Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

serduszkowa

strach przed ciążą

Polecane posty

Witam, wiem, że tematów tego typu są tu miliardy, ale chciałam zapytać, o pewne niepokojące mnie objawy. Dnia 2 i 6 maja uprawiałam ze swoim Mężczyzną petting. Nigdy nie doszło jeszcze do pełnego stosunku, ponieważ mam swojej zasady i nie jestem jeszcze na to gotowa, nigdy też nie doszło do tego, że sperma wydostała się z niego na zewnątrz, nie było wytrysków w obrębie moich narządów. Od poniedziałku mam nudności i średnio dobrze się czuje, mam uczucie przelewania się w żołądku i często mi się odbija, ostatni okres miałam 26 kwietnia i miesiączkuje w miarę regularnie (ok. 31-33 dni). Czy jest możliwe, abym była w ciąży? dodam, że jestem tegoroczną maturzystką i stresów mam co nie miara. Dziwi mnie również fakt, że od dłuższego czasu z lewej strony pod żebrami dostrzegam tak jakby lekką opuchliznę, po prostu ta strona jest bardziej wypukła od drugiej. Mierzyłam dziś temperaturę (w pochwie) wynosiła 37 stopni. Bardzo proszę o odpowiedź.

dodam jeszcze, że obawiam się, iż moze to być zespół jelita drażliwego, jak i obawiam się ciązy. wklejam: Symptomy Typowe symptomy dotycza dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego (moga wystapic tylko niektore z wymienionych ponizej): Odczucie wzdecia (nieraz bardzo duze) Bole i skurcze brzucha (szczegolnie z lewej strony) odczuwalna ulga wraz z oddaniem gazow Bole i skurcze zoladka Nadmiar gazow Nieregularne wyproznianie sie Zaparcia (stolec w postaci „bobkow lub rozwolnienia (szczegolnie rano, po przebudzeniu). Zaparcia lub rozwolnienia moga wystepowac na przemian Uczucie niekompletnego wyprozniania sie Nagle parcia na stolec Sluz w stolcu Odczucie szybkiego najedzenia sie i problem z zakonczeniem posilkow Zgaga, odbijanie sie Nadkwasnosc zoladka Nudnosci, wymioty. odczuwam bóle z lewej szczególnie jak często się opieram o tą stronę, wypróżniam się nieregularnie, wczoraj 2 razy, przed wczoraj wcale. odbija mi się, mam nudności, faktycznie odczuwam ulgę wraz z oddaniem gazów. proszę o jakąś POMOC.

Gość moja droga nie masz
powodów do obaw jeśli chodzi o ciąże. Cykle masz dosyć długie, więc akurat petting był prawdopodobnie w dni niepłodne, choc wyliczenia nigdy nie są wiarygodne. Na dodatek nie było wytrysku w ogóle, a w płynie wydzielającym sie przed jest znikoma ilośc plemników, zwykle kompletnie nie zdolnych do zapłodnienia... Objawów ciąży byś tak szybko nie miała. Generalnie objawy ciązy na poczatku są identyczne z tymi przed okresem - w zasadzie organizm dopiero na kilka dni przed terminem okresu zdaje sobie sprawę z ciązy. Prawdopodobnie wszystkiemu winny jest stres i byc może problemy z jelitami