Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hiermarka

Kończę I klasę w Chałubińskim (Warszawa). Jakaś fajniejsza szkoła?

Polecane posty

Gość Hiermarka

Jak już pisałam- kończę I klasę w Chałubińskim. Jest beznadziejnie. Uciekam stąd. Nauczyciele w ogóle nie są wyrozumiali. Nic mi tam nie pasuje. Może macie jakiś opinie o szkołach w Warszawie? Interesują mnie klasy humanistyczne.

Gość Hiermarka
W tej szkole nauczyciele nie przejmują się uczniami. Jeśli chce się poprawić jakiś sprawdzian to od razu z oburzeniem rzucają- to nie jest szkoła prywatna. Mają złe podejście. Wytrzymuję tu pierwszy (i ostatni) rok. Jeśli wasze dzieci, rodzeństwo lub ktoś z rodziny planuje tu przyjść to ja z wielką szczerością odradzam. Liczyłam na miły klimat. Przedmioty rozszerzone nie są traktowane poważnie. Nauczyciele bimbają sobie. Jedynie język polski zasługuje na jakąkolwiek dobrą opinie. Tylko tyle.

Gość ja Ci powiem tak...
Nie jestem z Warszawy wiec nie wiem o czym mowisz, tzn o jakiej szkole. Ale powiem Ci ze swojego przykladu. Dostalam sie do jednej z lepszych szkół, wytrzymałam tam 3 dni, było beznadziejnie! Po tych 3 dniach powiedziałam sobie, że przeniose sie do byle jakiego LO. Przenioslam sie do dość słabego, bo tylko tam było miejsce. I co? W tym roku pisałam maturę, poszło mi bardzo dobrze, a nauczyciele są ludźmi, są wyrozumiali itp, można sie z nimi dogadać. Do dnia dzisiejszego bardzo się cieszę, że przeniosłam się do tej szkoły, poznałam zajebistych ludzi. Ta szkoła ma niezbyt dobra opinie bo ida do niej uczniowie slabi, a nawet bardzo slabi. Jednak ta szkoła z tych słabych robi conajmniej przeciętnych. Także zycze powodzenia w wyborze lepszej szkoły, nie zawsze renomowana jest przyjazna. ;)

Gość Hiermarka
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie renoma się liczy. :) Niestety w tej szkole mój zapał w ogóle przestał istnieć. Byłam dobrą uczennicą, a tu nauczyciele nie mają kompletnie podejścia, nie biorą naszego zdania pod uwagę i jak ja mam dalej mieć zapał do nauki skoro z historii piszę sprawdzian, na który jestem w 100% przygotowana i dostaję 3 mimo, że dodatkowo czerpię wiedzę z innych podręczników? Przecież to idzie się załamać ;/

Gość Hiermarka
up

Gość waffell
http://www.argonaut.edu.pl/ bardzo dobra szkoła zarówno podstawowa jak i gimnazjum. Indywidualne podejście nauczycieli do uczniów, nauczanie na wysokim poziomie. No i na plus klimat kameralnej szkoły co jest dużym atutem w porównaniu do dużych molochów.