Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivi 02578

pedigree i whiskas wyprawka

Polecane posty

Gość vivi 02578

Mam pytanie, czy ktoś już dostał wyprawke z pedigree albo whiskas w tegorocznej edycji? zarejestrowalam się jak tylko pojawila się nowa edycja i cisza..mieli wysłać do 28 dni, moi znajomi też nic nie dostali, wogole coś wysyłają w tym roku? pozdrawiam

Gość kacha31krakow
ja tez wyslalam kiedys o tą wyprawkę whiskas i nic nie dostalam a pozniej dostalam od nich maila z zapytaniem czy podobala się kotkowi wyprawka i jakies tam bzdury jeszcze .

Gość vivi 02578
Ech czyli ściema, dałam sie nabrać, slyszalam że niewiele ludzi dostaje ale postanowilam sprobować, żaluje że podalam im wszystkie dane z peselem itd:/ no cóż za glupote sie placi...

ja dostałam w tym roku ale kolejna paczke dla juniora ta wyprawkową dostałam ale w zeszłym roku , i od rejesteracji czekałam chyba z pół roku, a z whiskasa dostałam wyprawokwa w tym roku w lutym jakiś miesiąc po rejestracji .

Gość kacha31krakow
moze poprostu mysleli ze mi wyslali a nie wyslali - sama niewiem . Niech sie jeszcze ktos wypowie

Gość kaska ;;
Ja też sie rejestrowalam na samym początku, 28 juz minęło, kilka dni temu dostałam informacje na maila ze paczuszki są przygotowywane do wysyłki, ciekawe czy przyjdą

Gość juliteczkapolkoa
Ja tez sie zarejesrtowalam i przyszedl mi email ze paczka do 28 dni zostanie wysłana . Ciekawe czy wysla ;))

Gość ilvenics
Też nie dostałam, we wtorek mija 28 dni, mają jeszcze 3 dni :)

Gość dbrs
i wy tym wiskasowym świństwem karmicie sowje koty?!

nie polecam ani pedigree ani chappy , kota nie mam więc się nie wypowiadam, tylko karmy ze sklepów zoologicznych

Gość ilvenics
świństwem? mojemu kotowi bardzo smakuje karma whiskas, zajada aż mu się uszy trzęsą

Gość dbrs
tak, świństwem, poczytaj sobie skład - mięsa, a raczej produktu mięsopodobnego jest tam tylko 4 %, reszta to spulchniacze i zboża. i jak kot może się na tym dobrze rozwijać... kot jest mięsożerny a nie zbożożerny, nie dostarczasz mu nic pożywnego... poczytaj sobie na forach kocich co piszą o karmnienu kotów tymi świństwami... A twój milusiński je whiskasa tak że aż mu się uszy trzęsą- wcale się nie dziwie skoro do tej karmy dodawane są uzależniacze... zapraszam do ciekawej lektury w internecie o whiskasie

Gość fifraaaaaaQ
zgodze się, są tam sztucznie dobierane pokarmy, ale jakos masa zwierząt to je i dozywa sędziwego wieku. NIEKTÓRYCH LUDZI NIE STAC NA DROGIE KARMY -100% MIĘSA dociera?? tylko nie piszcie, ze jak kogos nie stac to mogl psa czy kota nie brac, bo w schronisku los mialyby nie lepszy a pedigree ogladalyby raz na tydzien.

Gość dbrs
no właśnie wlele zwierząt na tych karmach nie dożywa sędziwego wieku, mają nowotwory i chore nerki. Whiskas jest tani, ale kupując droższy np. royal canin wydajesz suma sumarum mniej, bo jest bardziej pożywny i wydajny. Whiskasa zje ci dużo więcej bo ma puste kalorie, natomiast royal jest drogi, ale kot bedzie go zjadał mniej bo się szybciej nasyci. Ile miesięcznie wydajesz na wyżywienie kota whiskasem?

Gość a druga polowa pracuje
whiskas zawiera 4% miesa, pozostale 96% to gowno wzmocnione zapachem ktory koty lubia. proponuje poczytac na opakowaniu. rownie dobrze mozna kupic jedzenie lepszej jakosci w tej samej cenie, np animondy albo kupic mieso i samemu ugotowac cos dla kota.

prosze strona zooplus.pl sucha karma whiskas - 10,95 zl za kg sucha karma animonda - 8,66 - 13,49 za kg (czyli taniej niz whiskas) sucha karma smilla - 13-15 zl za kg

mokra karma whiskas - 14,50zl - 23,40 za kg (4% miesa gwarantowane) mokra karma smilla - 8,30 zl za kg i przykladowy sklad Skład: Tuńczyk: 80 % czerwonego tuńczyka, 2,6 % oleju słonecznikowego, 1 % fosforanu triwapniowego, 0,1 % tauryny, 0,1 % witamin i składników mineralnych, 16,2 % wody Tuńczyk z sardynkami: 26 % czerwonego tuńczyka, 26 % sardynek, 3,1 % oleju słonecznikowego, 1,5 % galarety, 0,5 % fosforanu triwapniowego, 0,1 % tauryny, 0,1 % witamin i składników mineralnych, 42,7 % wody Tuńczyk z warzywami: 35 % czerwonego tuńczyka, 10,2 % filetu z tuńczyka, 3,5 % oleju słonecznikowego, 2,5 % marchewki, 1,5 % dyni, 1,5 % galarety, 0,6 % fosforanu triwapniowego, 0,1 % tauryny, 0,1 % witamin i składników mineralnych, 45 % wody Tuńczyk z kurczakiem: 35% czerwonego tuńczyka, 9,5 % filetu z tuńczyka, 4 % kurczaka, 3,5 % oleju słonecznikowego, 1,5 % galarety, 0,6 % fosforanu triwapniowego, 0,1 % tauryny, 0,1 % witamin i składników mineralnych, 45,7 % wody WIEC ZROBCIE SWOJEMU KOTU PRZYSLUGE I PRZESTANCIE PIEPRZYC ZE NIE STAC WAS NA JEDZENIE LEPSZEJ JAKOSCI SKORO JEST TANSZE NIZ WHISKAS :p

Gość dbrs
a często w zoologicznych są promocje lepszych karm np. wspominanego przeze mnie royal canin kupujesz paczkę 400 g a drugą taką dostajesz gratis. cena 14.99 zł a to starczy ci na prawie cały miesiąc!

wlasnie znalazlam jedzenie Smilla za 7,40 za kg :) z ryba lub z drobiem, cena ta sama

Gość fifraaaaaaQ
moj pies je ok jedna puszke dziennie i drugie tyle suchego. nie stac mnie na kupowanie karmy 400g na 1 dzien po 15zł! to ile to miesięcznie wyjdzie hę?? nie raz kupowalam royal canin (tak na próbe) i starczalo mi dokladnie na tyle samo co pedigree. aha i moj pies ma juz 17 lat i od urodzenia karmiony pedigree. zero nowotworów, jedynie juz głuchy i troche slepy na starosc. wzielam ze schroniska, mimo, ze dostaje ta najtansza karme to i tak ma o niebo lepiej. moze spojrzcie na to z troche innej perspektywy? niektorych ludzi nie stac na drozsze karmy - po prostu

fifraaaaaaQ - to super ze wzielas psa ze schroniska ale staraj sie czytac ze zrozumieniem. wyraznie jest napisane ze sa karmy tansze niz whiskas czy pedigree i to doslownie tansze a nie ze pies zje ich mniej i wyjdzie taniej prosze bardzo sucha pedigree - 7,32 za kg (najtansza jaka znalazlam) sucha eukanuba - 7,21 za kg mokra pedigree - 10,00 - 12,00 za kg mokra animonda - 8,00 za kg mokra rocco - 8,00-9,00 zl za kg prosze mnie przekonac w jaki sposob pedigree wychodzi taniej

Gość fifraaaaaaQ
nie kochanie :) puszka pedigree kosztuje u mnie ok 3zł animonda - 7zł, a w skladzie sa zwykle podroby chodzi mi o takie puszki po 200g eukanuba - 30zł za kg suchego ja za 4kg pedigree dałąm 25zł suchego

Gość fifraaaaaaQ
i gdzie ty znalazlas eukanuba za 7zł za kg?????? bo ja w zyciu a znam wszystkie sklepy zoologiczne w mojej okolicy. w necie ceny takie same..

ja podaje ceny za kg a nie za puszke sztuk jeden informacje wzielam ze strony www.zooplus.pl tutaj jest link to suchej eukanuby, zobacz w drugiej linijce w nawiasie 7,21 za kg http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/eukanuba tutaj jest mokra animonda za 8zl za KG nie za puszke, puszka 400 gram wychodzi 3,20 http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/animonda/grancarno/178430 ponizej sklad: Skład: Koktajl wielomięsny: mięso i zwierzęce produkty uboczne (85% wołowiny, 10% kurczaka, 5% królika), składniki mineralne Wołowina i serca: mięso i zwierzęce produkty uboczne (85% wołowiny, 15% serc), składniki mineralne Wołowina i kurczak: mięso i zwierzęce produkty uboczne (85% wołowiny, 15% kurczaka), składniki mineralne Wołowina i jagnięcina: mięso i zwierzęce produkty uboczne (85% wołowiny, 15% jagnięciny), składniki mineralne Wołowina i indyk: mięso i zwierzęce produkty uboczne (85% wołowiny, 15% indyka), składniki mineralne Wołowina: mięso i zwierzęce produkty uboczne (85% wołowiny, 15% serc), składniki mineralne Dziczyzna plus: mięso i zwierzęce produkty uboczne (85% wołowiny, 10% indyka, 5% dziczyzny), składniki mineralne Indyk i kaczka: mięso i zwierzęce produkty uboczne (85% wołowiny, 10% indyka, 5% kaczki), składniki mineralne Tak, jestem zarozumiala, ale do wszystkiego doszlam sama i nikomu nic nie zawdzieczam...

powiem szczerze ze jak zobaczylam ostatnio ceny w zoologicznym za jedzenie typu animonda to tez sie zszokowalam. ale skoro masz dostep do internetu to nie ma problemu zeby oszczedzic na jedzeniu prawda? ja nie zawsze kupuje to samo jedzenie, zwykle patrze ktore jest na promocji i kupuje promocyjne, wtedy wychodzi taniej.

Gość fifraaaaaaQ
nie no rewelacja :D pokazalas mi cene promocyjna!! ja znam ta karme, u mnie kosztuje ona w najtanszej wersji 7zł za puszke. pedigree 3zł. sory ale mi to wystarczy... propocja na stronie internetowej sie skonczy, a ja bede happy, ze moj pies jadł przez tydzien lepsza karme a ja zaoszczedzilam 20zł do których bede musiała dołozyc, bo przesylka bedzie z 50zł kosztowala :D

Gość fifraaaaaaQ
wlasnie policzylam, ze za przesylke 20stu puszek zaplace 70zł :D czyli do kazdej i tak dokladam. i wychodzi tansze pedigree

jak zamowisz powyzej ilus tam zl to masz przesylke za darmo. ja jeszcze nigdy nie placilam za przesylke bo zawsze zamawiam wieksza ilosc i starcza mi na 2-3 miesiace. rob jak chcesz, ja jakos daje rade zamawiac na promocjach, jak nie jedno jedzenie to inne. mi wychodzi taniej.

przy 20 puszkach doplacasz za przesylke, przy 28 masz przesylke za darmo. no ale skoro wiesz lepiej co sie oplaca

i jak liczylas koszt przesylki 70zl? przeciez jest 15 zl niezaleznie czy zamawiasz 6 puszek czy 20? przy twoich wyliczeniach rzeczywiscie nic sie nie oplaca poza pedigree :(