Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majussx3

Genetyczne paznokcie.!

Polecane posty

Witam! Jestem tu nowa. Postanowiłam założyc tu konto i dodać wątek odnośnie moich paznokci u kciuk ( jeśli wgl. to tak moge nazwać ) Mam dziwne i brzydkie paznokcie u kciuk . Nie mam wogole plytki paznokciowej u kciuka w prawej rece i w lewej. Na szczęscie mam duzo znajomych i oni akceptuja mnie taka, moj nrzeczony rowniez ale bede szczera! ja sama siebie nie akceptuje jezeli chodzi i paznokcie. Od malego obgryzalam paznokcie bo jestem strasznie nerwowa osoba wiele w zyciu juz przeszlam i niezle zycie dalo mi w kosc. Ale nie o tym temat. Dla mojego narzeczonego staram sie nie obgryzac paznokci, i udaje mi sie. Ale jak znow sie zdenerwuje, np. pokloce sie z narzeczonym to wszystkie paznokcie zjadam . i nadal to samo ;/ Pokaze Wam zdjecia tylko moich kciukow.! Jestem pewna ze po obejrzeniu tych zdjec napewno powiecie na glos ''Ooo FUJ!!!!!'' no ale nie dziwie sie.. ja juz sie przyzwyczailam.. to jest genetyczne. Moja mama tez takie kciuki ma i do tego u palca wskazujacego ;/ babcia ma u kciukow u palca wskazujacego i na tym malym ostatni u rąk ;/ ja na szczescie mam tylko u kciuk . Moja siostra np ma wszystkie normalne i moj tata tez. eh . Czytalam kiedys na necie cos o wszczepianiu płytki paznokciowej czy cos takiego . Wiecie cos o tym? a o to zdjecia: 1.http://img218.imageshack.us/i/dscf9008.jpg/ (lewa reka) 2.http://img193.imageshack.us/i/dscf9011m.jpg/ (prawa reka) tak,tak wiem straszne! mieszkam w UK! co moge zrobic? PS. Dodam,ze nosze tipsy poniewaz jestem tancerka i nie chce by zobaczyli inni jakie mam kciuki ;/ ale chcialabym juz nie nosic tipsow miec swoje naturalne paznokcie. ale watpie,ze cos mi pomoze. a wy jak myslicie? __________________ Amelka.

Gość od zawsze tak masz

Gość od zawsze tak masz
nie obgryzaj bo mozesz sie nabawic powaznych chorob mowie powaznie

Gość od zawsze tak masz
poczytaj sobie zastrzal i zanokcica paznokci

"Na szczęście mam dużo znajomych i oni akceptują mnie taką..." - jak można nie akceptować kogoś z powodu wyglądu jego paznokci?! Myślałam, że inne cechy człowieka się liczą. Jeśli tam, w UK są tacy ludzie, którzy mogliby zerwać znajomość, zwykłą znajomość, z takiego powodu, to współczuję.

Gość smaruj sobie płytki
gorzkim płynem lub lakierem przeciw obgryzaniu. Płytka sama powinna się zregenerować. Zero obgryzania, bo to od tego te deformacje. Metoda brutalna - po usunięciu wystającej płytki paznokcia nowa płytka powinna rosnąć bardziej prosto. Jak paznokieć schodzi, to nowy powinen bc łądniejszy.

Gość groszek05
Czy to na pewno genetyczne ? Byłaś u lekarza bo mnie to raczej wygląda na chorobę paznokci.Ktoś tu napisał o zanokcicy [ mnie się wydaje że może mieć rację ] można ją leczyć. Tipsy nie są dobrym rozwiązaniem . Pod nimi lubi tworzyć się grzybica paznokci a to jest bardzo trudne w leczeniu i zarazliwe.