Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghghfhhfh

Jak jeść więcej, rozepchać sobie żołądek?

Polecane posty

Gość hghghfhhfh

Witam wszystkich, moim celem jest osiągnięcie wagi 50 kg (obecnie ważę 41 kg przy wzroście 158, mam 19 lat). Moje przykładowe menu to: - na śniadanie kajzerka z szynką/baleronem/salami oraz twarogiem/serem żółtym, pomidor, herbata - potem jakieś cukierki, baton - jabłko - na obiad zazwyczaj makaron lub mięso - stek wołowy, kotlet schabowy - czasami zjadam zupki z proszku - pizza (3-4 kawałki) chipsy, popcorn Co powinnam robić, aby jeść więcej? Czy istnieją zioła pobudzające apetyt (nie chciałabym zażywać Peritolu)

Gość hghghfhhfh
O odżywkach też myślałam.. ale trochę się boję.. może ktoś wie coś na ich temat?

Gość ja pochłaniam odżywki
nie ma się czego bać, to po prostu węglowodany w 80 % i białko w 20% plus witaminy :) Ja mam 168 cm i 49 kg i piję pyszne koktaile codziennie ze 2 razy, rano i przed spaniem, każdy z nich to ponad 300 kcal :) Aktualnie mam odżywkę 2 kg o smaku truskawkowym.. mniammm... :D Ogólnie, to lubię się najadać pod wieczór i w nocy, po północy itp i iść spać niegłodna. Wcinam i wcinam, szczególnie mięso, tłuste wędliny, majonez, chipsy, kotlety, ziemniaki, ryby, lody, ile się da.. i jednak musiałam sięgnąć po odżywki, bo za chiny nie umiem przytyć, tylko zbyt łatwo mi się chudnie :/ :( :O

Gość ja pochłaniam odżywki
na apetety dawno temu piłam napar z... piołunu, gorzkie to, ale nawet pomagało... Niedawno kupiłam jakiś syrop dla seniorów... i nie zauważyłam efektu :O

szybki metabolizm masz. Po za tym, nie martw się. Mój chłopak miał to samo chudy jak patyk był jeszcze jak miał 19 lat prawie 180 wzrostu i 55 kg, a rok później zaczął normalnie przybierać na wadze, jedząc to samo a nawet powiem Ci, ze w sumie mniej fast foodów. I teraz ma 22 i waży 68 kg. Lekarz mu kiedyś powiedział, że jak w koncu przestanie rosnąć to zacznie przybierać na wadze. W wzrost uzależniony jest od zwapnienia chrząstek. Jeśli chrząstki są nie zwapnione to nawet można rosnąć do 21 r.ż A no i możesz spróbować sobie białko kupić na przyrost masy :) do picia w postaci koktajli

Gość hghghfhhfh
Dziękuję za odpowiedź :) Z tym wzrostem to może być prawda. Mimo, że za kilka miesięcy kończę 20 lat to wyglądam tak na 15... Mimo wszystko spróbuję białka, może zaryzykuję z tymi odżywkami ;) Ktoś mi kiedyś mówił, żeby nie próbować przytyć "na siłę", ale nie ma co ukrywać, że te kilogramy by mi się przydały. Piołun chyba nawet mam w domu :) Muszę poszukać

Gość mikkka,,,
twaróg, ODZYWKI DLA SPORTOWCÓW lub KULTURYSTÓW - zawieraja duuuzo białka i węglowodanów.. do tego jak nie mozesz juz zjesc porcji do konca to popijaj kazdy kęs wodą ... rozepchasz tak zołądek - ale rób to z głową..

browary pij... tak ze dwa wieczorkiem i do tego paczka paluszków... 2 miesiące i masz nadwagę :)

Gość hghghfhhfh
browar to nie bardzo :D Ale innym alko nie pogardzę :D Staram się podjadać... Właśnie jem kluchy leniwe z cukrem i tą bułką podsmażoną na maśle... potem wypiję koktajl bananowy... :D

Gość anyżówka cynamonowa
Najpierw postaraj się swój dzienny limit kalorii rozłożyć na jak najwięcej rzeczy niskokalorycznych, a których będzie dużo. Zamiast zapiekanki pełen talerz płatków i dwa kefiry. Z czasem zwiększaj kaloryczność posiłków. W ten sposób rozepchasz powoli żołądek bez dolegliwości i uczucia wzdęcia.

Gość ahhaahha6735
ahahhaahah widze nieźli specjaliści tu :) . Białko na przytycie ? Przecież zwiększoną podaz białka stosuje sie w dietach redukcyjnych a to dla tego że białko przyspiesza metabolizm i potrzebuje też troche energii żeby je organizm przetworzył .Na "mase" dla sportowców to są Gainery - to taka odzywka weglowodanowo - białkowa ( z tym że białka jest mniej) która to jest jakby zamiennikiem posiłku . to taki koktail po prostu kaloryczny jak ktoś nie ma siły już jeśc . Niektóre nawet maja dobre smaki . tymbardziej jak sie zmiesza z mlekiem . a to też dodatkowe kalorie . Polecam też jakiś zdrowy tłuszcz . oliwa z oliwek . orzechy itp . mają dużo kalorii a to właśnie dzięki nadwyżce kalorii czyli więcej niż organizm potrzebuje . zaczyna odkładac sie tkanka tłuszczowa czyli tyjemy :) . Trzeba pierw ustalic sobie ile potrzebujemy kalorii żeby było z nadwyżką i zapisywać to co zjemy w ciągu dnia . liczyć te kalorie czy faktycznie tak dużo zjadamy czy nam sie wydaje :)

Gość well informed
Rozwiązanie jest banalnie proste,codziennie zjadaj hamburgery,zapiekanki,chipsy,frytki,wszytko to co zawiera węglowodany,wysoko przetworzony tłuszcz .Nawet nie zauważysz jak przytyjesz i to od razu 10kg. Działa na 100%