Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosba o pomoc kochanii

KOCHANI POMOZCIE MI UŁOŻYĆ ZDANIA NIEDOKOŃCZONE DO TAKICH PYTAŃ...PROSZE..

Polecane posty

mam takie 5 obszarów kochani i potrzebuje ulozyć po 3 zdania niedoknczone do tych obszarów które zadam ludziom i to pokaze mi jaki maja stosunek do tego rodzaju rzeczy.. 1 LĘKI 2 PRZYSZŁOSĆ 3 STOSUNEK DO MAŁŻENSTWA 4STOSUNEK DO MACIEZYNSTWA 5 STOSUNEK DO RODZINY GENERACYJNEJ wiem ze zajebiscie tu kreatywnie myslicie i mi pomozecie.. ja ulozylam jakies tam zdania typu :" nie chce mieć dzieci bo....."ale czuje ze wy jestescie tu bardziej pomysłowi..

Gość brunchildaa
nie moze byc takie nie chce miec dzieci bo... bo czemu z gory zakladasz ,ze ktos nie chce? musisz jakos ogolniej zapytac.

Gość brunchildaa
Kiedy myśle o mojej przyszłości to... Moja przyszłość jest dla mnie... W życiu najbardziej obawiam się o... Największy lęk odczuwam gdy.. etc etc

zakladam z góry ze ktos nie chce w sumie bo taka mam hipoteze w badaniach ze dorosle dzieci alkoholików najczesciej nie chcą miec dzieci zle zakladam ?

Gość brunchildaa
no ja nie wiem,ja np -tak sie sklada jestem DDA i akurat na dany moment zycia nie chce miec dzieci, ale np moje siostry maja i chcialy miec dziecko, wiec nie wiem,czy mozna tak uogolniac??? nie za bardzo wiem o co chodzi z tymi hipotezami,bo obecnie tez pisze prace mgr,ale akurat w niej nie zawieram hipotez. ale mysle,ze powinnas zadac pytanie bardziej ogolne i dopiero wtedy wyjdzie ci,czy ta hipoteza sie potwierdzi,czy nie,bo Ty nie musisz jej na sile udowodnic,ze tak wlasnie jest, tylko stawiasz jakas hipoteze: dda nie chca miec w przyszlosci dzieci i sprawdzasz badaniami czy tak faktycznie jest, ale nie mozesz rzucic takiego pytania,bo na pewno wsrod twoich badanych nie wszyscy beda mieli takie stanowisko.

Gość brunchildaa
np takie pytanie: myślę ze posiadanie własnego dziecka jest... i tu moga paść rozne odpowiedzi,jedni napiszą ze fajne inni że zbędne i nie chcą tego, potem dopiero podusmowanie badan da Ci odpowiedz i potwierdzenie bądz zaprzecznie hipotezy. tak mysle,ale moge sie mylic.

dziekuje brunchildo a ty tez piszesz prace o dda??

Gość brunchildaa
nie,nie pisze od dda,nie mialam takiej mozliwosci,choc chcialabym bo mam sporą wiedze w tym temacie i sama jestem DDA.Ale tez jestem wlasnie na etapie pisania pracy mgr,tez mam technikę zdan niedokonczonych.

moje hipotezy to inaczej pytania badawcze

brunchildo a ta technika zdan niedokonczonych to powiedz mi jak u was promotor mowil..ile tych zdan masz? bo ja mam 3 narzedzia badawcze: ankiete,wywiad i test zdań (w tescie zdań mam miec po 3 pytania do kazdej z pięciu hipotez) a ty jak to robisz??

NAJGORSZE ZE NIE MOGE NIGDZIE ZNALEZC OPISU NA CZYM POLEGA TA TECHNIKA a chce opisac metody badawcze bo to normalne i o ankiecie mam sporo i wywiadzie na czym te metody polegaja a o tescie zdan nie wiem gdzie to szukać..promotor nic nie wytłumaczyl:(

Gość brunchildaa
no wlasnie,zakladasz co chcesz zbadac,tylko nie mozesz zadawac takich sugerujących pytan.Ty dopiero chcesz dociec ,czy faktycznie DDA nie chcą mieć dzieci w przyszłosci-odpowiedz dopiero poznasz,jak podsumujesz wszystkie badania,ale najpierw musisz ulozyc dobre pytania,ktore pozwolą Ci to zbadac. czyli np w tym obszarze stosunek do malżenstwa,nie mozesz zapytac: nie chce brac ślubu bo... tylko wlasnie takie ogolne Myślę, że malżenstwo to...,czy jest... itp. Pokręcone to wiem,sama się meczylam:O A Ty dopiero robisz badania?a bronisz się w czerwcu czy kiedy???

w czerwcu mam prace oddac ..na koncu czerwca..

Gość brunchildaa
akurat u mnie promotor,to kiepski i olał wszystko,musimy sami do wszystkiego dochodzic:O o technice zdan niedokonczonych troszkę mozesz doczytac w ksiązce marty guziuk "podstawy metodologiczne prac promocyjnych" na stronie 140-143 ja mam 2 narzedzia badawcze,wywiad swobodny, wlasnie ten test i rysunek.