy,aby osoby niepalące czuły się przy mnie dobrze.

państwo nie dlatego tak martwi się o polaków palących i o to że przeszkadza dymek niepalącym ale dlatego że w związku z kulejącą bezpłatną służbą zdrowia osoby palące jako pacjenci są później wielkim obciążeniem dla budżetu. i pomimo podnoszenia akcyzy na fajki sie to nie kalkuluje:P ale zakazać nie mogą bo wiadomo jak by się to skończyło, i tak by palili tylko że lewe fajki ...dlatego kombinują nad przepisami które tak uprzykrzą życie palącym że się zniechęcą i rzucą.

Gość palacz malboro
Hehe :)

Gość palacz malboro
hehe :) :/ :^ będe i tak palić i gówno wam do tego !

pytanie do kciukiem i innych "Agresywnych palaczy" co to sobie palą gdzie chcą bo to sprawia im przyjemnośc i nikt nie będzie ich ograniczał : (mimo iż zdaję sobie sprawę że to w większości prowokacje) a jak ja bym sobie na przystanku, na balkonie, w windzie palił silnie rakotwórcze kadzidełko bo lubie ten zapach , sprawia mi to przyjemnośc a jak komuś nie pasuje to niech sobie odejdzie, idzie schodami albo zamknie okno? to dokładnie to samo:P

Gość w czasach gdy byłam
Tym razem to znowu ja/ Mylisz się. Polska zarabia krocie na palaczach. Zarówno przemysł farmaceutyczny, jak i nikotynowy. A dlaczego nie zakażą palenia papierosów? Bo państwo straciłoby na tym ogromne ilości pieniędzy. Chyba nie masz pojęcia o przedsiębiorczości. Papierosy to biznes - i dla firm i dla państwa.

niepalący powinni zrobić akcje i wychodzić na przystanki , do pubów, na balkonie, w windzie rozpalać rakotwórcze albo mega śmierdzące kadzidełka np o zapachu zgniłych jaj:classic_cool:

Gość palacz malboro
prosze bardzo możesz zapalić :) Mi to wisi jak lubisz trzeba być wyrozumiałym i apeluje do nie palących odpierdolcie się!

lubię kadzidła:P ja sie nie wpierdalam w to czym , kto pachnie, co pali itp i niech ode mnei tez sie odwala przeszkadza mi jedynie niemyte cielkso w zatlocoznym autobusie:O dlatego nimi nie jezdze

Gość .......m
Palacze , czy wy nie rozumiecie , ze ja nie paląc nie wyrządzam wam krzywdy , a wy poprzez palenie w miejscach publicznych( balkon, klatka schodowa, winda, przystanek, knajpa ) , wyrzadzacie innym krzywde.? Tak trudno to zrozumieć? TRUJECIE NAS Do tego wszystkiego zatruwacie środowisko rzucaja te pety gdzie popadnie , a na koniec kiedy już umieracie na odziałach onkologii leczymy was za publiczne pieniadze. Przecież to jakiś żart jest i kpina. Na szczescie zlikwidowali juz wszelkie sale dla palacych . Mam nadzieje , ze już niedługo bedziecie leczyli sie za własne pieniadze.

o, to akcja "brudne spocone cielska" i wszyscy niepalący przetstają się myć żeby w busach, na przstankach, w windzie itd palacze zobaczyli jak to miło jak ktoś obok nich śmierdzi dymem:classic_cool:

Gość palacz malboro
dokładnie najpierw się umyjcie ;) :P :D

jak ktos chce palic i sie truc ok u siedbie w domu lub w aucie prosze bardzo ale nie w gosciach albo na przystanku zwlaszcza jak pada deszcz i ci co nie pala maja do wyboru albo zmoknac albo wachac smrod ... zrozumcie ze jak ktos nie pali czuje duzo intensywniej kazdy zapach a kontakt z papierosnikiem nawet chwilowy powoduje przesiakniecie ubran i wlosow smrodem z waszych fajek ...

a wy wyrzadzacie np mi krzywde wyrzucajac smieci wszedzie tylko nie do kosza, jezdzac autami, ktore wydzielaja mase trujacych spalin i mnostwem innych rzeczy

Gość palacz malboro
No to zapalimy w autobusie tramwaju i dopiero zaczniecie uciekać :p ;D :-P

Gość hbhjyhvuj
racja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiecie co? mam tylko nadzieję ze kiedys w pl marycha + jakieś inne zioła o 'bardzo specyficznych zapachach' beda legalne i tez wtedy bede sobie chodzil po ulicach i smrodzil, moze wtedy palacze zrozumieją

Gość hbhjyhvuj
bierne palenie jest również szkodliwe, artykułów na ten temat nie czytacie czy jak?

Ja proponuję wyznaczyć dla palących boxy :) Przesadzacie :/ Nikt nie ma prawa zabronić mi palic na własnym balkonie :) Teraz jest moda na maski więc taką proponuję,by tego trująąącego dymu nie wąchać...

Gość Tadammmmm
Nikt mi nie zabroni wyrzucać śmieci , przez mój balkon . Przecież nie zaśmiecam środowiska , bo wpadają do sąsiada palacza , który mieszka pode mną. Nikt mi nie zabroni podlewać kwiatków na moim balkonie , i co z tego , ze woda leci na łeb sąsiada . Nikt mi nie zabroni skakać w chodakach do 22 drugiej , a co mnie to obchodzi , ze sasiad nie moze ogladac telewizji lub spac . Mam go w dupie bo zawsze będzie mieszkał pode mną . A ja sobie założyłam klimę i mam go w dupie . Niech po złości pali i 30 paczek dziennie , przynajmniej szybciej się wykończy i bedzie spokoj.

Gość ŚMIERDZIELE BALKONOWI

ŚMIERDZĄCY PALACZE PALIĆ W SWOICH ZASYFIONYCH MIESZKANIACH ŚMIERDZI OD WAS NA ODLEGŁOŚĆ CHCECIE SIĘ TRUĆ WASZA SPRAWA WASZE ZDROWIE I KASA BALKONY TO NIE PALARNIA MAM ZA ŚCIANĄ ŚMIERDZĄCĄ PALACZKĘ KTÓRA RZUCIŁA SASIADCE NIEDOPAŁEK NA BALKON TRAFIŁ W PARASOLKĘ ROZŁOŻONĄ PRZY BALUSTRADZIE BALKONU I SIĘ ZAPALIŁO PRZYJECHAŁA STRAŻ POŻARNA UKARAŁA 700ZŁ MANDATEM PALACZKĘ CZAS NAGŁOŚNIĆ PROBLEM Z NALOGOWYMI BALKONOWYMI PALACZAMI RZESZOWSKA SPÓŁDZIELNIA JUŻ SIĘ ZA TO WZIEŁA MOŻNA ZOSTAĆ WYKLUCZONYM Z ZE WSPÓLNOTY MIESZKANIOWEJ PLUS OKOŁO TYSIĘCZNE MANDATY I SPRAWY W SADZIE BRAWO JUŻ INNE SPÓŁDZIELNIE MIESZKANIOWE BIORĄ Z NICH PRZYKŁAD PALACZ BALKONOWY STWAŻA ZAGROŻENIE POŻAROWE !!!!!!!!