Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona olularnica 2

Co się dzieje z moim wzrokiem?!!!

Polecane posty

Noszę okulary mam wade wzroku, ale mimo to mój wzrok jest kiepski. Czasami muszę pre razy pomrugać oczami żeby wogóle widzieć ostro, mój obraz staje się rozmazany. Czasami przechodzi mi po zjedzeniu czegoś słodkiego. I tu moje pytanie, ostatnio w centrum onklogii, zrobili mi insulinę wyszła trochję poniżej normy. Krzywa insulinowa i krzywa cukrowa w normie. Trochę czerwone krwinki podwyzszone. Moja babcia ma cukrzycę i posiada glukometr. Czasmi gdy robi mi się słabo mój cukier wynosi 63. Ostatnio miałam tomograf oka bo podczas jakiegoś tam badania miałam jakąś plamkę i lekarz podejrzewał jaskrę. Tomograf wykazał że wszystko ok. Co się dzieję?

pomoże ktoś?

Gość weź ibalgin będzie różowy
no masz problem z cukrem... to się może objawiać. badaj się dalej w tym kierunku. inna sprawa, że wzrok jest słabszy jak mięśnie są słabsze, a na pracę mięśni wpływają magnez, potas i wapń. może niedobory?

ja się dalej zastanawiam sk,ad u lekarza to podejrzenie jaskry.. I dlaczego jak coś tam widać że jest nie tak to tomograf wyszedł ok?

Nie licz,że ktos na forum cię zdiagnozuje. Jedyne co ci mogę poradzić to żebyś jak najszybciej udała się do lekarza ( okulisty). Ona na pewno będzie znał przyczynę. Moja mama też dawniej robiła badania na cukier i wszystko było w normie, dopiero niedawno okazało się to nieprawdę. Liczy się równieź to gdzie robisz badania

ja wiem że nikt mnie tu nie zdiagnozuje ale ktoś pomoze rozwiac moje wątpliwości

Gość weź ibalgin będzie różowy
no to powiem ci tak: norma cukru to około 100-120, jak masz około 60 kilka, to zdecydowanie za mało. i tutaj szukałabym przyczyny. plamka w oku to może być zwykłe znamię barwnikowe, to tak jak na skórze są znamiona, tak i w oku może się zrobić. warto to kontrolować, ale że coś dalej się z tym dzieje, to jest jakiś promil przypadków. podejrzenia jaskry? badane miałaś ciśnienie w oku? od tego też oczy mogą się męczyć. warto zbadać jeszcze. czyli ja na Twoim miejscu bym się skupiła na tych dwóch potencjalnych przyczynach. jeśli u Ciebie w rodzinie jest cukrzyca - jesteś w grupie zwiększonego ryzyka. zwróć uwagę na dietę i badaj się regularnie.