Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majkel98

Tylko przyjaciel...

Polecane posty

Hej. Wiem, że pewnie było już wiele takich topików, ale jakoś nie mogę znaleźć właściwego pod swoją sytuację. Mianowicie, zaprosiłem dziewczynę, z którą miałem wyłącznie krótki kontakt zawodowy, na kawe. Poźniej spotkaliśmy się jeszcze cztery razy (raz z jej inicjatywy) i właściwe ciągle to ja się odzywałem oraz pisałem smsm; ona tylko odpowiadała. Na 5 spotkaniu usłyszałem, że jednam między nami jest możliwa tylko przyjaźń i żebyśmy byli w kontakcie. Oczywiście temat zakończyłem i się już więcej nie odezwałem. Po pewnym czasie się ona odezwała. I co teraz robić? Bo jak mnie ma traktować jako przyjaciela i sobie ze mna smsowiać, to ja nie widze sensu. Czy może dziewczyna sama nie wie czego chce i nie chce ze mną stracić kontaktu, więc może wtedy warto jakoś ten kontankt smsowy minimalnie utrzymać? Pozdrawiam, Majkel98

Gość Easy Man
Olej panienkę. Chyba, że chcesz zostać jej 'giermkiem'... I za swoje starania dostawać komplementy i piękny uśmiech. Szukaj innej, która będzie Tobą naprawdę zainteresowana.

Gość odpuść sobie
taki typ kbiety chce cie miec na smyczy, byc mze jako koło zapasowe, taka sytuacja bedszie ciagnęła sie miesiacami a moze latami az sam powiesz dosc.. nie szkoda Ci czasu...?

Gość ivvvvvvvvvv
Spotkaliście się 5 razy. I co robiłeś podczas tych spotkań? Dotykałeś jej? Próbowałeś pocałować? Skoro nie, to nie dziwne, że wsadziła Cię w ramę kumpla. No ale być może jednak jej się podobasz, a ten tekst to był jakiś test z jej strony, albo chciała Cię zmobilizować do działania. Jeżeli masz na nią ochotę, to olej to co mówiła i umów się z nią. Ale na spotkaniu już musi być dotyk. Spróbują ją pocałować. Dąż do seksu. A spokój z nią daj sobie dopiero, jeżeli się faktycznie okaże, że traktuje Cię jak przyjaciółkę.

Luidżi co jest złego w byciu przyjaciółmi Nie ma nic w tym złego, tylko że ja oczekiwałem czegoś bardziej poważniejszego, a ponadto zbyt krótką ją znam, żeby uznać ją za swoją przyjaciółke. Dziewczyna dawała mi kosza i w tym temacie koniec. Ale skoro sama się odzywa, to może warto pograć w jakaś gre, że mi teraz to już nie zależy i może wtedy zmieni swoje podejście. A wtedy zobaczymy co i jak będzie.

Do ivvvvvvvvvv Nie całowaliśmy się. Wydaje mi się, że to nie był tekst tak na zmobilizowanie mnie, tylko tak na dowiedzenia.

Gość gruby henio:)))))))
laska moze nic od ciebie nie chciec, oprocz milego spotkania. na twoim miejscu spotkalbym sie z nia i dal jej wyrazny sygnal, ze twoj stosunek do niej sie nie zmienil i ze przyjazn nie wchodzi w gre. pewnie drugi raz ona sie nie odezwie, ale w koncu zrozumie, ze przyjazni nie ma i nie bedzie. przestanie przynajmniej wydzwaniac.

Gość Gladiusss
Fakt, dotyk i głos faceta działa na kobiety jak narkotyk. Ja mam w zwyczaju całować dziewczyny już na pierwszej randce (mowa tu o pocałunku w usta). Nie zdarzyło mi się jeszcze, aby jakaś mi odmówiła, odwracając głowę, czy coś. Takie przypadkowe dotknięcie ręki, czy biodra kobiety też jest swego rodzaju dobrym pomysłem na budowanie więzi emocjonalnej. No i najważniejsze: trzeba dostarczać dziewczynom emocji, wrażeń, nie być nudnym. Kobiety są wprost stworzone do tego.

Gość ivvvvvvvvvv
No ale pewnie zachowywałeś się jak kolega. Próbowałeś się jakoś zbliżyć? Dotykałeś jej? 5 spotkań to naprawdę jest aż zbyt dużo, bo całowanie powinno być gdzieś tak max do trzeciego, że nie wspomnę o eskalowaniu dotyku, które powinno być od początku. Laska być może poczuła, że traci czas, bo Ty jej nie uwodzisz. I być może postanowiła dać Ci ostatnią szansę.

Gość a jjaaaa
Polecam do oglądnięcia film ''BRZYDKA PRAWDA '' Rewelacyjna komedia i wiele na temat relacji damsko-męskich jak i przyjaźni , są tam przedstawione te sztuczki które stosują mężczyżni/kobiety :-D

Tak jak sobie teraz pomyśle, to zachowywałem się jak kolega. No cóż, każdy się uczy na błędy - jest i szkoła dla mnie; następnym razem zachować się inaczej (lepiej). Chodzi mi tylko co z tą dziewczyną zrobić, bo dla mnie "A" to "A". Jak zachowywałem się jak kolega, a ona mi o tym powiedziała i że mamy być tylko kolegami, to ja uznałem, że tak mam być.

Gość **jolka
A czemu nie chcesz być po prostu jej przyjacielem czy dobrym znajomym??? Nie rozumiem takich facetów

Gość ivvvvvvvvvv
No to źle zrobiłeś. Kobiet nie należy słuchać, bo one co innego myślą, co innego mówią, a jeszcze co innego robią. Ty masz robić swoje. Spotkaj się z nią i postaraj się zbliżyć. Musisz jej przynajmniej dotykać. Dopiero jak to nie wypali to daj sobie spokój. No ale mam przeczucie że ta laska nadal jest zainteresowana i trzeba tego tylko nie spieprzyć.

Gość y o n a s z
Facet nie potrzebuje przyjaciółki. Jak ma ochotę pogadać i napić się piwa, to idzie do kumpla, bo wie, że ten mu będzie w stanie pomóc. A baba, to inna bajka. Kobiety się bzyka, a nie przyjaźni z nimi. Autorze, spotkaj się z nią, zachowuj jak facet, a nie ciota, to może coś z tego będzie. Na razie jesteś w jej oczach frajerem. Walcz do końca, może Ci się pofarci. A jak nie, to olej pannę i nie zawracaj sobie nią głowy. Proste, jak budowa cepa. Pozdro.

Od razu widac że dziewczyna chciała czegoś więcej Jak się zachowywałeś jak "kumpel" to się biedna doczekać nie mogła i cię przetestowała... To ty nie wiesz, że laski tak kolesi czasami testują (sprawdzaja reakcje np.), textami typu: "mam chlopaka", albo właśnie "zostanmy przyjaciółmi" ?! Dziewczyna chciał zrobić W KOŃCU krok na przód a ty uciekłes w popłochu... 5 randek i sie nie całowaliście? To sex kiedy uznajesz? po ślubie??? Sie dziewczyne całuje na 1-2 rance, max 3 ale to max

Gość **jolka
Bądź twardy, bądź po prostu chamem Daj jej do zrozumienia że tylko o sex chodzi Na pewno Ci się uda . . .

"**jolka A czemu nie chcesz być po prostu jej przyjacielem czy dobrym znajomym??? Nie rozumiem takich facetów" Mam podobne podejcie jak kolega powyżej. Przyjaciółki i dobre znajome to ja już mam dawno poznane i nie potrzebuje powiększać tego kręgu. W niej szukałem dziewczyny/partnerki, a nie koleżanki. Ogólnie spokałe sprawę, więc uważam że oboje Ivvvvvvvvv i yonasz mają racje, ale w moim przypadku skłonie się ku opcji yonasza.

Gość dama a dżentelmen
jesli dzentelmen mówi tak - znaczy by może być może - znaczy tak a jesli mówi nie to oznacza że nie jest dżentelmenem... JEŚLI DAMA MÓWI NIE - to znaczt być może jesli mówi byc może - to znaczy tak a jaęli mówi tak to znaczy ze nie jest damą :D

Jeden z Normalnych Od razu widac że dziewczyna chciała czegoś więcej Jak się zachowywałeś jak "kumpel" to się biedna doczekać nie mogła i cię przetestowała... I jak mialem niby zareagować. Nie każdy jest mega pewny siebie. Zawsze byłem nieco nieśmiały w kontaktach damsko-męskich.

Gość y o n a s z
Majkel, bo Ty wszystko analizujesz niepotrzebnie. Tu trzeba działać, a nie pierdzielić do kobiety farmazony. Radzę Ci dobrze, spotkaj się z nią w jakimś oryginalnym miejscu, może nad jakimś zalewem... W trakcie spaceru chwyć jej dłoń, dotknij jej włosów na głowie... Jak zapyta co robisz, to odpowiedz że jakiś pyłek jej się przykleił czy coś. Zdaj się na oryginalność. Potem zaproś do jakiegoś pubu, i znów stawiaj na dotyk. Trąć kolanem itp. Kobiety uwielbiają emocje. Jak dobrze pograsz i dziewczyna jest Tobą naprawdę zainteresowana, to zaplusujesz sobie u niej i kto wie, może będziecie parą. Tylko miej facet jaja! Powodzenia.

Nie chodziło mi o to że zachowywałeś się źle, tylko o to, że zachowywałeś się za mało.. hmmm.. jak facet wobec kobiety którą chce poderwać? I nie trzeba być tu mega odważnym i przbojowym, bynajmniej 90% facetów nie jest i dają sobie rade Po prostu jak powiedział ktoś wyżej, musisz zastosować eskalacje dotyku (czyli powolutku przyzwyczajasz ją do swojego dotyku, a przy tym dajesz do zrozumienia że chodzi o coś więcej) na początku możesz np.: złapać ją za ręke i spytać o pierścionek, od kogo dostała np odgarnąć jej włosy czy grzywkę za ucho położyć jej ręke na udzie (nawet niby przypadkiem) albo jej na swoim kiedy gdzieś idziecie po powiedzmy 3-4 randce złap ją za ręke! (nie pytaj czy możesz tylko złap!) jak ją odprowadzasz, mówisz np. "spojz mi w oczy" i powoli się przybliżasz żeby ją pocałować (uwierz że jeśli poszla z toba na 5 randek to nie odwróci głowy) albo co jest najlepszym sposobem łapiesz ja od tyłu za szyję delikatnie i przyciągasz do siebie a gdyby nawet odwrocila glowe to nie panikuj, Zdarza sie każdemu, powiedz cokolwiek np "ok, szanuje to że nie chcesz się JESZCZE całowac"

Gość ivvvvvvvvvv
" na początku możesz np.: złapać ją za ręke i spytać o pierścionek, od kogo dostała np" Tak, ale to tylko w przypadku, jeżeli nie jest to pierścionek zaręczynowy :D W innym razie efekt mógłby być odwrotny do zamierzonego :D