Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewterkaaa

Dzienna norma spożycia wody - 2 l - pytanko

Polecane posty

Gość ewterkaaa

Słuchajcie czy ta woda która ma się litrami wlewać w nasz organizm każdego dnia dla zdrowia i urody liczy sie także np. w postaci kawy czy herbaty lub jakiś innych napojów które ją zawierają? Czy ma być to czysta, klarowna szklanka mineralki? ;)

Gość woda jest nie tylko w napojach

Gość brymmm :)
wszystkie plyny lacznie napoje woda zupy woda z owocow warzyw itd

Gość hmm...........................
gdybym ja w siebie tyle płynu wlała, to chyba bym się utopiła. Ogarnijcie się dziewczyny, to że pisżą o tych litrach, które trzeba w siebie wlać, to tylko reklama koncernów, które jakoś te wody muszą sprzedać :):):)

Herbaty się nie dolicza ponieważ odwadnia. Na 1 filiżankę herbaty powinno wypić się tyle samo wody. I trzeba pamiętać, że woda mineralna powinna zawierać powyżej 500 składników mineralnych/ml - tylko wtedy jest dobra dla zdrowia. Jeśli ma mniej praktycznie nie różni się od kranówki i potrafi wręcz zaszkodzić - rozrzedza elektrolity czyli wypłukuje składniki mineralne z organizmu.

Gość ewterkaaa
nieprawda, jest udowodnione naukowo że woda ma zbawienny wplyw na nasz organizm, skore itd. Dwa litry to dzienne minimum, każdy lekarz Ci to powie, a reklama swoją drogą ale to akurat nie jest naciąganie.

Gość chinota
hmmmm...................... - zgadzam się z tobą. Picie mineralnej wody w dużej ilości wcale nie jest takie dobre. Można też pić herbatę, zioła, soki, jeść zupę, owoce. To wszystko też zawiera wodę. Ja piję tyle ile mam ochotę i tyle.

Miało być powyżej 500 mg składn min

Gość ewterkaaa
chodzi mi konkretnie o to że mam pierwszą faze cellulitu :O nie jest on widoczny w normalnym świetle ale kiedy zaciskam skóre to go widać. Kosmetyczka twierdzi że w takich przypadkach standartem jest ruch oraz dużo wody, któa wypłukuje toksyny - ja jej wierze :P

Zgadza się z tym zatruciem w celulitisie:classic_cool:.Tylko żeby się odtruć trzeba zrobić głodówkę a później łykać tylko zdrowe żarcie:P.A głodówka musi być solidna-minimum tydzień ale to też może być za mało:P.