Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagira5

Zaparcia u 2-rocznej dziewczynki, jak przetrwac noc tak, żeby nie "bolało"?

Polecane posty

Gość Dagira5

Zaczęło się dzisiaj. Nie robiła kupki od 2 dni. Na spacerze mówiła, że boli ją brzuszek. Potem, w domu zaczęła być marudna, stan podgorączkowy. Jabłuszek starkowanych nie chciała niestety zjeść, zrobiłam jej za to mini - lewatywkę. Dosłownie odrobinkę. To też nic nie pomogło. Jak przyszła pora spania, była strasznie zapłakana, żal patrzeć. Darowałam jej kąpiel i położyłam, ale usiadła i zaczęła płakać, że ją boli brzuszek. Wzięłam ją na ręce i skuliłam nóżki. Strasznie płakała, ciągle mówiła, że boli i boli. Serce się krajało na sam widok, a wiedząc, że to JA sprawiam jej ten ból, po prostu łzy pociekły mi ciurkiem. Trzymałam ją tak może z minutkę, a potem posadziłam sobie na kolanach. Mała się położyła, dałam jej smoczka i zasnęła. Teraz budzi się co 15-20 minut i płacze. Ciągle podkulam jej tak nóżki, ona płacze, ale po tym jakby mniej ją boli i zasypia. Nie mam pojęcia, co zrobić, żeby się tak strasznie nie męczyła, tym bardziej, jak ma się przez całą noc budzic co 20 minut... POMOCY!!

Gość podaj jej czopek glicerynowy
a poza tym pisze się 2-letniej a nie 2-rocznej :O

Gość martuuulka
czopek glicerynowy.

Gość ja bym ja jednak na
twoim miejscu wykapala - ciepla kapiel rozluznia i moze uda jej sie zrobic kupke a juz na pewno pomoze na bol brzucha.