Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chropowata

chropowate plamy u 15 mc dziwczynki jedna jest na udzie troszke ni

Polecane posty

Gość chropowata

żej niz zapiecie pampka a druga na ramieniuco to moze być? przez jakis czas byla 1 ok 3 tygodnie .Skóra w tym miejscu jest chropowata i wysuszona

Gość Jakmozesz
Prawdopodobnie skaza białkowa. Często przypadłość niestety :(.

Gość chropowata
ale to pojawilo jej sie pierwszy raz w życiu

Gość Jakmozesz
No to moze jakies uczulenie? Wprowadzalas ostatnio jakies nowe produkty? Albo moze proszek do prania ja podraznia? Nie wiem skad to, jesli powyzsze nie jest prawda :(.

Gość pani doktorowa
a czy jak wykąpiesz maluszka to plamka nabiera czerownej barwy? a tak ogólnie to jest w kolorze skóry (no moze ciut bardziej różowa) i z bliska taka jakby lekko łuszcząca, a suchą białą skórką? kształt niedokładnie okrągły i jeszcze jedno - jest jednolita czy brzegi są innego koloru (jeśli tak to byłoby to widac na pierwszy rzut oka, nie mówię tu o przypatrywaniu się i wyszukiwaniu różnicy w kolorze) mój synek miał taką jedną małą plamkę i borykaliśmy się z tym ponad pół roku, na szczęście już wyleczone, odpisz mi na powyższe pytania, postaram się pomóc

Gość chropowata
pani doktorowa masz racje wszystkie objawy identyczne z tym ze sie na raczce nasilila przez noc i skora jej sie łuszczyc zaczyna

Gość chropowata
brzegi zaczynaja sie luszczuc rowniez na nozkach kolor jest jednolity

Gość a masz proszę
a nie była w ostatnim czasie szczepiona MMR? może po tym paskudztwie

Gość afavfsedgery
a ja myślę ze to łuszczyca...smaruj to oliwka z Zaiaji witaminowa powinno pomóc mowie Ci to jako pielęgniarka, domowe sposoby są najlepsze...powodzenia:)

Gość chropowata
Była szczepionana MMR 13 KWIETNIA...poztymi n plamami nic jej nie ma.Co do tego moze miec szczepienie?

Gość cesareczka
up

Gość pani doktorowa
a więc jesli takie objawy to to jest najprawdopodobniej bakteryjne - coś jak liszaj, wystarczy masc (my mielismy pimafucort), my myslelismy ze grzybek, smarowalismy clotrimazolem, potem lekarka powiedziała, ze to zwykłe wysuszenie - zaleciła Emolium Krem Specjalny, męczylismy sie z dziadostwem pół roku prawie, a dopiero na szczepieniu jedna lekarka popatrzyła i mówi ojj dzieciak ma mały liszajek trzeba maśc kupic, przepisała, posmarowalismy i juz po trzech dniach była poprawa, co prawda całkowite wyleczenie trwało prawie 3 tygodnie ale do dzisiaj spokój(mineło juz ze trzy miesiace)

Gość pani doktorowa
u nas nie pomagały domowe sposoby bo to była bakteria, a próbowalismy różnych rzeczy: oliwki, aloesu..