Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annajoanna26

nie mam juz nadzieii na dzidzie :(

Polecane posty

Gość annajoanna26

witam. mam 26 lat. jestem mezatka od 6 lat i od 5 lat staramy sie o dziecko bez rezultatow. wina lezy po mojej straonie od 4 lat sie lecze mam zaburzenia hormonalne. po roku nieudanych stran poszlam do gina on olal sprawe powiedzial ze jestem mloda mam czas na dzieci. poszlam prywatnie zrobic badania hormonow tak mi doradzila znajoma i okazalo sie ze mam podwyzszony testosteron i to moze byc przyczyną. dostalam tabletki diane 35 bralam je prze 5 mcy, nastepnie zrobilam znow badania wyszlo ze tetosteron jest w normie ale mam znacznie obnizone poziomy estorgenow i dostalam kolejne tabletki na podwyzsznie tych estrogenow. po roku ich brania okazalo sie ze hormony sie podwyzszly ale nadal nie sa rewelacyjne ale zatrzymal mi sie okres i doatwalam rozne tabletki nie majac przez 6 mcy okresu, nic nie dzialalo. po kolejnych paru miesiacach dostalam okres hormony sie chwilowo uregulowaly ale znow wszyszlo ze mam za duzy poziom prolaktyny i to znacznie. gdy go zbilam znow zaczely si eproblemy zprogesteronem i estradiolem. i tak od 4 lat mam w kolko. przytylam 10 kg , i jestem wrakiem psychicznym. nie mam juz nadzieji ze mi sie uda zostac mama.

Gość myyszkkaa
ok,ale powiedz mi czy Ty nie masz Pco? I drugie czy masz nadwagę? Jesli wazysz za duzo-moim zdaniem pierwsze co,to dieta,cwiczenia!!!!! Musisz to najpierw zrobic,wtedy sie wszystko unormuje. Ja mialam endometrioze,dzieki diecie warzywno-owocowej plus duzo cwiczen od 6 lat nie ma sladu po endometriozie,a jak wiadoo jest to chorobsko TEORETYCZNIE do konca zycia..

Gość doradora22
bylam u kilku lekarzy i to nie pco tak oni twierdza . nadwaga tez nie bo przy wzrocie 165 cm waze 53 kg, wczesniej wazylam 43/44

Gość uiihu
nadziei przez jedno i:O

Gość myyszkkaa
ja mam jeszcze mniejsza wage-przy 173!!! Moim zdaniem powinnaś wrócić do dawnej wagi plus ograniczyc kompletnie sludycze/tluszcze!!wierz mi,ze dieta ma niewiarygodny wplyw na sprawy kobiece!!!!

Gość annajoanna26
pco nie chyba lekaz nie postawil takiej diagnozy. a waga waze 56 kg a mam 170 cm. a ta wypowiedz powyzej to nie moja

Gość myyszkkaa
pamietaj,ze lekarze to konowaly!Poszukaj moze dobrego endokrynologa!!! najlepiej z serwisu znanylekarz.pl Moim zdaniem dobry endokrynolog raz,dwa by Cie wyleczyl!!

ja mam pco i zaszłam 2 razy w ciążę, a gin mi powiedzial że jestem bezpłodna jeśli wierzysz w ziololecznictwo to polecam www.zielarz.prv.pl leczę się u niego od wielu lat

Gość kaakikjia
Franka to masz już drugie dziecko???

Gość kaakikjia
oj to przepraszam,nie wiedziałam :(

nic się nie stało :) nie przeżywam tego w zasadzie, zresztą nie mam czasu na smutki przy 9,5 miesięcznym maluchu

Gość bfdbfxd
Spoznia mi sie okres 5dzien i tez jakos nie mam powodu do usmiechu, czuje ze to chyba bedzie ciaza bo ciagle mialam regularne okresy co do 1 dnia ;/ wydaje mi sie ze za bardzo chcesz to dziecko :) znajoma tez nie mogla zajsc w ciaze poszli na in vitro doczekali sie blizniakow - ledwo je urodzla zaszla sama w ciaze i w ten sposob maja 3 dzieci w ciagu 2lat!!

Gość bfdbfxd
musisz sie odblokowac psychicznie :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
Koniecznie poszukaj sobie dobrego endokrynologa. Zkąd jestes? Ja ci moge polecic z warszawy dr Elżbiete Woźną. To zakonnica ktora jest ginekologiem i endokrynologiem. Jest świetnym specjalista i pomo0gła juz wielu osobom

Gość malinaaaa_1111111111111111
Powiem tak, szkoda czasu i pieniędzy na zwykłych ginów. Udaj się do którejś z renomowanych klinik leczenia niepłodności. Nie bój się, nie będziesz musiała robić na wejście in vitro. Zdiagnozują CIę i ustawią leki, pomonitorują cykl. Uwierz, że dziewczyny z gorszymi problemami zachodzą w ciążę. Też straciłam wiele czasu u swojej ginki, którą uważałam za dobrą. Dziś, gdy porównuję ją ze specami od niepłodności, wiem, że jej "leczenie" było bez sensu. Wejdź sobie na stronę nasz bocian i poszukaj info o dobrej klinice w swojej okolicy.

Gość nie koniecznie sie zgode z
przedmówczynia Kliniki leczące bezpłodnosc czesto wyciągaja kase od ludzi twierdząc ze in vitro jest najlepszym wyjsciem. Moja znajoma nie mogła zajsc przez ponad rok. Trafiła do kliniki w ktorej usłyszała ze najlepszym wyjsciem jest in vitro ( koszty tego są duze). Była juz umówiona i pojechała do tego szpitala ale okazało sie ze in vitro niepotrzebne bo ona jest w ciązy!!!! Czesto przyczyną takich problemów jest blokada psychiczna tzn kobieta zyje w napięciu i nakreca sie na dziecko co powoduje blokowanie sie jej organizmu i nie moze zajsc. W momencie gdy sobie odpusci i przestaje o tym myslec to w ciaze zachodzi Siostra mojej kolezanki starała sie z mezem o dziecko przez 7 lat i nic. Lekarze rozkładali rece bo nie widzieli przyczyny. Juz zaczeli sie zastanawiac nad adopcją i poszli na spotkanie w sprawie adopcji a po 3 tygodniach okazało sie ze ta kobieta jest w ciązy!!!! W momencie kiedy przestało jej juz tak bardo zalezec i przestała o tym myslec -zaszła

Gość kdhzdrxtrdtfr
KLINIKI NIELODNOSCI TO DZIADOSTWO!!!! Powiedza Ci,ze najlepiej zrobic in vitro,a chyba nikt nie chce dziecka z probowki!

Gość malinaaaa_1111111111111111
Nie należy generalizować. REnomowane kliniki nie naciągają nikogo na zabiegi. Ale tak się po prostu składa, że niepłodność to prawie osobna dziedzina w leczeniu i niestety zwykli ginekolodzy niekoniecznie się w tym orientują. Oczywiście to nie jest zasada. W każdym razie, jeśli ktoś wyczerpał swój limit lat i nerwów, może powinien spróbować czegoś bardziej profesjonalnego... a ciąża może się przydarzyc choćby dzień przed wizytą w tej klinice ;-)

Gość dziewczyny ale o co chodzi
konkretnie z dietą odnosnie regulacji hormonow? Ja tez ma rozne hormony nie tak jak trzeba, przyjmuje leki ale duzo waze i jakos nic mi sie nie poprawia. \Moje glowne problemy to insulina, androgeny,progesteron

Gość no wlasnie o co tu chodzi

Gość To moŻe ja.....
U mnie jest na odwrót. Mam dwoje dzieci i muszę baaaaaardzo uważać, żeby nie zajść w kolejną ciążę :-( I tak źle i tak niedobrze :-)

mnie sie wydaje,ze to glownie zalezy od psychiki...wyjedz gdzies z mezem, nie mysl o tym,ze starasz sie o dziecko, psychicznie sie odblokujesz... to pomaga-sprawdzone

Jeśłi chodzi o te hormony i wagę: w tkance tłuszczowej gromadzą się androgeny- hormony męskie które są obecne w organizmie kobiety, ale powinny być w małych ilościach. Im więcej tkanki tłuszczowej tym jest ich więcej. One mogą powodować zaburzenia owulacji, trądzik, podwyższać testosteron, przez nie może pojawić się nadmierne owłosienie. To są typowe objawy dla PCO-które ja z resztą też mam. Cykle miałam nawet 90-cio dniowe. Kiedy schudłam 12 kg i zaczęłam brać Siofor(w składzie metformina, która pomaga przy policystycznych jajnkach) cykle wróciły samoistnie i zaszłam w ciążę. Grunt to nie zamartwiać się na zapas!Dobra dieta, ruch i troszkę spokoju. annajoanna26- ja też początkowo nie miałam nadziei, żadnej. I choc straciłam radość i chęć do życia kiedy moje Największe Spełnione Marzenie(mój synek) odeszło i zostało Aniołkiem, to wierzę że zaświeci dla mnie jeszcze słońce. Pójdź do innego lekarza, niech jakiś inny spojrzy na to co dzieje się z Twoimi hormonami. Jeśłi w ogóle zdarza się, że masz okres, to nie załamuj się! Wierzę, że Ci się uda, głowa do góry, pozdrawiam!

Gość a jak ja nie mam pco i rozwal
rozwalone hormony to czy jak schudnę samo sie naprawi? bo ja juz siły nie mam, włosy mi rosną na brodzie, z głowy wypadają, krosty no i duza waga

Gość kjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a moze spróbuj od tyłu ja tak zaszłam równo w 2 rocznice slubu