Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarrrna

Cisnienie

Polecane posty

Ostatnio bardzo skacze mi cisnienie. Wczoraj czulam sie bardzo oslabiona mialam dusznosci i zawroty glowy. Dzis rowniez mam lekkie dusznosci z tym ze mam wypieki na twarzy i strasznie mi goraco. Przed chwila miarzylam cisnienie i mam 145 na 116 puls 115. Moze mi ktos powiedziec czy to prawidlowe? jesli wysokie to czy bardzo? nie pije kawy i pale papierosy sporadycznie 2-3 dziennie jesli ma to jakies znaczenie. Pozdrawiam.

Gość Fan(g)tasia
za wysokie to ciśnienie... zwłaszcza to dolne :o idź do lekarza, przepisze ci leki

Gość moja babcia takie
tetno za wysokie i drugie cisnienie tez za wysokie, ja lezalam w szpitali z takim cisnieniem i tetnem 150, wiec wiem co nie co

nie wiem czego to moze byc wynikiem. prowadze spokojne, normalne zycie, choc straszny nerwus ze mnie. ale nigdy czegos takiego nie mialam

Gość moja babcia takie
nie jestes w ciazy czasami??

Na pewno nie, tydz temu mialam usg jajnikow i macicy i tam nic nie bylo. poza tym ten temat nie bedzie mnie raczej dotyczyl przez najblizszych kilka lat o ile w ogole.

Gość moja babcia takie
to radze wizyte u lekarza bo to niebezpieczne, mnie wyspuscili ze szpitala dopiero jak mialam tetno 100 i cisnienie w miare normalne a miewalam ponad 150\120 i wiecej. powodzenia

a na co lezalas w tym szpitalu? konkretnie na cisnienie ? czy jakas choroba to wywolala? dziekuje;)

Gość moja babcia takie
ja ogolnie zawsze mialam wysokie cis ale nie na tyle by sie leczyc a w szpitalu z nerwow- mialam bardzo bolesne przezycia

Gość moja babcia takie
moj mezczyzna wezwal pogotowie jak widzial jak sie zataczam tam pierwsze co sprawdzili cisnienie i tetno- mialam t 150 a cisnienie 161/128