Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwio1984

wypadanie wlosow po tabletkach anty

Polecane posty

Gość sylwio1984

od pigulek anty wypadaja mi strasznie wlosy. po dwoch latach zostala mi na glowie jedna trzecia z etgo, co mialam kiedys. zadne skrzypy i belissy itp. nie pomagaja. czy po odstawieniu pigulek wlosy odrosna??

Gość częściowo na pewno tak
ale żeby byly takie jak dawniej niestety potrzebna będzie cierpliwość. Po odstawieniu jeszcze kilka miesięcy mogą wypadać - zwykle koło 3 cykli. No i pytanie czy hormony wrócą do norrmy

Oczywiście lekarze o takich rewelacjach nie informują a kiedy jakaś kobieta przestrzega przed różnymi skutkami ubocznymi po antykach kobiety ja wyśmiewają.A prawda jest taka, że wiele dolegliwości występują po tych tabletkach, lekarze faszeruja nawet młode dziewczyny a wypadanie włosów to jeden ze skutków ich zażywania.I żeby tylko to było wypadanie.Często kobiety łysieja po nich i nic juz nie da sie zrobić.

Gość no wlasnie a podobno
tabletki anty pomagaja np skorze z wypryskami, wiec powinny tez wzmacniac wlosy, ale widac jest odwrotnie poza tym co do zabezpieczen ale np. spiralki powoduje ona nieplodnosc u mlodych kobiet, niestety malo kto o tym wie, a kobiety potem sie martwia ze nie moga zajsc w ciaze i zwalaja na niewiadomo co, malo ktory lekarz o tym powie, znam dziewczyne mloda ktora wlasnie jest bezplodna od tej glupiej spiralki, powoduja nieodwracalne niestety problemy, radze sie zastanaowic, tabletki rowniez zmieniaja strukture hormonalna, czasem na zawsze

Gość częściowo na pewno tak
Od informowania o skutkach jest ulotka. A w niej wszystko jest opisane, nikt nikogo nie zmusza do brania tabletek. Sama brałam. To kobiety nie myślą, wiele bierze je przez długie lata, co np dla mnie jest nie do pojęcia, bo ja brałam tylko w momencie kiedy ciąża była kompletnie wykluczona, a teraz zabezpieczamy sie inaczej i jak wpadka bedzie do damy sobie rade

Gość tabletki pomagają na skórę
z wypryskami, jeśli wypryski mają podłoże hormonalne. To nie są cudowne tabletki jak powiedzmy skrzypowita które mają sprawić aby włosy, paznokcie i cera były ładne.. .

Gość sylwio1984
jak mowilam lekarzowi to tylko slyszalam zeby skrzyp lykac ale to nic nie daje. nie moge juz spinka podpiac nawet bo taki przeswit skory sie robi i trakie jakby zakola do tego masakra tak bym chciala zeby odrosly kiedy przestane brac tabletki! niestety u mnie nie ma opcji ze jakos sobie poradzimy, bo najpierw byly studia, a teraz bardzo dobra praca, dopiero co po okresie probnym. do tego w razie czego jestesmy zdani na siebie w sensie ze dziadkowie mieszkaja daleko i nie przypilnuja ewentualnego dziecka nawet raz na ruski rok

Gość Siuup
Odrosną lub nie koniecznie to zależy czy to tylko od anty czy też jakiś jeszcze wpływ na włosy był że wypadły. Musisz zrobić badania, każdy organizm jest inny więc nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
brałam przez 7 lat Dianę, po odstawineiu niezłe cyrki w sumie przez 10 lat włosy wypadały po odstawieniu udało mi się zatrzymać w tym roku, 3 miesiące brałam suplement z żelazem, skrzypowitę i myłam włosy szamponem Dermena przedtem też brałam różne suplementy, zmieniałam odżywki, szampony ale nic nie pomagało