Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4letnie dziecko boli ucho

co na ból ucha dla dziecka???

Polecane posty

pomocy mieszkam w uk bylam dzis u lekarza oczywiscie paracetamol zalecila pani doktor. dziecko boli ucho coraz bardziej , macie jakies domowe sposoby ?????

Gość Tak można olejek kamforowy
do ucha, przykryj ucho watą i niech dziecko tak śpi do rana. Rano zrób nowy kompres i tak samo niech z tym chodzi. Kompresy zmieniaj średnio raz na 4 godziny aż do momentu kiedy uszko przestanie boleć. No i unikaj przeciągów, to to jest tylko od tego!!!

Gość mama niejadka
ale dziwie sie ze nie dala antybiotyku. przeciez na zapalenie ucha zwsze daja antybiotyk

mama niejadka --mieszkasz w uk?? antybiotyk daja tu bardzo rzadko. kupilam olejek kamforowy ale naczytalam sie ze nie stosuje sie go do ucha ze kiedys babcie stosowały a teraz juz pisza o roznych powiklaniach, nastraszylam sie i wyciagnełam malej watke nasaczona olejkiem

Gość o kura wodna
Dobrze że nie dała antybiotyku . Tylko przy wycieku podaje się antybiotyk albo u dzieci poniżej drugiego roku życia . Spróbuj przyłożyć termofor . Słyszałam też o podgrzanej delikatnie oliwie z oliwek albo ugotowanej kaszy jaglanej zawiniętej w pieluszkę (oczywiście ciepłej nie gorącej)

Gość mama niejadka
nie . mieszkam w polsce. olejek kamforowy chyba uczula, ale jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz. wiem ze skutkuje. albo kup w aptece jakies krople, sa pewnie jakies bez recepty. no i ten przeciwbolowy syrop dawaj. wspolczuje. przerabialam to ze starszym synem kilka razy.

Gość o kura wodna
jeszcze możesz na zmianę z paracetamolem podawać ibuprofen . Dzięki temu nie przedawkujesz ani jednego ani drugiego a dziecko będzie "znieczulone "

Gość oliwiajankow79
Fajny artykuł dotyczący tego problemu jest na stronie http://farmakoblogia.pl/bol-ucha Już wiem czego mogę się spodziewać idąc do lekarza i co mogę kupić w aptece bez konsultacji.

Gość gość
Ja polecam spray fonix. Działa szybko i skutecznie , końcówka ma taki kształt, że jest całkowicie bezpieczna w użyciu i można go stosować u dzieci od 3 roku życia

Gość gość
Dobry ten spray, własnie go przetestowaliśmy i dzięki niemu ból szybko minął. Bałam się, że mała w końcu dostanie antybiotyk, ale ponieważ nie ma gorączki i bólu, wszystko jest na dobrej drodze.

Gość babcia

Ten czerwony foniix jest zdecydowaniem moim sprzymierzeńcem. Uwolnił mnie od bólu i kłopotów z uszami. To naprawdę wielka ulga, bo pozostałe dolegliwości w postaci kataru i kaszlu dają mi wystarczająco w kość.