Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

satinQ

Czy mozna zwrocic towar do sklepu?

Polecane posty

Wczoraj kupilam karte graficzna bezprzewodowa okazalo sie ze nie pasuje do komputera i od razu pojechalalm ja zwrocic. Pan powiedzial ze jedynie moze wymienic na inna... Czy moge sie domagac zwrotu kosztow zakupu???

Gość nie nie mozesz
zalezy od sklepu. Karta jest sprawna, to Twoja wina, ze kupilas nie taka jak trzeba. Sprzedajacy ma racje, ze moze Ci ja wymienic. Pieniedzy zwracac nie musi :)

Gość nie nie mozesz
trzeba bylo sie przed zakupem zapytac o taka mozliwosc. W sklepie dla idiotow - nie ma takiej mozliwosci na pewno!

Przepisy obowiązujące Kiedy decydujemy się na zakup jakiejś rzeczy warto jest przemyśleć to na spokojnie. Bowiem co do zasady prawo polskie (ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego) nie przewiduje możliwości dokonywania zwrotów zakupionych rzeczy albo ich wymiany na inne. Istnieją oczywiście pewne wyjątki. Dotyczy to na przykład zakupów dokonywanych przez internet, telefon, tzw. sprzedaż na odległość albo zakupy poza lokalem przedsiębiorstwa np. na prezentacji, tzw. sprzedaż poza lokalem przedsiębiorstwa. Zgodnie z ustawą o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny można odstąpić od umowy zawartej w ten sposób bez podawania przyczyny w odpowiednim czasie. W innych przypadkach możliwość odstąpienia od umowy jest jedynie dobrą wolą przedsiębiorcy. Pewnego rodzaju polityką marketingową stosowaną przez niektóre sklepy. Jeżeli zatem nie widzimy w miejscu zakupu żadnej informacji mówiącej o możliwości dokonywania zwrotów w określonym terminie warto jest zapytać o to sprzedawcę. Najlepiej jest mieć potwierdzenie na piśmie.

Wczoraj tez przyjechal facet z internetu i powiedzial ze mam prawo w ciagu 10ciu dni oddac towar i otrzymac pieniazki CZY TO PRAWDA?

Gość nie nie mozesz
to sie zdecyduj :O Wczesniej nie pisalas nic ze kupilas w interneci. Jesli kupilas "na odleglosc" to masz prawo do 10 dni zwrocic bez podawania przyczyny.

Nie kupilam przez internet... Tylko przyjechal do mnie pan z NetCorpu