Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowa dziewczyna

jak długo jesteście na zwolnieniu w ciąży?

Polecane posty

Gość kolorowa dziewczyna

Witam, w którym tyg poszłyście na zwolnienie lekarskie będąc w ciąży? i jak długo juz na nim jesteście??

Gość nie byłam ani jednego dnia
nie miałam takiej potrzeby. Do ostatniego dnia pracowałam

Gość kolorowa dziewczyna
wow pogratulować. Ja się czuję fatalnie teraz w pierwszych tygodniach ciąży.

Gość kolorowa dziewczyna
No własnie czyli nie przekroczyłas 182 dni??

Gość nie byłam ani jednego dnia
każdy inaczej przechodzi. Mnie oprócz 20 dodatkowych kg pod koniec ciąży nie dolegało zupełnie nic. Czułam się świetnie

już nie ma 182 dni, to juz nie aktualne, teraz zasiłek chorobowy w ciąży może wynosić do 270 dni :)

ze względu na komplikacje jestem na L4 od samego początku ciąży - tj od 6 lub 7 tc

ja bylam na zwolnieniu od 4msc ciazy, bo mialam daleko do pracy i mnie mdlilo w tych ciasnych autobusach tym bardziej ze bylo lato..

Gość kolorowa dziewczyna
ja jestem w 9 tyg i cche pójść na zwolnienie i martwiłam się jak to bedzie jak minie 182 dni a do porodu jeszcze trochę czasu.... pocieszyłyście mnie. lekarz bez problem powinien dac zwolnienie? a kontrole z zusu?? orientuje sie ktoś?

ja jestem w 22 tyg ciązy i nadal pracuje... czuje się dobrez,mimo,ze czasem w ciagu dnia mam kryzysy zmęczenia...Pierwsze tyg znosiłam gorzej ,ale mineło.Moze przeczekaj i bedzie lepiej ,pierwsze tyg ciązy najgorsze ...no i potem ostatnie. Najlepiej doradzi Ci Twoj lekarz prowadzący. Pozdrawiam i gratuluje!

Gość kolorowa dziewczyna
tzn ja mam szefa który wymaga tylko więcej a ja nie jestem już w stanie szczególnie teraz...

Gość maja5353
ja jestem od 17tc na l4....dobrze sie czuje ale poszlam ze wzgledu na charakter pracy trzeba bylo stac po 8h krotki przerwy i dostawy a wiadomo nie powinno sie podnosic ciezaru...gdyby nie to pewnie bym dluzje pracowala np gdybym za biurkiem siedziala albo cos takiego. Nie da sie powiedziec niektore dziewczyny musza isc bo maja ciaze zagrozona a sa takie ktore ida bo im sie po prostu pracowac nie chce :o

ja jestem od 20 tc. ze zwzgledu na rodzaj pracy. musiałabym sie tłuc codziennie 20 km autobusem i jescze w robocie pracować przekladac tony produktów stac;/ dobrze ze poszłam na L4 bo bym chyba wykitowała:) z niektórych opowiesci wiem ze jak sie chodzi na nfz to niezawsze ginekolog wypisuje l4 bo mowi ze ciaza to nie choroba ja naszczescie chodzę prywatnie:)

Gość jibh
ja jestem na zwolnieniu od 5 tyg