Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nie wiem

Pytanie o zloto 10 karatowe...

Polecane posty

Gość nie wiem nie wiem

od razu pisze ze wiem ze jest gorszej proby i jest gorsze niz 14karatowe ale mam pytanie czy ktos ma cos z takiego zlota i jak to sie trzyma?Chce kupic mamie kolczyki z rubinami,upatrzylam sliczne ale sa z 10karatowego zlota wlasnie i mam lekkie oporry czy nie zczarnieja lub cos takiego.One nie sa do chodzenia na codzien tylko raz na jakis czas wiec juz sama nie wiem czy je kupic czy nie.

kolczyki mozesz smialo kupowac, nie mam pojecia jak jest z 10 karatowym zlotem, ale kolczyki ogolnie malo sie niszczą, co innego pierscionki czy obraczki - moglyby sie odkształcać czy rysować

Gość nie wiem nie wiem
dzieki za odpowiedz.Tez tak wlasnie mysle ze sie szybko nie zniszcza ale sie naczytalam a nie mialam doczynienia wczesniej z takim zlotem bo wszystko do tej pory kupowalam 14karatowe.A i to sa te kolczyki,troche staroswieckie ale w sumie dla mamy a ona takie lubi i mam nadzieje ze sie ucieszy:) http://www.gordonsjewelers.com/largeImage/index.jsp?PID=3029229

Gość nie wiem nie wiem
dodam ze na zywo wygladaja o niebo lepiej,bardzo blyszcza i nie sa takie matowe jak na zdjeciu:)

Gość nie wiem nie wiem
nikt wiecej mi nie pomze?:(

Gość nikt nie pomże-każdy chce żyć
;p