Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stopkowa1987

Problem z nóżkami

Polecane posty

Gość Stopkowa1987

Błagam pomózcie - czy któraś z was zna jakis sposob na zmiekczenie skóry pięt? probowalam juz wszytskich kremów, ale sytaucja wyglada tak ze skórka mi okropnie rogowacieje - i juz tylko taka specjalna tarka z nozykiem usuwam i poleruje . a jestem mloda kobieta mam 22 lata ;( pomózcie? co robic??

Tarka, omega, frezarka...kremy firmy Gewohl. Na noc można smarować stopy tłustymi kremami z witaminą A plus bawełniane skarpetki. Polecam parafinę na stopy

Gość Stopkowa1987
omega czyli cio??

Gość GUFNO PRAWDA
kup krem z mocznikiem, dobry jest Scholla Hard skin and Callus to jedyny krem który rozpuszcza zrogowaciały naskórek używany codziennie sprawia że nie trzeba używać pumeksu, tarek i innych takich.... od lat walczyłam z rogowaciejącymi piętami aż odkryłam ten krem, kosztuje ok 17 zł

Gość GUFNO PRAWDA
a przedtem musiałam robić full pedikiur co dwa dni :-( gdybym tydzień nie używała pumeksu wyglądałabym jak jaskiniowiec

Gość Stopkowa1987
ja już powoli załamki dostaje ;( mam wąskie stópki, i ogolnei w dobrym stanie, tlyko te pierdolone pięty ;(

Gość GUFNO PRAWDA
naprawdę polecam ten krem , to jedyny który na mnie działa, przedtem kupiłam apteczny SVR, kosztował 50 zł i był gorszy od Scholla, Scholla kupisz w każdej aptece, markecie tylko kup ten który podałam bo ten na zniszczone pięty nie jest taki dobry sama się przekonasz, użyjesz go raz dziennie a stopy będą gładkie i nawilżone bez spękań i zrogowaciałej podeszwy

Gość Stopkowa1987
Dzieki ;) jutro pedze - mam nadzieje ze woda opadnie i mi mosty odblokuja..

Chyba też się skuszę, może u mnie to nie tak szybko twardnieją, ale ja jestem łamaga i jak sobie takim przyrządem do pięt ścinałam skórki (jakby golarka) to sobie zawsze za mocno podcinam i boli :( Też będę musiała na mosty poczekać ;) Chyba że w tesco na prokocimiu bedą mieli (bo domyslam siee ze Krakow - skoro o mostach mowisz ;) )

Gość Samanthełe
ja robię tą tarką raz w tygodniu, później poleruje papierem sciernym, a na koniec daje wlaśnie ten sam krem Scholl na zrogowaciały naskórek i "callus" :D kupiłam już dawno, jest dość wydajny, ale ja też rzadko stosuje.. raczej w ramach profilaktyki.. :) Wcześniej mialam bardzo twarde pięty, ale jak zima się skończyła to jakoś ta przypadłość zmalała z czasem(przy stosowaniu tego kosmetyku m.in.) jednak wydaje mi się, że to też zależy chyba od obuwia i może od skarpetek/rajstop? :) sama nie wiem.. :D

Gość marta_87
kurwa, jakie stopki? jestes dorosla kobieta i mow jak dorosla, stopy, nogi a nie jakies zdrobnienia :O

Gość body perfect
zrobic maske z kremu do stop - zostawic na 45 minut lub stary krem do ciala, buzi

Gość Samanthełe
sama GLICERYNA w płynie, albo w takiej maści też jest dobra - dostępna w aptece i kosztuje 3złote. wystarczy nalać do woreczka foliowego i pomoczyć stopy.

Gość Stopkowa1987
Marta87 - ty masz STOPY ja mam stópki. i koniec dyskusji. Ona - tak o Krakowie mowa ;) a co do gliceryny malo jak dla mnei skuteczna - a wcieram wszytsko co sie da ;(

Gość nie używasz pumexu????????????
ale tego z kamienia, nie mówie o syntetycznych- kolorowych.. te sa do bani

Gość nie używasz pumexu????????????
raz na tydzień namoczysz stópeczki w kąpieli potem porządny pumex i krem na stóki i nie wiem jaki masz problem..

Sucha i popękana skóra na piętach to częsta dolegliwość. Najczęściej nadmierne rogowacenie skóry wywołane jest uszkodzeniem jej płaszcza ochronnego, co objawia się brakiem elastyczności. Zgrubiała, szorstka i sucha skóra generalnie nie powoduje wielkiego bólu czy dyskomfortu. Może jednak nieestetycznie wyglądać oraz stanowić np. wrota zakażeń. Dobre efekty lecznicze daje wcześniejsze wykonanie peelingu, a następnie posmarowanie stóp maścią z witaminą A lub specjalnymi kremami do pękających stóp. Cytat: zdrowie i medycyna. Portal tematyczny ----------------------------------------------- Skóra pięt i stóp często reaguje na nadmierny ucisk poprzez pogrubienie skutkiem czego może być wysuszenie i popękania. Należy starać się nosić wygodne obuwie i wywierać jak najmniejszy nacisk na stopy. Warto również upewnić się czy nie ma Pani wady ułożenia stóp (np. płaskostopie poprzeczne) i czy nie wymaga ona noszenia wkładek korekcyjnych. Na co dzień polecałbym preparaty mocznika do peelingów i nawilżania skóry stóp-szczególnie z serii xerial 50 i xerial 50 extreme lub seria do stóp propodia. Cytat: Lek. med. Jacek Zdybski - Dermatolog, wenerolog

Gość przecież pumex pisała o tym
tłumoku tylko w skrócie Wkleiłaś dokładnie to samo tylko w wersji dla lubiących poczytać. Pumex =piling !!!!!

Gość smokxxx
Można i pumexem. Uważam, że lepiej skorzystać z porady specjalisty: http://gabinet.satin.pl/faq Powinien pomóc w znalezieniu prostszego rozwiązania. Sam korzystam i nie zawiódł mnie do tej pory.

Gość faustynkaa
mi pomogly kremiki z mocznikiem, parafina. oraz dobre tarki do pięt które kupiłam z Donegala, polecam. Koniecznie też nakladaj kremik na noc i zawin w folie i skarpetki.http://www.donegal.com.pl/

Gość a wiesz coooo ... mlunie
"Błagam pomózcie - czy któraś z was zna jakis sposob na zmiekczenie skóry pięt? probowalam juz wszytskich kremów, ale sytaucja wyglada tak ze skórka mi okropnie rogowacieje - i juz tylko taka specjalna tarka z nozykiem usuwam i poleruje . a jestem mloda kobieta mam 22 lata ;( pomózcie? co robic??" olać przynajmniej zaden zbok fetyszysta sie nie przyjebie do ciebie :)

Gość a wiesz coooo ... mlunie
"Błagam pomózcie - czy któraś z was zna jakis sposob na zmiekczenie skóry pięt? probowalam juz wszytskich kremów, ale sytaucja wyglada tak ze skórka mi okropnie rogowacieje - i juz tylko taka specjalna tarka z nozykiem usuwam i poleruje . a jestem mloda kobieta mam 22 lata ;( pomózcie? co robic??" olać przynajmniej zaden zbok fetyszysta sie nie przyjebie do ciebie :)