Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myloveisrevolver_17

ropne zmiany trądzikowe

Polecane posty

Gość myloveisrevolver_17

mam olbrymi problmem z trądzikiem i juz nie wiem co robić, otóż czoło, policzki i nos są w miarę ok, troche rozszerzonych porów i sporadyczne(najczęściej na czole i przed okresem) normalne syfki, natomiast mam olbrzymi problem z brodą, nie wiem co jest ale każdy syfek zmienia się w ropną nie gojącą się ranę, po której zostaje brzydka blizna, ranki te nie chcą się goić, nic nie pomaga, taka ranka wygląda jak skupisko kilku wągrów, nie pomagaja maści z antybiotykami, żadne kosmetyki(nawet takie drogie, z aptek, takie polecane przez dermatologów), jedyne co pomaga i daje bardzo krótki efekt to antybiotyki(ranka szybko sie goi, blizna jest mniejsza i o ile można tak powiedzieć ładniejsza), ale w momencie odstawienia antybiotyku problem wraca, już po 2-3 dniach pojawiają się ranki, to załamujące i nie wiem już co robić, ranki pojawiają się w tych samych miejscach, to zawsze takie ropne ranki, a jak nawet któraś się zagoi i niby nie ma blizny to to miejsce jest jakby opuchnięte i zaczerwienione, zaczerwienienie to wg mnie może być przebarwienie ale że ta ranka puchnie??? to neie wiem co, może jest tu jakiś dermatolog, kosmetyczka, ktos kto zetknął sie z czymś podobnym i pomoże, bo męczę się już tak jakieś 5 lat, nie pomaga nic, mam zmasakrowaną i nieładną brodę, co przy gładkiej i ładnej reszcie wygląda okropnie, pomóżcie, poradźcie, będę dozgonnie wdzięczna

benzacne 10 %, maść z witaminą A na gojące się miejsca. jak jesz słodycze to zrezygnuj, ostre jedzenie itp

Gość sprobowa mozesz
skinoren syfy ropne znikaja

Gość Elutka66
Na wygląd naszej skóry ma wpływ wiele czynnków. Nieodpowiednia dieta, chemia spożywcza, używane leki,zanieczyszczone środowisko, stres i brak ruchu. Stosowanie kremów i maści nie pomaga, bo problem tkwi w środku. Proponuję ograniczyc spożywania mleka ,słodyczy ,białego pieczywa i pic dużo wiecej wody niegazowanej ok 2 litry dziennie oraz jeśc więcej warzyw i owoców. Jest preparat ziołowy, który jest pomocny w oczyszczaniu organizmu z toksyn .Dostarcza również witamin i minerałow. Alveo to nie zastąpiony"kosmetyk". Jeśli jesteś zainteresowana i chcesz się pozbyc szpecących pryszczy , to napisz do mnie na e-maila , podam nr do pani dr dermatolog, która udzieli Ci fachowej porady.

jak antybiotyki nie pomagają to możne to sprawa hormonów robiłaś badania hormonalne?

Gość ale z horm
z hormonami jesli sie je zacznie przyjmowac tez nalezy uwazac, bo powstac moze tradzik rozowaty lub pozostac plamy moga na twarzy, takze wiem co mowie bo jestem ta pechowa osoba i ofiara tabsow anty

Gość nie chodzi o to aby
hormony łykała, ale je sprawdziła. Jeśli hormony szwankują to nic poza leczeniem hormonalnym - nie mylić a antykoncepcją, nie pomoże

Gość chinota
jeżeli antybiotyki pomagają to znaczy że to jest bakteryjne. z jakiegoś powodu te bakterie cię lubią. ja polecam ci coś na detoksykację organizmu: www.danmed.pl to są preparaty na ogólne odtrucie organizmu, mi pomogły na różne problemy.

Gość myloveisrevolver_17
co do diety nie moge nic sobie zarzucić, zero słodyczy(czasem zdarzy się wypić posłodzoną herbatę), pijam wyłącznie zieloną herbat i słabą zwykłą herbatę, unikam tłustych i ostrych potraw, ostrych przypraw, pije bardzo dużo wody mineralnej, codziennie biegam, i raz na tydzień pije herbatkę przeczyszczającą, a co do twarzy to naprawdę, miałam tyle kosmetyków, tak uznanych firm że brak słów po prostum, skinoren miałam, benzacne miałam, maść z wit A też miałam, aloesową maść też miałam(ale tego 'Alveo' do picia nie miałam), generalnie nie miszkam w miejscu gdzie jest zanieczyszczone jakoś bardzoz powietrze, hormony już badałam, kilka razy, tak 1,5 roku temu pierwszy raz, wyszły odstępstwa więc brałam leki ale sie wyrównało i teraz tylko robię badania kontrolne ale wszystko jest ok, tabletek anty nie łykam bo wiem że na początku pomagają a potem jest więcej niż źle, i już była taki moment, że wszystko było w miarę ok na przestrzeni tych mniej więcej 5 lat jak sie zmaham z tym syfem, tak od kwietnia do grudnia 2008(w grudniu się pojawiły znowu ropne ranki) i potem znowu jak się te ranki wygoiły to tak do czerwca/lipca był spokój, a od czerwca lipca jest nawrót i to jakby ze zdwojoną siłą, tak źle nigdy nie byłio, a dermatolodzy potrafioą zaproponować ogólnie dostępne środki lub coś co jeszcze pogardsza stan mojej twarzy, to ząłamujace :(:( i jeszcze dodam że nie ruszam tych ranek tylko umyję twarz delikatnie osuszę i tyl, a te ranki ani sie nie goją ani nic, tylko na antybiotyk reagują i reakcja jest krótkotrwała, nikt się z tym nie spotkał??? ja naprawdę tracę wiarę w to że ktoś mi pomoże.....

Gość sisi23
kochana moze spruboj najpierw gleboko oczyszczajacy gruboziarnisty peeling a nastepnie masc taka jak DAVERCIN mi pomogl i to bardzo pozatym nie jest droga a i przed peelingiem zrob parowanie na twarz z dodatkiem soli potem zrob peeling i masc powtorrz to ze 2-3 razy w tygodniu na bank pomoze:))milej kuracji ps.tylko nic nie wyduszaj bo bedzie jeszcze gorzej

Gość naturella *
to może być gronkowiec.Niech Ci lekarz zrobi posiew to bedzie wszystko jasne (jesli to ta bakteria).

Gość jola_merta
Moze pomogłoby Tobie to co mnie? www.kos-med.pl/blizny-potradzikowe.php Wiem,ze wiąze sie to z kosztami,ale tak naprawde po takich zabiegach nie ma najmniejszego problemu z trądzikiem.

Gość ja tez mam podobnie

Gość ja tez mam podobnie
z tym że j mam tylko wypryski na brodzie, lecze je duac-iem, z tym że już drugi raz bo wróciło po ok 6 mies

Gość myloveisrevolver_17
do ja mam podobnie, ale u mnie te ranki są tylko na brodzie, na reszcie twarzy pojawiają się tylko takie 'normalne' zmiany trądzikowe jakie może mieć każda dziewczyna, a na brodzie niegojące sie i okropnie szpecące ranki, niektórych rzeczy które zaproponowałyście nie miałam, i na pewno spróbuje, pójdę do dermatologa i powiem o tym gronkowcu i jak i co z tym posiewem, a jutro idę znowu do jeszcze innego dermatologa bo muszę dostać antybiotyk, mnie te ranki wykończą :/

Gość Sprobujcie
tego kremu , do ktorego linka podal Rolet. No po prostu REWELKA!

Gość Złoty
Stawiam na zakażenie bakteryjne. Posiew i dobry lekarz. Maści nawet te najdroższe nie dadzą nic jak będą źle dobrane, to tak jak leczyć biegunkę seronilem :D

Gość oooooooopll
Mysle ze tutaj powinien tym problemem zajac sie dermatolog.Powyższy gabinet kos-med ,który sie tym zajmuje i cenowo naprawde jest bardzo konkurencyjny do innych i spokojnie mozesz sie tam udac na konsultację.

Gość eh.............
pewnie już to zrobiła bo post jest z 2010 roku....

Gość oooooooopll
Ale moze komuś sie przyda, bo z takimi problemami skórnymi jednak wiele z nas ma problemy, a nie działaja jak widac dermokosmetyki.