Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinss

Podrażnienie, zapalenie pochwy ??

Polecane posty

Gość Karolinss

Od kilku dni na pochwie zrobiły mi się takie czerwone plamki (wyglada to tak jakby skora schodzila) poza tym jest starsznie sucha i piecze mnie. nie chce iśc do ginekologa ;( mam dopiero 15 lat. nigdy nie wspolzylam . Dbam o higienę zmieniam bielizne. czy to może byc spowodowane goleniem sie? lub jakims obtarciem ??

Gość ajpitłenti
chyba mialam cos takiego... a czy boli Cie, gdy podcierasz sie pod oddaniu moczu? ja z tym bylam u ginekologa (poniewaz jestem dziewica - nie mogla mnie zbadac) - pani stwierdzila, ze to podraznienie, mialam bardzo,bardzo zaczerwieniony, podrazniony srom, pieklo mnie, bo mialam bardzo wysuszona skore. gina kazala mi kupic krem za 3,50 o nazwie CLOTRIMAZOLUM GSK (jest bez recepty) i powiedziala, ze mam smarowac sie tym TYLKO ZEWNETRZNIE (wlasnie na miejsca podraznione) KILKA RAZY DZIENNIE, bron boze nie trzec sie mocno recznikiem po kapieli i papierem toaletowym po oddaniu moczu i POMOGLO :) od tamtej pory mam pieknie zaleczone okolice pochwy, nic mnie nie boli, nic sie z tym nie dzieje. POLECAM :) i nie martw sie. jesli to nie pomoze, to wtedy idz do ginekologa :)

Gość Karolinss
No własnie piecze przy podcieraniu się . Kupię sobie to i zobaczymy :)

Gość ajpitłenti
ciesze sie, ze moglam Tobie pomoc :)

Gość Rallowa
A ja polecam najpierw zaparzenie takich ziół jak Vagosan (dostepne w aptece) i wacikiem przetarcie warg sromowych i wejścia do pochwy. Potem nasmarowanie Clotrimazolum lub Alantanem. Do tego bawełniane, PRZEWIEWNE majtki (musi być dostęp powietrza!) i probiotyk na odbudowę flory Lacibios femina.

Gość oappaoaoiimmmm
a jak sie bierze tydzien silny antybiotyk na angine, to co wziac, bo "tam" niezbyt sie czuje jakas opchlizna i w ogole :(

Gość agula8
ja przy antybiotyku zawsze biorę provag doustnie-w czasie barania antybiotyku i tak z 10 dni po nim. Przy antybiotyku bardzo łatwo szczególnie o grzybicę wiec probiotyki są konieczne! natomiast jak się już ma jakieś objawy infekcji to można jeszcze użyć maści clotrimazolum-powinna złagodzić objawy.

Gość oappapapaimmm
kupilam ten provag, 28zl 10tabletek mam nadzieje, ze cos pomoze, choc dziewczyny doradzaly tez jakies globulki dopochwoowe femmina z vit.C. jakas "napuchnieta jestem u "wejscia" :(