Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejkaokejjkaaa

BLAGAM WEJDZICIE I PRZYCZYTAJCIE!!! czy to moze byc rak??

Polecane posty

Gość hejkaokejjkaaa

jakies 2 tyg temu sie przeziebilam, mialam glownie meczacy katar, poszlam do lekarza i przepisala mi antybiotyk, zbadala mnie i stwierdzila ze zmian w pluchach ani oskrzelowych nie ma niestety w czasie przyjmowania antybiotyku caly czas chodzilam do pracy, nie "wylezalam" tej choroby katar mi przeszedl ale pozostal meczacy kaszel, czuje ze siedzi mi cos w plucach, nie moge tego odkaszlec, czasem jak zaczynam cos mowic to nie moge zlapalc powietrza i sie dusze pije flegamine i sudafed, ale nie widze rezultatatow dzis nawet jak kaszlalam to sory za szczerosc ale wyleciala mi z gardla taka flegma:( swiruje ze to astma labo rak pluc, bo pale fajki doradzcie cos do lekarza pojde dopiero w przyszlym tyg bo wtedy moja doktorka przyjmuje po poludniu, a rano pracuje

Gość hejkaokejjkaaa
up

Gość hejkaokejjkaaa
prosze napiszcie cos

Gość Siedzę sama w domu
autorko, nie doleczyłaś tej anginy czy czegoś tam, zamiast wyleżeć, Ty chodzilaś do pracy. Więc wiadomo, że wciąż męczą Cię objawy choroby. w ten weekend nie wychodź z domu, siedź pod kocem i bierz leki. To na pewno nie jest rak :)

Gość Siedzę sama w domu
miałam też coś podobnego - przez jakieś 2-3 dni non stop kaszlałam. Pamiętam, że wtedy stosowałam tantum - verde w aerozolu. Spróbuj tego :)

Gość hejkaokejjkaaa
dziekuje, uspokoilas mnie Kochana :) a mam jeszcze jedno pytanie, doktorka wypisala mi skierowanie na badania krwi, morfologia, ob, cukier, tsh, czy w zwiazku z tym kaszlem moge zrobic badania i czy beda one wirygodne? czy lepeij poczekac az mi kaszel minie?

Gość Siedzę sama w domu
Myślę, że kaszel bardzo nie wpływa na wyniki badań :) hm. lekarka podejrzewa u Ciebie chorą tarczycę, skoro każe zbadać tsh... Boli Cię szyja? Masz suchą skórę? Jesteś zmarzluchem? Jakieś problemy z wagą?

Gość NianiaNiunia
A co ma kaszel do badan krwi? :) Rob badania, zeby miec wyniki na wizyte u lekarki za tydzien, zeby dwa razy nie przychodzic.

Gość hejkaokejjkaaa
ja podejrzewam u siebie problemy z tarczyca, bo wypadaja mi wlosy, czesto jest mi zimno i mam sucha skore na lokciu... bardzo sie boje, bo widaomo ze z tarczyca nie ma zartow :( co do wagi - to w normie

Gość hejkaokejjkaaa
myslalam ze skoro kaszle to jestem chora, a skor jestem chora to ob mi wyjdzie podwyzszone i zafalszuje wyniki ;/ ale skoro mowicie ze nie ma to wplywu, to w poniedzialek przed praca pojde zrobic :)

Gość Siedzę sama w domu
no ja niedawno miałam badaną tarczycę - tsh mam 10, a norma to ok 4,2 :O jeszcze byłoby wszystko ok, gdyby nie to ciągłe zmęczenie i senność... Autorko, skąd jesteś? :)

Kochana...z niedoleczonymi infekcjami drog oddechowych mie ma co igrac..radze Ci zadbac o siebie i doleczyc to do konca.Ja doradzilabym inchalacje z rumianku,ojejkow olbas mietowych,miodzik ,czosnek,cytrynke..itd..co do domowych sposobow.Koniecznie wybierz kurs antybiotyku do konca.moze jakis syrop wykrztusny bez recepty.Swoja droga to dobry moment nad zastanowieniem sie czy warto palic,ja sama staram sie pozegnac z tym nalogiem juz od roku i wiem jakie to trudne,zapytaj sie swojego lekarza o jakies wspomagacze typu plastry,tabez....no i moze o rtg klatki piersiowej dala uspokojenia nerwow.Pozdro.

Gość Ech, forumowe ekspertki od 7
boleści :O Po piewrsze- skoro nie było zmian w oskrzelach czy płucach, a jedynym objawem był katar to po co dostałaś antybiotyk? Ta flegma, która wypluwasz z gardła to jest katar, który spłynął do gardła, oskrzeli i teraz musisz go wydalić. Flegamina to najsłabszy środek wyksztusny. Lepiej zmień na ambrosol. A badania krwi możesz sobie na razie darowac. Zarówno infekcja jak i przyjety antybiotyk zmieniaja obraz krwi. Po antybiotyku nalezy odczekac minimum 3 tygodnie. Po infekcji około 2.

tabex mialo byc:) dlugo palisz?Jakie ilosci?

Gość takihojjjjjj
wlosy ci w gardle rosną,wez obciągnij kutasa głęboko z połykiem to ci przejdzie

Gość hejkaokejjkaaa
ja mialam robione badania krwi ostatnio w kwietniu - wyszly ok problem z wlosami mam juz rok, lekarze bagatelizuja problem jestem z Katowic - na przyjecie do poradni endokrynologicznej czeka sie rok, prywatnie - pol roku :/

Gość hejkaokejjkaaa
pale 2 lata juz bedzie :( raz wypale pol paczki, a raz cala, ostatnio pale wiecej bo mam silne stresy, a fajka mnie uspokaja chcialabym rzucic, bo boje sie raka - moj dziadek na niego zmarl :( ale ja lubie palic, papieros mnie uspokaja :( poza tym boje sie utycia, a na bank bym przytyla gdybym rzucila

Gość Siedzę sama w domu
słyszałam, że na Śląsku jest deficyt specjalistów - endokrynologów...zwłaszcza w Częstochowie - tam jest podobno trzech na całe miasto (w tym tylko jeden na kontrakcie z nfz). Ja czekać mam 4 miesiące (nfz) - wizytę mam 20 lipca. Zatem zapraszam do Stolycy :)

Gość hejkaokejjkaaa
odkad zaczelam palic zaczelam czesciej chorowac, mysle ze to przez palenie mam ciagle zapalenie gardla i gornych drog oddechowych ;/ powtarzam sobie ze jak bede planowac ciaze to napewno rzuce, ale to odlegla przyszlosc :)

Gość hejkaokejjkaaa
a jakie masz objawy, oprocz podwyzszonego tsh?

Gość obrzydzony_z_deka
oj fuj nie chcialbym z Toba pracowac rada na przyszlosc: rzuc fajki i chodz na zwolnienia jak jestes chora a w zimie w czapce !

Gość hejkaokejjkaaa
czy ja jestem "fuj" - nie sadze :) nie pluje flegma, jak mam napad kaszlu wychodze do toalety wyobraz sobie, ze nie wszyscy moga isc na l4, jestem jeszcze studentka i pracuje na umowe zlecenie

Gość Siedzę sama w domu
ciągła senność, chroniczne zmęczenie, baaardzo sucha skóra (zwłaszcza między palcami u dłoni), ciągle jest mi zimno... podobno jednym z objawów niedoczynności jest również nadwaga - mnie to akurat nie dotyczy, bo mam jakieś 8 kg niedowagi :/ w każdym razie ta chora tarczyca wyszła przy okazji badań dedykowanych stawom - od kilku lat mam problemy z nimi, pomimo młodego wieku (21 lat).

Gość obrzydzony_z_deka
nie no luz zdrowie na drugim miejscu wazne by miec na studenckie imprezy :) zdrowia zycze mimo wszystko ! a "fuj" bo smierdzisz fajami niestety moze i uzywasz fajnych perfum ale po 8 godzinach w pracy czuc od Ciebie tylko faje :( jestes tzw. popielica :D

Gość hejkaokejjkaaa
wiesz przy niedoczynnosci sie tyje, a przy nadczynnosci chudnie, wiec mozesz miec to drugie...:( studenckie imprezy hahaha nie bylam na zadnej od miesiaca - w czerwcu mam w planach obrone a kase wydaje na mieszkanie, oplaty, ciuchy i kosmetyki chcac mieszkac samemu nie da sie przewalac kasy na alkohol, zwlaszcza jak nie pochodzi sie z bogatej rodziny ja mam 23 lata, wiec tez jestem mloda, ale mam cos z hipohondryczki, panicznie boje sie szpitali i zawsze jak zaobserwuje u siebie dziwne objawy - biegne do lekarza

Gość Siedzę sama w domu
ja też jestem hipochondryk :) przy czym jak zauważę coś niepokojącego, to siedzę i góglam, bo nie lubię chodzić do lekarzy :P a jak okazuje się, że to coś poważnego, to cały mój hipochondryzm znika i bagatelizuje chorobę ;)

Gość rzuć fajki bo nie służą
ale ainstain z Ciebie że wywnioskowałaś że od palenia ciągle chorujesz.... a co do Twoich schiz co do raka......masz zwykłe przechodzone przeziębienie, zapalenie oskrzeli czy coś w tym stylu ale fajki rzuć bo to syf, nie dość że rak to jeszcze smród, przesuszona ziemista cera, szybciej wychodzą zmarchy, włosy się kruszą....nic tak nie zabija kolagenu w skórze palaczkę można rozpoznać na kilometr "po jej urodzie"