Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joanna1001

potrzebuje opinii kogoś kto się na tym zna...

Polecane posty

planujemy ślub. nie chcemy po slubie mieszkac z rodzicami(chcemy odrobine prywatności i mieć siebie tylko dla siebie). Kiedyś młodym małżeństwom należały się mieszkania socjalne, należą się jeszcze?? bo nigdzie się z tym nie spotkałam.....

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaasasa
chyba nie bardzo, nie te czasy.

Gość no, nie te czasy
wynajmijcie coś i tyle..

Gość haha hah hah
Ja Ci powiem , ze jestem bardzo w temacie i powiem Ci , nie licz na takie coś. U mnie w mieście są mieszkania takie ale kolejki jeszcze większe. Najpierw mają pierwszeństwo Ci najbardziej potrzebujący , rodziny z dziećmi , chorzy , z rodzin patologicznych itd. Ty tak jak i ja zdrowa bez większej ilości dzieci masz znikome szanse.

Mlode malzenstwo? To chyba nie ma nic do rzeczy. O mieszkanie socjalne badz mieszkanie do remontu moze w sumie zlozyc wniosek kazdy. Tylko trzeba spelniac pewne wymogi finansowe. Ja na przyklad kiedys sie staralam ale przepisy sie pozmienialy i teraz na mieszkanie socjalne mam za duzy dochod a na mieszkanie do remontu za maly dochod :P Musialabys sie dowiedziec w MOPRze w swoim miescie

Gość może w Chinach spróbuj

teraz nie problem z mieszkaniem. Masz kasę, kupujesz. Socjalne mieszkania należa się teraz również, ale rodzinom, które mają fatalne warunki mieskaniowe. Na takie mieszkanie trzeba długo czekać, zalezy od tego czy miasto posiada komunalne lokale. Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia:D

I to tez nie zawsze. Ja na przyklad posiadam orzeczenie o niepelnosprawnosci , gdzie mam napisane ze wymagam zamieszkiwania w oddzielnym pokoju ( niby mialabym pierwszenstwo) malutkie dzieci... Ciezko z tym jest...

Gość haha hah hah
Mogę Ci powiedzieć jak to u mnie w mieście jest. Składasz podanie, opisujesz całą sytuacje , gdzie teraz mieszkasz ile zarabiasz , czy macie dzieci itd. itd. Składasz tam podania i czekasz. Ja mam tam koleżankę która tam pracuje i powiem Ci , ze u mnie w mieście jest pełno rodzin które czekają , mają po 4 dzieci, są związki z domów patologicznych itd. Czyli ja nie miałam praktycznie wcale szans. Zazwyczaj są to mieszkanie w starych budynkach, do remontu , mające jakieś utrudnienie. Np. kapitalny remont, ogrzewanie na piec, wspólne wc albo przedpokój itd.

Gość haha hah hah
Tak jest przynajmniej u mnie w mieście bo też złożyłam podanie i nadal czekam i nic.