Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_kangurzyca

pomysł na biznes- licze na ciebie

Polecane posty

dziewczyny i chłopaki mysle o jakims swoim biznesie. Lokal kasa ok ale gorzej z pomysłem. Mieszkam w miejscowosci gdzie jest 3000 mieszkanców. To co najwazniejsze jest- spozywczak hydraukliczny itp . Macie jakis pomysł? plissss!!! rzyccie pomysłem pozdrawiam

Gość nikt Ci niestety nie podpowie
nawet ja :] rusz głową! to nie boli.

Gość a co ty myslisz
qrwa ze za darmo będziemy sie zapuszczać w zakamarki naszej wyobraźni ..... świat to dzika dżungla im wczesniej to zrozumiesz ty,m lepiej dla Ciebie mamojakas tam :P

Może być produkcja wody mineralnej:classic_cool:.Potrzebny duży syfon,butla z CO2 pare proszków i podłaczenia:classic_cool:.Poza tym woda dobrej jakości ale z tym już trudniej-destylowana albo niskozmineralizowana:O.To zbyt dużo by nie kosztowało:classic_cool:.Większy problem z urzędasami:O.Może by było potrzebne zezwolenie na tzw. trucizny :O.

To zależy czego nie ma na mieście :) ja wiem co bym u siebie zrobiła bo wiem na co jest zapotrzebowanie, nie żyję tam gdzie ty, więc nie będę dawać pomysłów, które mogą przynieść więcej szkody niż pozytku.

Salon fotograficzny bądź tatuażu, ale to są moje zainteresowania, tego drugiego byle kto nie otworzy, a tak ogólnie to kawiarnio-herbaciarnie... U mnie w okolicy nie ma dobrej.

640 tys. :D I mówie, o okolicy, w rynku sporo jest, ale drogo! Dlatego trochę dalej od centrum, coś takiego bym mogła otworzyć, gdzie ludzie z danej dzielnicy by zaoparywali się w ciasta, lody, kawy.

Gość salun
boordel jest najbardziej dochodowy

Gość dobra rada dla ciebie slonce
pizza z dojazdem, kebab lub inne badziewne fastfoody

Gość burza mozgownicy
fryzjer,kosmetyczka,solarium,gabinet medycyny estetycznej+stomatolog,studio fotograficzne,sklep z antykami,gipsami,rzeźbami,pamiątkami,

'myslałas o dofinasowaniu z ue? moja kumpela dostała 200.000!!!' A na co było to dofinansowanie i czy dalej przyznają? Trzeba mieć wkład własny, bo ja jestem bez pracy...

Gość nie ma tak dupnych dofinansowa
na zalozenie biznesu. mozna wyrwac lepsza kase z roznych funduszy strukturalnych. ale trzeba biznes z reguly 2 lata prowadzic. mozesz dostac ok 12k z PUPu i ewentualnie startowac w smiesznych konkursach o dofinansowanie z ue (dzialanie 6.1 jesli dobrze pamietam). takm bylo chyba ok40k do wyrwania.

No właśnie 200,000 to kupa forsy! A kto ci w tym kraju da ot tak na rozkręcenie biznesu?

Gość dalej dobra rada
taka kase mozesz wyssac z seed capital, venture capital albo od BA. ale to raczej nie na budke z kebabem. tylko na inwestycje przynajmniej na bidne 100k.