Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam sie

mam 26 lat i bola mnie stawy, co jest???

Polecane posty

Gość nie znam sie

kazdy w zasadzie po kolei, jako dziecko mialam duze problemy z nadgarstkami, ostatnio boli mnie biodro i kolano i to naprawde (czy to przez deszczowa pogode?) pojde do lekarza ale na pewno nie bedzie to szybko bo nie tak latwo sie dostac u nas, wiec czy ktos zetknal sie moze z czyms takim? oby to nie byl zaden reumatyzm :(

Gość borelka aaaa
poczytaj o boreliozie na gazeta.pl/forum - fora prywatne - zdrowie - borelioza, i o chlamydii na http://forum.chlamydioza.pl/index.php tam Ci pomoga, tutaj nie bardzo. reumatyzm sam z siebie sie nie bierze. nie ma w ogole takiej choroby. tak to sie nazywa jak lekarz nie wie co i dlaczego a bola stawy. nieznane sa przyczyny, nie opisane sa objawy, nie znane sa leki, ktore by dzialaly niezawodnie na reumatyzm. to nie choroba, a bardziej zespol roznych dolegliwosci, ale kazda z nich ma jakies podloze

Gość nie znam sie
wiem ze glukozamina jest dobra na stawy ale bez opinii lekarza to wolalabym nie brac :)

Gość nie znam sie
borelioza to raczej odpada, kleszcza to mialam ostatnio jako dziecko jakies 15 lat temu :P kurcze, ja nie mowie ze mam reumatyzm, ja sie nawet boje tego slowa :P jestem aktywnym czlowiekiem, lubie ruch i sport (ale nie uprawiam tych obciazajacych stawy, np rower i biegi nie dla mnie)

Gość carpee_08
Z tą bolreliozą to róznie bywa. I wcale nie musi być tak, że skoro ktoś nie miał kleszcza to od razu trzeba boreliozę wykluczyć. Jestem tego najlepszym przykładem, jakieś 10 lat temu strasznie bolały mnie stawy u rąk i nóg. Stosowałam różne maści, ale pomagały tylko na chwilę. Udałam się do lekarza i skierowano mnie na badania do szpitala. Tam po różnych badaniach okazało się, że mam boreliozę, a przy czym przypominam, że żadnego kleszcza nigdy nie miałam. Dostałam leki, które zażywałam przez pewien czas-m.in. antybiotyki - teraz już nie pamiętam nazw, ale po tej kuracji się polepszyło. Dlatego myślę, że powinno się robić badania pod wieloma kątami.

Gość A czy przy takiej
To moze byc dna moczanowa .Za duzo kwasu moczowego . Poczytaj o wplywie fruktozy na podwyzszenie kwasu moczowego w organizmie .Wylacz z diety owoce i soki owocowe i zobaczysz czy pomoze .Zbadaj poziom kwasu moczowego w organizmie .

Nie ma co szukać po gazetach i forach, bo znajdziesz sobie z 50 chorób w ten sposób. Najlepiej do lekarza rodzinnego - ogólne badania, morfologia + wskaźniki świadczące o stanach zapalnych, np. OB, CRP, czynnik reumatoidalny - tak piszę co znam, ale lekarz najlepiej będzie wiedział jakie badania zlecić. I wynik prawdę powie.

Gość zielonybalonik
niestety zauważyłam, że coraz więcej młodych ludzi ma problem ze stawami. To może być wynikiem urazu, albo jakiejś choroby przewlekłej. Na pewno warto byłoby się udać do specjalisty po poradę. W takich sytuacjach na pewno też będę wskazane maści, leki czy rehabilitacje. Ale też można się zaopatrzyć w elektrostymulator, żeby samemu w domu poradzić sobie ze stawami.

masz moze łuszczyce? ja mam i ostatnio skora cudownym, magicznym sposobem sie sama wyleczyla. Tak sadzilam, a po kilku dniach z ledwoscia wstalam, wszystkie stawy mnie bolaly. Lekarz powiedzial ze to wlasnie przez luszczyce, przepisal tylko tabl. przeciwbolowe

Gość Hela z Kołobrzegu
ja po lekarzach chodziłam, wydawalam pieniądze, a stawy jak bolały tak bolaly. kiedyś poszłam na spotkanie, bo organizowali u nas w ośrodku. pokazywali urzadzenie miniMEDIC co pomaga na te stawy, ale jakos nie wierzylam w jeo dzialanie. Znajoma kupila na raty i po 2 miesiacach mowi do mnie, ze jest jej lepiej. okazalo się, że stosowala to urzadzenie dzien w dzien, nawet jej lekarz był zdziwiony, ze pomoglo. okazlo się, że faktycznie dziala. Trzeba tylko regularnie je stosowac.

Gość gość
Ja mam akurat problem ze stawami od ciężarów które muszę dźwigać w pracy. Jedyne w czym mogę Ci pomóc to polecić suplement który sam biorę to Herbaflex i Mocne Kości. Tu masz linki: http://www.wegafarm.pl/p,9,herbaflex-90-tabl , http://www.wegafarm.pl/p,24,mocne-kosci-100-tabl Mi pomogło, czy Tobie pomoże nie wiem, nie jestem lekarzem ani farmaceutom.

Gość skitel1
Też sporo internetu przewertowałem w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania w zakresie bólu stawów i znalazłem stronę http://zdrowestawy.expert co się okazało? To, ze po wysilku zawsze bola mnie stawy kolanowe swiadczy o mikrourazach ktore nie leczone robia sie wieksze i wieksze... dlatego warto sie badac profilaktycznie, a nie dopiero wtedy jak cos sie stanie.

Gość gość
Długo mogłabym pisać o swoim przypadku. Zaczęło się od dużego stresu w związku z rozwodem, a potem zaczęłam budzić się z coraz większym bólem, a to w krzyżu, a to głowy, a to jakaś suchość w gardle, wypryski na skórze...zacząłem dodawać 2 do 2 i padło na fibromialgię, potwierdzili mi tę diagnozę dopiero w klinice Asklepios w Hiszpanii. W Polsce raczej lekarze patrzyli na mnie jak na osobę która na siłę szuka sobie choroby...