Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrrkka

Problem z córką.

Polecane posty

Gość jenk
Urodziłam synka,gdy corka miała 13 lat.W czasie ciąży poświęcaliśmy jej szczegolnie dużo czasu i uwagi.Kupując ciuszki dla małego ,zawsze pamiętałam o niej .Cieszy się,że ma rodzeństwo .Sama wyrywa się do opieki nad małym.Pozwalam jej kąpać,,przewijać i karmić.Pozwalam a nie proszę o to.Sama powtarzam ,że ona jest siostrą a nie mamą i opiekunką.Odwiedzających nas gości uczulam ,żeby zachwycając się małym poświęcili chwilę jego siostrze.Takie zachowanie być może wynika z charakteru dziecka.Corka jest rodzinna,ciepła i jakoś bez bólu weszła w okres dojrzewania

Myślę ,ze córka przywykła już do tego,ze jest jedynaczka.Zawsze to ona była w centrum uwagi ,a teraz pojawi się maleństwo .Będzie się czuła odrzucona ... Moi rodzice są młodzi po 40 ,ale każde z mojego rodzenstwa juz jest prawie dorosle i czasem mowimy ,ze my pojdziemy w swiat ,a rodzice zostana sami ... Wiec jesli by sie pojawil brat czy siostra to napewno bysmy nie mieli o to pretensji tylko sie cieszyli razem z nimi ...

Gość rgt5
no wlasnie, po co ci to dziecko? zamiast sie cieszyc ze jedno juz odchowane niemal to ty sie znowu we wrzaski i gowna pakujesz, jesli masz jakis kryzys typu "corka si wyprowadzi a ja zostane w pustym domu" to do psychiatry a nie kolejnego bachora produkowac

Gość werrkka
Aha, czyli że nie mam prawa chcieć dziecka?

Pomyślcie ,ze wy tymi BACHORAMI tez jesteście ! A nie rozumiem tu czegoś ... To Ty jesteś rodzicem ,czy Twoja córka ? Jak może nastolatka kierować życiem matki ? To jeśli będziesz chciała zrobić zakupy, iść z mężem na kolacje to tez masz ja o to pytać ? Może nigdy z córka nie rozmawiałaś na te tematy o rodzeństwie i stad te ZASKOCZENIE ciążą.

Gość rgt5
nie, bo juz stara baba pewnie jestes i myslisz macica (to byc moze hormony rozchwiane u progu menopauzy ) a nie mozgiem kup se srajaca lalke

Gość dkjfs0p
wrrka to normalne że masz prawo chcieći mieć drugie dziecko, ale napisałaś to tak jakby tylko twoja decyzja i chęć była ważna- a musisz sobie uświadomić że rodziną jesteś teraz nie tylko ty i twój maż ale wasza córka tez musi się liczyć- nie o to chodzi żeby pytać jej o zgodę ale ona nie jest już malutkim dzieckiem które przyjmuje fakt do wiadomości , ona jest nastolatką i pewnie jest z tych zbuntowanych , może powinniście byli ją uprzedzić że chcecie mieć jeszcze jedno dziecko, że chcecie aby ona miałą rodzeństwo

Gość wrrkka
Ona to doskonale wiedziała, tylko, że jak się okazuje chyba myślała, że nastąpi to jak ona się wyprowadzi... Ja nie mam zamiaru się przez całą ciążę stresować, ale nie pozostaje mi nic innego...

Gość niech sobie poszuka
innych rodziców