Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wanniasty potwór

Biochemia Urody - kto robi tam zakupy?

Polecane posty

Gość wanniasty potwór

co najczęsciej kupujecie, polecacie? I w jakich proporcjach mieszacie żel hialuronowy z serum do twarzy? Dałam 15 kropli serum na łyzeczkę żelu, ale dalej wydaje mi się, że za mało tłuste - ale moze na początku to sprawia takie wrazenie, zanim skóa nie przywyknie?

Gość mrowa231094
Ja robię :) Hialuron z serum mieszam "na oko", jakoś tak w proporcjach 2:1 mniej więcej i nakładam na zwilżoną hydrolatem albo wodną mgiełką twarz. Z innych rzeczy bardzo lubię krem z lukrecją (i w ogóle wszystko co ma w sobie niacynamid - sama robię tonik z tą witaminką), peeling enzymatyczny i tonik AHA. Natomiast nie służy mi kwas liponowy, ale to specyfika skóry, Tobie może pasować :)

Gość wanniasty potwór
hmmm 2:1? to ja chyba o wiele za mało serum wmieszałam, nałozę w takiej proporcji dzisiaj a jutro najwyzej domieszam więcej - to serum lemon z olejem tamanu zastanawiam się jeszcze nad peelingiem ananasowym, hydrolatem - może z rozmarynu i olejkiem pomaranczowym do mycia twarzy

Gość ja też tam kupuję
różne sera do twarzy (z wit c, ziel herbatą, serum lemon, granat, winogronowe - wszystkie fajne), hydrolaty i maseczki :)

Gość riki-tiki
dziewczyny mam pytanie, czy uzywając żelu hialunorowego trzeba koniecznie uzywać filtrów?