Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psiarnia3o030

mam problem z psem chyba jest chory?

Polecane posty

Gość Psiarnia3o030

Moja suka od ok 2 tyg non stop podsikuje. Wychodimy na dwor a ona tyle sika i sika... moze nie tyle sika co ukucnie dupa jej sie trzesie i krok i znow... Nie znaczy terenu bo nawet nie wacha prawie wogole nie chodzi bo jak juz wejdzie na trawnik to 30 min moze tak kucac co chwilke... wkurwia mnie to chce isc do weterynaza ale boje sie ze zaraz mnie naciagnie wiec chce wiedziec mniej wiecej co to moze byc...

Gość wetka l
napisz w jakim wieku jest twoja sunia jakiego koloru oddaje mocz i czy jesteś w 100% pewna, że płyn który wydala jest moczem? co z zachowaniem? apetytem?

Gość Psiarnia3o030
A wiec suka ma juz ponad 14 lat... Co do moczu to nie wiem jaki ma kolor ale tak mi sie zdaje ze mocz, nawet w nocy na dywan potrafi nakapac... Zachowanie no jak na swoj wiek to i tak niezle hehe... ciagle spi ale to u niej norma... apetyt ok. Tyle ze strasznie duzo wody pije nawet w nocy wstaje i potrafi cala miske wypic... Ostatnio przebywalismy duzo na podworku i ona lezala na ziemi... moze poprostu sie przeziebila

Gość wetka l
kiedy miała ostatnią ruję? Brała kiedyś hormony?

Gość wetka l
jeśli dysponujesz termometrem (ludzkim) polej go sobie oliwką lub czymś śliskim i zmierz temperaturę trzymając termometr w odbycie przez około 3 min. stosowałaś ochronę przeciw kleszczom?

Gość Psiarnia3o030
No wlasnie to zaczelo sie jakos 2 tyg po cieczce... Ciagle myslelismy ze moze cieczka trwa, ale nie bo warczy na psy... a wczesniej to piszczala... wiadomo. Hormonow nie brala... Ostatnie leki to zima 2008r. zastrzyki przeciw bolowe bo lapke sobie nadwerezyla i kulala.

Gość wetka l
bez względu na to co uda ci się wybadać, musisz pójść do weterynarza. Twoja sunia będzie miała USG. Być może będzie to ropomacicze (łaknienie ponad normę i to "kapanie", które często wygląda jak mocz, a moczem nie jest - wtedy czeka pieska zabieg, im szybciej pójdziesz tym większe szanse na przeżycie), a może problemem jest zapalenie pęcherza, nietrzymanie moczu lub inna infekcja. W każdym razie USG konieczne

Gość Psiarnia3o030
Tak zawsze stosujemy szczepionke przeciw kleszczom... ale taki ich sporo ma :( czesto wyjezdzamy poza miasto. w tym roku juz chyba z 50 miala :( Teraz nie spr. tem nie mam mnie wdomu

Gość Psiarnia3o030
Nie no bede musiala sie wybrac bo ona sie meczy i ja jak wychodze znia na spacer ktory spacerem nie jest... Dzieki za odp. :)

Gość wetka l
2 tyg po cieczce, stawiam na ropomacicze, ale tylko stawiam bo pieska nie widzę. Jeśli to ropomacicze sytuacja jest napięta, czasami liczą się godziny. W tej sytuacji czeka cię duży wydatek

Gość wetka l
Na kleszcze dfobrym preparatem jest ADvantix spot on, kleszczę nie wchodzą, no może 2-3 w miesiącu :)

Gość weritunka
Moja 8 letnia psina miała podobny problem, sikanie, picie, drgawki (okazało się że ma taką dużą temperaturę) właśnie po cieczce z parę dni później. Zrobiliśmy usg, diagnoza: ropomacicze, weterynarz natychmiast zlecił operację, jeszcze z 24 godz i by zdechła w strasznych męczarniach. Rzadko kiedy wteerynarze naciągają, zrób psu usg i nie czekaj bo może być za późno. Kosz zabiegu i zastrzyków: około 350 zł.

Gość Psiarnia3o030
Wybiore sie na dniach musze zadwonic i sie umowic :) mam nadieje ze to nic powarznego ona i tak juz ledwo hasa i nie lubi stresu... I dzieki za nazwe szczepionki wykupie ja, a moge jej tera podac skoro juz inna zapodalam??

Gość Psiarnia3o030
weritunka nie strasz... oj zajade do domku i bede dzwonic

Gość weritunka
Nie chcę Cię straszyć ale ropomacicze dotyka wiele suk w tym wieku. Weterynarz mówił że nie ma gorszej śmierci dla psa niż ropoomacicze, więc nie czekaj. Mi się wydawało, że to tylko zaziębienie pęcherza lub ogólne a tu niespodzianka. 3 dni myśleliśmy że nie przeżyje, ale na 4 dzień po zabiegu brykała jak szczeniak. Minęło już pół roku i tylko blizny na brzuchu zostały po zabiegu. Nie wyobrażam sobie że jej nie ma.

Gość wetka l
prostym jezykiem mówiąc toksyny znajdujące się w macicy zatruwają cały organizm, nerki przestają funkcjonować itd. Na kleszcze na razie nic nie podawaj, teraz ważniejsze jest co innego.

Gość Psiarnia3o030
No to pojedziemy do weterynarza na USG... jeszcze raz wielkie dzieki za odpowiedzi...

Gość weritunka
Powodzenia! Napisz co psu jest.

Gość Psiarnia3o030
napisze... mam nadzieje ze szybko umowi mnie na wizyte powiem o co chodzi...

Gość weritunka
i jak pies?