Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja się już nie boję

Dziewczyny nie bójcie się brać No-Spy w ciąży!!!!

Polecane posty

Gość Ja się już nie boję

Jestem po wizycie u mojej pani doktor i mi wszystko dokładnie wytłumaczyła :) No-Spa absolutnie nie szkodzi, a wręcz pomaga. Jeśli Was coś boli, to nigdy nie wiecie, czy to macica, czy jelito, czy jajniki. I tutaj nie chodzi o to, żeby ból wytrzymać bo przecież mówicie sobie: "oj tak bardzo nie boli, wytrzymam, może się uda bez leków". A to przecież nie o to chodzi, bo ból na pewno wytrzymacie, skoro potrafimy wytrzymać też bóle porodowe ;) Chodzi o to, że No-Spa działa rozkurczowo, a przy okazji przeciwbólowo. Jeśli nas coś boli i kuje, to to mogą być skurcze macicy, o których nawet nie wiemy. A skurcze macicy mogą prowadzić do poronienia!!!! Więc lepiej wziąć No-Spę i zapobiec ewentualnemu nieszczęściu, niż potem żałować, że się nie wzięło. Ona naprawdę nie szkodzi dziecku.

Gość ale chyba zapomniala
dodac jak to gowno niszczy zoladek i nerki..Mi lekarz mowil,ze jesli nie boli mocno to nie brac..dlatego na straszne bole miesiaczkowe wolal zapisac mi tabl anty..

Gość Ja się już nie boję
Tabletki anty w ciąży??? Ja nie mówię o bólach miesiączkowych, bo miesiączki w ciąży nie ma, więc nie rozumiem o co ci chodzi. Po drugie nie mówię, żeby to brać codziennie, tylko raz na jakiś czas. Alkohol też niszczy żołądek, a raz na jakiś czas ludzie piją. Bez przesady.

Gość ale w ciazy nie pija
poza tym alkohol jest smaczny, a nospa nie...

Gość Ja się już nie boję
A czy ja napisałam, że piją w ciąży????? Ludzie!! Poza tym tak, na pewno... wódka jest takim rarytasem, ze nic tylko się rozkoszować jej smakiem :o

Gość tez uwazam ze kazdy
lek jest w ciazy szkodliwy nawet no-spa. Moja kolezanka jak byla w koncowce 2 ciazy poczula bol wziela ns i... urodzila w domu . Chwala Bogu ze maja lekarza w sasiedztwie bo niewoadomo co by sie stalo.

Gość pati7772
jak juz trzeba mozna brac ale bez przesady nie lykac tego jak witaminy....ja mialam zajecia na studiach z wychowania specjalnego i tam byla mowa o tym ze no spa moze powodowac jakies wady jezeli jest za czesto brana ja to pamietam z tych zajec i no spy nie tykam...tak samo jak nadmiaru witaminy a ktora powoduje wady wzroku...wszystko jest ok ale nie za duzo i bez przesady a poza tym pod scisla kontrola lekarza a nie tak jak ty piszesz ze jak cos boli to brac no spe od razu :(

Gość Ja się już nie boję
Nie napisałam, żeby brać No-Spę jak witaminy, ludzie nie umiecie czytać? Poza tym uważasz, ze twoja koleżanka urodziła w domu, bo wzięła nospę?? Jak już była w końcówce ciąży, to chyba normalne,m że urodziła. Nospa nie zatrzyma porodu :o

Gość buahahahahahahhaahahah
pati ale pierdolisz... chodziłas do szkoly specjalnej dla debili i tam mialas takie zajecia ??????

Gość Ja się już nie boję
do ale w ciazy nie pija --> przeczytaj dokładnie to, co napisałam, bo mam wrażenie, że nie czytasz ze zrozumieniem!!!! Mi nie chodzi o to, że się bólu nie da wytrzymać, bo napisałam, że bóle porodowe też się da wytrzymać. Chodzi o to, że bół może być objawem skurczów macicy, które mogą prowadzić do poronienia!!!! I Nospa te skurcze hamuje.

a gdzie ja napisalam,ze w ciazy tabl anty?? No spe bierze sie nie tylko w ciazy..masakra.. kobiety to biora glownie przy bolach menstruacyjnych..a mi lekarz mowil,ze lepiej wziac tabl anty,bo po nich bole miesiaczkowe sie zmniejszaja. Co do boli w ciazy,to kazdy bol brzucha nalezy konsultowac z lekarzem,a nie wcinac no spe.. dziala rozkurczowo i moze tylko zaszkodzic.

Jesli pojawiaja sie tak silne skurcze jak przy poronieniu to i no spa nie pomoze,jedynie opozni proces poronienia

Gość Ja się już nie boję
A widzisz jaki jest tytuł topiku???? Dziewczyny nie bójcie się brać No-Spy w ciąży!!!! Powtarzam ... w ciąży!!! Więc po co tu wyjeżdżasz o bólach menstruacyjnych i tabletkach anty????

Gość nospa to śwoństwo
wycofywane na całym świecie.... a tu się okazuje że cudowne panaceum :D

Gość a po co Ty autorko
wyjechalas z piciem alkoholu?!

Jeżeli byłaby szkodliwa, to lekarze by jej nie przepisywali. Ja brałam od 29 tyg ciąży, trzy razy po 1 tabletce na dobę. Musiałam bo mi się brzuch "stawiał". Oczywiście bezwzględne leżenie w łóżku. Urodziłam w 37t4d zdrową, śliczną córeczkę. Dodam, że od 33t brałam ferotonal, bo miałam całkowicie zgładzoną szyjke macicy. Uważam, że czasami lepiej wziąć lekarstwo niż liczyć na cud. Oczywiście to nie witaminy, trzeba brać według zalecenia lekarza. Pozdrawiam

Gość nospa to śwoństwo
wiem że czasem trzeba wybrać mniejsze zło, ale żeby namawiać do brania ot tak na wszelki wypadek :O przecież efekty wcale nie muszą być tak oczywiste że od razu rodzi się chore dziecko- konsekwencje mogą być widoczne dopiero po latach - np jakieś zaburzenia osobowości - trudność w uczeniu się itp dlatego ja w ciąży nie brałam żadnych leków ponad te konieczne i ściśle zalecone przez lekarza!

Gość a ja napisz tak...
ja bralam w 9 miesiacu aby opoznic skurcze, chcialam ja urodzic pozniej i tak sie tez stalo ;)

Gość a ja napisz tak....
ale nie sadze aby nos pa w tym pomogla, mala miala czas po prostu

Podalam przyklad kiedy lekarz powiedzial mi,ze to szkodliwe swinstwo,ze poza ciaza odradzal,a co dopiero w ciazy I fakt,ze jest tylko w Pl Poza Polska to Ci powiedza,ze mozesz w ciazy wziac paracetamol i nic wiecej(nie liczac witamin)

przesadzacie. w ciąży czesto bierze się nawet poważniejsze leki niż głupia NoSpa i jakoś dzieci się rodza normalne i zdrowe. NoSpa działa ogólnie rozkurczowo wiec jest brana nie tylko na bóle menstruacyjne ale na wszystkie bóle skurczowe typu kolki itp., co u cięzarnych sie dosc czesto zdarza z prostego powodu - brzuch uciska organy wewnętrzne. brana rozsądnie na pewno nie szkodzi. bez histerii.