Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotteczkaa

orbitrek, problem z liczeniem kcal ;( ( ślicznie prosze o pomoc ćwiczące :)

Polecane posty

Pokazuje mi takie dane: obciążenie mam na 5 ( max to 8 ) Dystans 0.29 cal -96 time - 9 minut czy to możliwe żeby w tak krótkim czasie spalić tyle kcal ( pedałowałam tak średnio z prędkością 15km/h) Jeśli nie to ile powinnam liczyć za godzinkę takiej jazdy?

Gość rjtyrd
tez tak mam, 10 min 100 kcal )około 100.

sprawdziłam jeszcze raz i moje spostrzeżenia : licznik nalicza jakieś 3-5 kcal przy pełnym obrocie, co sprawia że więcej kalorii spalam jadąc przy najmniejszym obciążeniu :D dlatego postanowiłam liczyć 250 kcal na pół godziny:)

Gość Lilia87
ja tez mam orbitrek. jeżdżę zawsze na obciążeniu 3 z prędkością 18 km/h - 19 km/h. w 30 min spalam 300 kcal w godzinę 600 kcal. i jest to możliwe i prawdziwe, że tyle się spala.

a mój orbitrek pokazuje max. 200 kcal spalonych po godzinie szybkiej jazdy, co z kolei wydaje mi się byc za niską wartością dlatego chromolę ten licznik i przyjmuję spalone ok 400-500 kcal na godzinę

duc a z obciazeniem jezdzisz? moj mi pokazywal kiedys ponad 1000 ... doobra jestem :P

ale spalanie kalorii zaczyna sie dopeiro po ok 20-30 minutach od rozpoczeciu treningu, wiec spalenie czegos w 10 min to malo mozliwe

na pewno pomerdało - kcal spalamy 24 godziny na dobę, tobie chodziło o tkankę tłuszczową :-)

no niech bedzie, ale jaki cel ma spalanie kalorii jesli nie spalamy tkanki tluszczowej? :D

no dobra niewazna, jakas zmeczona chyba jestem dzisiaj juz :D

chodzi niby o to, że przez te pierwsze pół godziny organizm sięga po energię ( kalorie ) z tego, co zjedliśmy. dla mnie to nie jest jasne do końca , bo przecież czasem człowiek ćwiczy na głodnego

jeździłam 80 minut i uwzględniając moją wagę - to liczę że spaliłam 700 kcal. Bardzo przyjemna forma spalania kalorii :) polecam ;)

gadalam wlasnie z facetem (ma dosc rozlegla wiedze o cwiczeniach, kaloriach, spalaniu itd) i tez stwierdzil ze kalroie spalamy dopeiro po 15minutach, a tluszcz spalamy dopeiro po wysilku

i ile tych kalorii spalamy? to sa male wartosci ktore tu akurat pomijam a wzmozone spalanie jest diopeiro po parunastu minutach od startu treningu

to na pewno nie jest prawda. kalorie to energia a ta musi być dostarczana od samego początku

Gość kozza
oj dziewczyny co sie upieracie. Elince powiedzial chlopak. To juz sie nie produkujcie bo wiadomo chlopak to chlopak. A poza tym dzieczyna potrafi bronic swoich racji - jak mowi ze nie spalamy to nie. hihihihi !8 km/ h przy obciazeniu 3.To ja slaba jestem - musze dzis przycisnac!

Gość gość
Ja codziennie robię po 80-90 min :) bez przerwy , ewentualnie sięgam ręką po wode ale się nie zatrzymuję :D