Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happyending

ciąża

Polecane posty

Gość happyending

mam 15 lat i jestem w ciąży . Jutro minie pierwszy miesiąc ,mimo możliwośc dokonania aborcji zadecydowałam że zostawię dziecko ,gdyż nie miałabym serca pozbawić go /jej życia . Mój 17-letni chłopak o niczym nie wiem ,jutro go poinformuje ,boję się jego rekacji ,tego ze mnie zostawi.. najbardziej boję się reakcji rodziców .. nie wiem jak im powiedzieć .. chciałabym jak najszybciej ,ale może z drugiej strony lepiej jak im narazie oszczędze tą nowinę ? nie mam problemów z pieniędzmi ,częśc materialna nie stanowi problemu , chociaz z pomocą chłopaka było by lepiej , w szkole też nie mam problemów . przyzwyczaiłam się juz do myśli zostania mamą .I wierzę że Mi się uda .Nie chcę zeby pod Moim wpisem znalazły się komentarze w stylu "coś ty zrobiła ?' wiem co zrobiłam ,bo zrobiłam to świadomie . Mam dwa pytania i liczę na sensowne odpowiedzi : - czy jeśli chłopak mnie zostawi ,a nie ma ukończonego 18 roku życia ,mogę liczyć na wsparcie finansowe z jego strony ? dodam jeszcze że jest On piłkarzem i zarabia dużo . drugie moje pytanie tyczy się tego czy jeśli chłopak ćpa to może to wpłynąć na jakość spermy , w tym plemników i czy Moje dziecko ma jakieś zwiększone zagrożenia tyczące się chorób np.Downa itp . ?

17 lat i dużo zarabia?:O mniejsza z tym, on ma obowiazek płacić alimenty, jeśli nie bedziecie razem.

Gość happyending
tak,jest piłkarzem w niemczech jak juz wspomniałam . Więc kłoptów z pięniedzmi też nie ma .

To tak czy siak ma obowiązek alimenty płacic na dziecko. Po równo płacicie.

Gość happyending
okej , aco do tego jego ćpania ? mam DUZE powody do obaw o stan zdrowia malucha ?

Gość ddf
marna prowokacja...

Gość happyending
to nie jest żadna prowokacja ;/ Ja naprawde jestem w takiej sytuacji i jeśli ni jesteś w stanie mi pomóc to nie udzelaj się .

Gość ...:()()()(
zalezy co cpa.....

Gość happyending
głównie to pali trawke ,dziś mu powiem o .. ; (

gra w piłke i jara co ty za kity wciskasz nie miał by wydolności by biegać 90 min

Gość happyending
nie robi tego często ,pare razy mu sie zdarzyło z kolegami ! nie robię z niego ćpuna bo nim nie jest . ! chodzi Mi o to czy to "pare razy" mogło w jakiś sposób zaszkodzić ? ;/

Gość happyending
nie robi tego za często ..pare razy mu się zdarzyło z kolegami .Nie robie z niego ćpuna bo nim nie jest ,ale chodzi Mi o to czy to pare razy mogło w jakiś sposób wpłynąć ? ;/

Gość ja nie używałam
myszka 83 wie, w końcu juz pare lat jara przy dziecku :D:D:D:D

Gość happyending
no super , ten sku***el nie chce mieć nic wspólnego z dzieckiem !!!!!!!!! ; (( boże ... i mówi że wraca do niemiec za 2 tyg .i do Pl juz nie wróci .

Gość Jeeeess
o matko :( tak mi przykro. Trzymasz sie? Napewno nie rozwazasz aborcjii?

Gość i bardzo ci tak dobrze
maa kurweko jak sie szanowac nie umiesz! myślałas ze jak wskoczysz tatusiowi do łózka i go na d\ziecko złapiesz to bedzie git! hahah

Gość happyending
do "Jeeeess"-Dziękuję ,jakoś się trzymam ..całe popołudnie na łzach ,ale daje rade .Nie rozważam aborcji ,wiem jak ważne jest życie ludzkie i nie mogę wpłynąć na inne życie ,we mnie . Moja Mama zaszła w ciąże w wieku 17 lat i nie usunęła ciąży . Pogodziła dziecko i nauke ,mimo że chłopak uciekł . . . poszła na studia ,skończyła je i została psychologiem ,wg .jej planów .Gdyby usunęła ciąże ,mnie by nie było . do 'i bardzo ci tak dobrze"-byłam z tym chłopakiem 11 miesięcy . Był to mój jedyny partner seksualny ,własciwie to JEDYNY partner .I był to nasz pierwszy raz . Dodam że nie planowaliśmy dziecka .Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą ,która podczas stosunku pękła .I nie wiem jakim prawem mówisz że się nie szanuje ?

Gość mikiiikiki
Dobrze,ze nie planujesz ABORCJI-najgorsze z możliwych rozwiążań.. Mój chłopak też jest piłkarzem,zapewniam Cię,że mają świetny materiał genetyczny,a więc małe szanse na chore dziecko :) Trzymaj się

Gość ending
dzięki :) .. bd okeej .choć ciężko .. no oby dzidzii była zdrowa !