Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka,,..//

tabletki anty- BOJE SIE SKUTKÓW UBOCZNYCH

Polecane posty

Gość anka,,..//

Dzisiaj wziełam pierwsza tabletke cilest. Sa to moje pierwsze tabletki antykoncpcyjne. Wczesniej nigdy nic takiego nie brałam. Niestety mam PCO i musze je brac do momentu kiedy zdecyduje sie na dziecko. Zawsze byłam przeciwniczka tabletek anty, naczytałam sie mnóstwo o skutkach ubocznych i problemach jakie moga powodowac, a teraz okazało sie ze sama nie mam wyjscia i musze je brac. Przed chwila wziełam pierwsza tabletke i jestem bardzo zdenerwowana bo sie boje skutków ubocznych. Wiem ze pewnie przesadzam, ale nie moge sie uspokoic

Gość anka,,..//
mineła prawie godzina od wzięcia tej tabletki i robi mi sie tak jakos dziwnie na zołądku, ale to pewnie z nerwów. ale ze mnie wariat

skoro wiesz, że masz PCO to lekarz za pewne dobrał Ci tabsy na podstawie wyników badań. Jeśli miałaś robione próby wątrobowe, INR, płytki krwi i cytologię to powinno być wszystko w porządku pod względem przepisania tabletek. Reszta to kwestia indywidualna. Ja przy pierwszych 6 tabletkach Yasminelle byłam ospała, miałam takie zaparcia, że myślałam, że się wykończę..tak mnie brzuch bolał, że chyba nigdy tego nie zapomnę..przez pierwsze 2 opakowania jakieś lekkie huśtawki nastroju, trochę cera mi się pogorszyła ale od 4 opakowania wróciła do normy. No i ogólnie trochę bolące piersi przez pierwsze opakowania..ale tak poza tym to w porządku wszystko. Od listopada przeszłam na YAz i też jest ok :)

Gość anka,,..//
Dostałam skierowanie na próby watrobowe ale mam je zrobic dopiero przy trzecim opakowaniu. Miałam robione badania hormonalne: tsh- w normie prolaktyna- w normie estadriol- w normie progesteron- za niski Oraz usg na ktorym widac ze jajniki są policystyczne, ale dokłanego opisu niepamietam.

Gość anka,,..//
Pozatym mam strasznie długie cykle, nawet po 65 dni. i do tego lecze sie na depresje (tzn leczyłam bo odstawiłam juz leki)

dziwne, że przy 3 opakowaniu bo przecież nie wiesz w jakim stanie jest wątroba w tym momencie.. Ja miałam silne napięcie przed miesiączkowe nawet trzy tygodnie przed okrsem, który był bolesny i długi i na dodatek obfity. Wiecznie rozdrażniona i obolałe piersi i cykle 26-67 dni więc też nie za ciekawie. estradiol - w normie prolaktyna - w normie i reszta też i powiem Ci, że od kiedy biorę tabletki jest super. Brzuch mnie pobolewa dopiero 20 minut przed @, nie jest obfita i bardzo bolesna..nie bolą mnie ciągle piersi.. No same zalety teraz. Nie potrafię Ci na chwilę obecną wymienić jakichś skutków obocznych bo w sumie ich nie mam :) tylko przy początku tak jak pisałam

acha no i krzepliwość krwi musisz mieć zrobioną to podstawa! czyli INR i płytki krwi bo jak masz za wysoką to nie powinnaś brać tabsów

Gość anka,,..//
Wiem, krzepliwosc krwi tez musze zrobic. Uspokoiłam sie. Bardzo Ci dziekuje za twoje wpisy