Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie życiem

mam 24 lata i będę miała proteze zamiast zębów.

Polecane posty

Gość WTYDZESIĘ1
Jestem ze Śląska :)

Gość WTYDZESIĘ1
Gdyby pani mogła coś doradzić albo przyjąć mnie na terenie Górnego Śląska lub doradzić gabinet byłabym wdzięczna :)

Gość profesjonalnie to sa
to powinna byc w tym regionie spora oferta prosze pytac i szukac powodzenia🖐️

Gość profesjonalnie to sa
popytam wsrod znajomych,kojarze tylko pana dr z Brzegu ale to okolice Wroclawia

Gość świeżo po ...
Hej dziewczyny!Ja straciłam górną szóstkę( na wskutek złego przeleczenia kanałowego) i niedawno przeszłam zabieg wszczepiania implanta.Koszt implanta tytanowego to 3,000 zł plus materiały mi wyszło koniec koncem 3,650.Implant mialam wszepianiu zaraz po wyrwaniu, kosc została praktycznie nienaruszona co bylo super ale troche łyzeczkowania bylo na wskutek stanu zapalnego dlatego proces gojenia po wsczepieniu bedzie u mnie dłuzszy niz standardowy.Po kilku miesiacach jesli sie zagoi nakładana bedzie korona a to tez koszt kolo 500 zł za korone plus materiały nalezy pamietac bo zazwyczaj tego nie mowia;)wiec badzcie gotowe na wyzszy koszt!KOrona moze byc rowniez mega super z dozywotnia gwarancja ale jej koszt to kolejne 3000 zł no ale mozna wybrac tansza wersje za kilkaset złotych! p.s pamietajcie ze IMPLANT to nie ząb! to tylko wkret tytanowy imitacja korzenia zęba tak jakby!a korona to dopiero nasz ząbek;) Jesli macie pytania an temat zabiegu chetnie odpowiem!

Gość jeszcze potrzebujesz..
łacznika, implant,,,potem potrzebny jest łacznik i na to dopiero przychodzi korona w kazdym gabinecie koszty inaczej sie kształtuja podam przyklad implant koszt 2,5 tys łacznik 1,2tys-1,5 korona....i tu od ok 1 tys w góre..moze byc i za 3 tys:P

Gość świeżo po ...
No i łacznik :) Takze koszty są spore.Tylko szkoda ze na samym poczatku wszystkiego nie wylicza chociazby w przyblizeniu! Wiem ze niektore kliniki współpracuja z banka takze mozna otrzymac kredyt na ząbki;)

Gość borys29
@świezo po hahahah a po co ci gorna szostka? hahah i jeszcze tyle kasy placic za szostke? hahahah

Gość borys29
@świezo po hahahah a po co ci gorna szostka? hahah i jeszcze tyle kasy placic za szostke? hahahah

Gość samotna nocą grudniową
z protezą mozna żyć, moja mama w twoim wieku też już miała i jakoś znalazła męża, to nic strasznego u nas w rodzinie wszyscy mają kiepskie zęby, ja też już mam braki w uzębieniu http://chomikuj.pl/?page=464425

Gość wertykulator
"Mojej mamie również poleciały zęby podczas ciąży ze mną, tzn w wieku 20-21 lat miała proteze górną i dolną, ma do dziś nikt nawet nie zauwaza że są sztuczne, chyba kwestia wyboru koloru i zrobienia." Sory ludzie, jakis złośliwy nastrój mnie dzisiaj bierze.... Ale proteza w wieku 20 lat PO ciazy... Nie dosc że ciaża w takim wieku, czasem sie zdarza, ale od ciazy nie wypadna wszystkie zęby, chyba na szczoteczkę nawet was nie było stac??? Po co w ogóle fundujecie sobie dzieci jak macie taka nędze... Dzizys....

Gość ja mam 32 lata i od 3 miesięcy
mam częściową protezę górną , jestem zadowolona poprawiły mi się rysy twarzy jem normalnie wszystko zębów nie dało sie naprawic były zniszczone i krzywe,teraz mam równe i wspaniałe i super się czuję i nikt nie zauważa że to sztuczne , połowę góry mam sztucznych , tak musiało być ....... lepiej takie niż żadne albo zgnite nosic.

Gość 39tkaaaa
a ja mam prawie 39lat i mam wszystkie zęby swoje,w kilku bocznych tylko wypełnienia

Gość cos nie halooo
Tropicalna: "jedyna przyczyna to brak dbania i higieny jamy ustnej, czyli regularne mycie minimum 3 raz dziennie, nici dentystyczne, płyny do jamy ustnej, co 6 miesięcy kontrola u stomatologa. Z zawodu jestem stomatologiem, więc wiem w czym tkwi problem...." Ale siara... na twoim miejscu w życiu pod czarnym nickiem nie przyznawałabym się do takiej pomyłki jak fakt, że jesteś stomatologiem. Bo to jest pomyłka. Albo jesteś żółtodziobem albo wyjątkowym patałachem w swym fachu i nie chciałabym na ciebie trafić. Nie będę się zanadto rozpisywać bo jeśli ktoś pod takimi bzdurami dodaje "jestem stomatologiem" to raczej nie trafią długie wywody. Napiszę jedynie, że mam 6 martwych zębów i dodatkowo 18 z głęboką plombą - na 28 zębów. W zeszłym roku miałam operację usunięcia torbieli odzębowej z zatoki szczękowej i wydałam 6 tysięcy zł na leczenie zębów. W tym roku wydałam 4 tysiące i w kolejnym roku też będę musiała wydać bo mnie zęby psują się od korzenia - wiadomo o tym dopiero, gdy napier...la z nagła, po otwarciu okazuje się, że w miejscu miazgi jest spustoszenie. Więc nie pierdziel farmazonów domorosły nieuku, że zęby psują się jedynie od złej higieny, bo myję 3 razy dziennie prawidłową techniką, stosuję nici, używam irygatora z płynem do jamy ustnej a i tak dziury mi się robię jak grzyby po deszczu [i o tyle dobrze, jeśli je widać - bo przynajmniej raz w roku mam atrakcję w postaci spustoszałej miazgi]

Gość cos nie halooo
Do powyższego dodam, że agresywny ton mojej wypowiedzi wynika ze świadomości o dużej szkodliwości wygłaszania takich pewników, o czym przekonana jest Tropicana. Najzwyczajniej szlag mnie trafia gdy ktoś wrzuca do worka wszystko i wszystkich i przypomina mi wizytę u byłego dentysty, który przez rok wmawiał mi, że zęby mnie w nocy bolą bo są nadważliwe - czułam się jak wariatka gdy mnie zbywał i mówił, że mi się wydaje. Gdy już nie wytrzymywałam z bólu, po prostu poszłam do innego dentysty i okazało się, że mam nie tylko torbiel ale i zaawansowane zapalenie kości szczęki. Nie było wiadomo do końca, czy nie będzie trzeba usuwać fragmentu kości szczęki - na szczęście się udało. Ja dziękuję pięknie za takiego lekarza, który mówi czy pisze "jest tak a nie inaczej, bo inaczej być nie może a wiem, bo jestem lekarzem". Brrrrrr

Gość świeżo po
do borysa 29 bo mie stac?!;) A ty zapewne bez 1 smigasz zawistniku:)

no niestety tak bywa, że nawet i w młodym wieku tracimy zęby, na skutek wypadku, czy innych przyczyn, ale najważniejsze, to się nie załamywać, bo przecież stomatologia wychodzi na przeciw i można liczyć na uzupełnienie braków w uzębieniu. Tylko warto się zastanowić się nad tym, kogo wybrać, a jak ktoś będzie szukał dobrego protetyka może się zgłosić do dr U. Kuczyńskiej ona jest świetna w tej dziedzinie, dokładna i rzetelna, nie powinno być problemu z tym, żeby się przyzwyczaić do protezy.

Gość der
uslugi dentystyczne sa tak drogie - z e łądne , proste zdrowe i białe zeby sa tylko dla zamożnych -chyba z e ktos wezmie kredyt --ale raczej nie dla osb bezrobotnych , gówno zarabiajcych -pech, złe geny, zla pielgnacja robia swoje - byłem raz na stazu- z e mna była dziewczyna ok 22-23 lata -miala juz licencjat , wlasnie skonczony, cos tam jeszcze chcila robic- i miała brązową jedynke lub dwójke w gornej sczece - nie pamietam dokladnie. bo to bylo dosc dawno ale to ząb na samym przedzie-zeby moga szczerniec od zlej diety ale takze od mocnego uderzenia , ząb staje sie amrtwy- nie wiem jak tam z nia bylo

Gość dinha
uroda kosztuje - jest tylko dla zamoznych lub takich co wezma kredyt-raz czytalam artykul o bylej anorektyczce co jej zeby wszystkie wypadły przez te chorobe i musila wziąć 70 tys redytu a impalnty - bo NFz tego nie refunduje

Gość fgthj
pensje niskie a NFz to dno

Gość zapach surfiniii
Daj spokój. A gdybys miała miec proteze reki lub nogi tez bys sie wstydziła. Daj na luz z tym da sie żyć.

Gość miszeńka
ale generalnie kazdy chcialby miec zeby jka gwiazd afilmowa -ale coz z natury tylko promile ludzie takie maja a upiekszenie zebow sporo kosztuje

Gość rasmun
Prawda jest taka, że zdrowie zębów tylko w niewielkim stopniu zalezy od higieny. Moja mama ma 64 lata i wszystkie 32 zdrowe zęby, mimo, że kiedyś o nie nie dbała. Do stomatologa chodzi raz na 10 lat. Ja w wieku 25 lat miałem zrobioną pierwszą w życiu plombę na dolnej ósemce.

Gość rasmun
Wydaje sie więc, że to raczej sprawa genetyki, niż higieny

Gość gość
witaj mam 53 lata i noszę protezę prawie 15 lat wcale mi nie przeszkadza i nikt nie wie teraz są kleje i można wszystko jeść ,,tylko jest jeden problem jak idziesz na zabieg czy operację to musisz wyciągnąć i to jest problem ,

Gość gość
daj na luz to nie dramat przyzwyczaisz sie , ja stracilam przednie zeby w wyniku wypadku jak mialam 35 lat , ma zrobiony mostek cztery zeby z przodu przy okazji pozbylam sie wystajacych klow ktore byly moim kompleksem , mostek mam idealny , kilka razy chodzilam do technika od porcelany dobrac kolor , jestem bardzo zadowolona , tez bylo mi ciezko na poczatku bo to jednak nie moje ale ogolnie ciesze sie ladnym usmiechem :)

Gość gość
szczerze to moim zdaniem to wstyd :O ja mam 25 lat i wszystkie swoje zęby mimo ,że są słabe tak mi dentysta powiedział ,ale o nie dbam i mam swój ładny uśmiech

Gość yola 12345
ja mam zalozone te mini implanty,to jest przeklenstwo,ciagle mam stany zapalne,biore antybiotyki a mam to dopiero rok,to nie jest dobre rozwiazanie przeklenstwo