Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananna

co na wakacje ???

Polecane posty

zatyczki do uszów dla pozostałych pasażerów :D a tak poważnie weź dla malucha buty do wody bo zdarzają się jeżowce, coś na komary bo w nocy w hotelu nas np grzyły (byłam w październiku właśnie w Grecji),na pewno porządny krem z filtrem,jakąś zasypkę na odparzenia bo w takim upale lubią się robić nawet starszym dzieciom, ja brałam taką opaskę też dla córy na rękę-identyfikator(z nr telefonu i adresem hotelu),sporo przewiewnych lekkich ciuszków,okularki przeciwsłoneczne,chusty leciutkie na główkę przed słońcem, w razie czego Lokomotiv na podróż, poza tym jak jedziecie z biura podróży (z małym dzieckiem to najrozsądniejsza opcja) powinna być w tym opieka polskiego rezydenta również w razie choroby,dowiedzcie się zawczasu co i jak.

Gość mama 9 miesiecznego synka
Oj nana przestan, bo zaczynasz naprawde bzdury gadac :o Sama sie przekonasz. Widocznie nigdy nigdzie nie bylas, skoro tego nie rozumiesz, ale zrozumiesz jak pojedziesz.

Tak się składa,że dopóki nie miałam dzieci byłam na takich wycieczkach za granicą i nie tylko w Grecji . A skora to bedzie taka wspaniała wycieczka wszechwiedząca nieodpowiedzialna egoistyczna mamusiu to czego oczekujesz na forum ? tak dobrze wiesz,jak zniesie twoje ziecko taką podróż,to nie wiesz co masz ze soba zabrać ? Załosne ..

Gość nanananna
nie obrazaj mnie milimetrowa! kultury troche jak juz wlazlas na moj topic... pozostalym mamom dziekuje za cenne rady, ten identyfikator to rzeczywiscie dobry pomysl:)

ja tez uwazam ze autorka jest odwazna albo po prostu nie wie co moze ja czekac. ja lecialam do Polski 9 godzin z 18 miesiecznym dzieckiem i balam sie bardzo jak on to zniesie i jak moje nerwy to zniosa. okazalo sie ze bylo calkiem niezle bo lot byl w nocy (w jedna strone) to wiekszosc przespal, spowrotem go budzilam rano zeby zdazyc na samolot wiec tez mi pospal troche bo byl zmeczony, ale bylo juz kilka mometow ze marudzil bardzo i maz go bral przejsc sie po samolocie. na nic dluzszego bym sie szczerze mowiac nie zdecydowala bo szkoda moich nerwow, dziecka i innych pasazerow. autokarem najdalej jechalam do Holandii i szczerze bylam zmeczona ta podroza pomimo ze sama jechalam.

Gość czekolada z bakaliami
nikt ci niczego nie zazdrosci droga autorko , pytasz wiec ci odpowiadamy a ty wcale nie musisz sie z nami zgadzac twoja podroz twoje wakacje twoje dziecko twój wybór

ja cię nie obrażam tylko staram ci sie wytłumaczyc,że dziecko taka podróz moze zniesc bardzo źle !!!!!!!!!!!!!!

ja jechalam z 10mies dzieckiem 12godz x2 i niedawno bo w kiwetniu z 2 latkiem po ok 12-15 godz, i powiem tak pierwsza wyprawa to byla masakra, dziecko owszem spalo ale jak nie spalo to wcale eni chcialo jechac w samochodem, nie interesowaly go zabawki, nic, wymioty po jedzeniu, placz itd.. ostatnia wyprawa samochodem bylo lepeij bo mozna bylo go zabawic ale minus taki ze jazda bez fotelika :/ z 18mies bylam samolotem w bulgarii i o niebo lepsza a mimo wszystko bardzo podroz wyczerpujaca, szybko sie nudzil w jednym miejscu, samolot ok bo spal ale to bylo niepelne 2 godz a nie kilkanascie :/ klimat niestety ale dal mu w kosc nagle z 18st wyszlismy na lotnisko gdzie bylo 26st :/ w autokarze 40 min dojazdu do hotelu a byla masakra placz goraco itd.. a ty chcesz jechac z dzieckiem do Grecji :/ i moze powiesz ze to kwestia mojego dziecka, otoz nie , bylam pilotem wycieczek kilkanascie lat temu, wyjazd do wloch ok 15godz - dzieci nie wytrzymywaly nawet 5-7 latki! tez sie dziwie ze nei lecisz samolotem bo czesto wczasy smaolotem sa w tej samej cenie wiec nie znam nikogo kto by sie decydowal na autokar w dzisiejszych czasach nawet ludzi bez dzieci lataja samolotem :)

pojade i napewno bedzie swietnie, a wy nie zazdroscie, bo nosy wam sie wydluza. Nie stac was na taki wyjazd i mi go obrzydzacie zartujesz z tym stwierdzeniem??? czego ci zazdroscic??? gownianych wczasow za pare groszy??

No właśnie czego tu zazdrościć ? A dlaczego nie lecisz samolotem jak tak bardzo stac cie na taką wycieczkę ? I szybciej i wygodniej ! No dlaczego ?

Gość nanananna
wypraszam sobie takie teksty do mnie, wspaniale mamuski od 7 bolesci pewnie wasze dzieci siedza zamkniete w 4 scianach i nic nie widzialy, mamuski jezdza a dzieci podrzucaja po rodzinie zal mi was pustaki i won z mojego topica scierwa

pustakiem to ty jestes skoro po 1 jedziesz autokarem, po drugie nie wiesz jak jest w Grecji a po 3 nie wiesz co zabrac dla dziecka :/ zalosna jestes i tyle... ty wiesz wszystko lepiej, wszedzie bylas i wszystko widzialas nawet moje dziecko :/ nie mam zamairu ci sie tlumaczyc ale podejzrewam ze jak ty jeszcze nie wiedzials gdzie lezy Grecja to ja zwiedzialm cala europe autokarem :P papaap kulturalna mamusiu :)

myszsza masz rację- ona nie wie chyba co to znaczy jak jedzie się z dzieckiem tyle godzin na drugi koniec swiata :P

Gość pytająca mamusia
szkoda autorko Ciebie i dziecka bo oboje bedziecie wykonczeni, rozumiem, ze bardzo chcecie wyjechac, bo fajnie, ja tez bym chciała, ale takie wakacje maja przeciez słuzyc zeby odpocząć, a nie mordowac się cała drogę... Nie mam zamiaru Ci prawic morałów bo to Twoja decyzja, ale może jeszczę się zastanów póki jest jeszcze czas żeby zabukować bilety na samolot, na prawde byłaby szkoda żebyście się tak męczyli

Gość czekolada z bakaliami
wiesz ale kultury to ty nie masz za grosz skoro uwazasz ze jestes taka idealna mamusia to pwinnas wiedziec co ze soba zabrac a jak zwiedzisz przynajmniej kilkanascie krajów to moze ktos ci dopiero pozazdrosci , jak narazie to nie ma czego , a pisac moze kazdy czy to ci sie podoba czy nie wiec nie badz chamowata bo to nie najlepiej o tobie swiadczy

Gość i co cie tak zamurowało
juz nie chcesz nam nic napisac idealna mamo

Gość nanananna
ehehhehehe ktoś się za mnie podszywa nie lecę samolotem bo moje bliźniaki 5 lat się bardzo boją

Gość nanananna
nie jestem idealna na pwno :)

Gość nanananna
pewno :)

Gość nanananna
hallo :)

Gość nanananna
no nikt mnie nie zjedzie?????????????????????

Gość nanananna
up

Gość nananananana
a pisalas, ze dziecko ma 15 miesiecy, teraz blizniaki 5 lat?? to ja walcze za ciebie na topicu, robie zamet, prowo i ogolnie zadyme aty co??

Gość Gala576
Nie rozumiem jak można 15 mieś. dziecko zabierać w 30 h podróż? Po co? My lecimy na Kretę z naszą 1,5 roczną córeczką bo podróż będzie trwała krócej niż 5 h. Rok temu jechaliśmy 10 h nad nasze morze (korki bo zmiana turnusu) i myślałam,że oszaleję a co dopiero taki maluszek. Zastanów się jeszcze nad tym bo jeśli to względy ekonomiczne powodują taki desperacki zamiar to wydaje mi się, że można znaleźć oferty w super cenie z przelotewm. My lecimy z Alfa Starem i płacimy 1100 zł za 2 tygodnie za os. dorosłą. To są apartamenty Kritzas*** w miejscowości Gournes. Nie mamy wyżywienia ale apartamenty są wyposażone w kuchnię bo ja małej i tak gotuję. Myślę , że podróż samochodem + pobyt na miejscu na pewno będzie was kosztowała drożej i jeszcze takie męczarnie dla dziecka, które w tym wieku nie jest w stanie siedzieć w jednym miejscu dłużej niż 2 godz (jak śpi).