Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka911

Ciążą pozamaciczna

Polecane posty

Gość Agnieszka911

Witam. 2 tyg temy wykryto u mnie ''plame'' na jajniku o wymiarach 18mm i płyn bezechoty w zatoce Douglassa. Podejrzewali torbiel krwotoczna poniewaz zatrzymała mi sie miesiaczka a wynik beta hch był w normie. Lekarz przepisał mi Luteine na wywołanie miesiączki 3x1 przez 7 dni. Okresu jednak nie odstałam lecz pojawiły sie zawroty głowy, brak łaknienia i zaczeło mnie mdlic. Zrobiłam test ciazowy i wyszedł pozytywnie. Jutro ide powtorzyc beta hcg, bardzo sie martwie. Czy jest mozliwosc aby luteina w pierwszych dniach brania pomogla mi w zajsciu w ciaze pomimo tego ''torbiela'' ? Czy jest mozliwosc abym byla w ciazy pozamacicznej jesli na poczatku to ''cos'' na jajniku miało juz 18 mm jednak mimo tego beta hcg wyszło ujemne? Dodam na ostatnim USG byłam 4 maja i nic nie wyszło, jedynie podejrzewali ta torbielkę, 28 kwietnia robiłam beta hcg ktore wyszło w normie, luteine zaczełam brac od 7 maja... Gdyby luteina w pierwszych dniach pomogła zajsc mi w maciczna ciaze to była bym dzis w 8-9 dniu ciazy, a test zrobiłam 15 czyli 7 dnia po stosunku. Prosze o pomoc... :(

hm dziwne...raczej jesli ciaza pozamaciczna to zagniezdziloby ci sie jajeczko poza macica i nie da sie tego zamienic w maciczna ciaze, chyba ze zabiegowo...chociaz nie ejstem pewna...a moze pecherzyk mialas i pekl? i zaszlas w ciaze? dlatego bete masz dodatnia? uteina mogla ewentualnie pomoc w podtrzymaniu ciazy a jak ja odlozylas i jestes w ciazy to nie wywola @. Idz jeszcze raz na usg. Ja na poczatku ciazy widzialam w jajniku cos jak torbiel ale okazalo sie ze to cialko zolte bylo i ze jestem w 4 tyg ciazy, co wynikalo z poznijeszej bety. Tydzien poznije mialam USG zeby sprawdzic czy jajeczko zagniezdza sie w macicy. Zrob USG jeszcze raz.