Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

91mm

WAŻNE Czy ortodontka może zrobić aparat bez zdjęcia RTG?

Polecane posty

Pytam, ponieważ w piątek byłam na pierwszej wizycie u ort. Zrobiła mi odcisk szczęki i na następną wizytę mam już mieć założony aparat stały. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że kazała mi przynieść zdjęcie RTG zębów na następną wizytę, czyli na tą, na której będę miała zakładany aparat. Ciągle mi chodzi po głowie, czy ortodontka może założyć aparat tylko na podstawie odcisków, nie mając jeszcze zdjęcia RTG? Czy trafiłam na złą ortodontkę? Bardzo Proszę o pomoc ponieważ nie wiem, czy z niej nie zrezygnować. Pozdrawiam serdecznie i za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję.

Gość nie chłopak
ja też miałam zakładany aparat na drugiej wizycie. Przyniosłam zdjęcie, ortodontka je obejrzała i założyła mi aparat. Teraz jestem już rok po zdjęciu aparatu i wszystko jest ok :)

wszystko zalezy od tego ile masz lat ale rozumiem ze jestes dorosla . Wtedy zdjecie rtg potrzebuje do tego aby zobaczyc korzenie i ewnentualne zatrzymane zebyczy osemi ktrore jeszcze nie wyszly jesli takie sa moze zalecic usuniecie zebow przed zalozeniem aparatu ale przyznam ze ze zdjeciem pantomograficznym powinno sie przyjsc na 1 wizyte,Pozdrawiam