Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :((://

matura ustna z polskiego

Polecane posty

własnie mam ją dzisiaj i panicznie się boję:(( A wam jak poszło?

up up

Nom bo mam na 15.20 a już nie mam siły się dalej uczyć

nie stresuj sie tak:) ja mialam mature 2 lata temu wiekszosc osob z mojej szkoly dostalo 6pkt na 20mozliwych ja mialam 8 ale co z tego to sie nigdzie nie liczy idziesz, przedtsawiasz co przygotowalas, odpowiadasz na pytania, jak czytalas lektury z ktorych masz przygotowana prezentacja to nie ma sie czego bac:) powodzenia!

Gość ja nie mam nic przeciwko
Bedzie dobrze :) Ja pamietam ze swoja prace pisalam dopiero dzien przed matura a sama mature mialam o 17. I zdalam na 18 pkt wiec jak czlowiek chce to moze :)Trzymam kciuki :*

nie mam w ogóle lektur.Bo temat mam "Język dziennikarzy sportowych" A mam jeszcze pytanie.Bo można mieć ponoć wypisane cytaty na kartce a ja tych cytatów mam mase tylko na bibliografii nie miałam wpisane plansza z cytatami i nie wiem czy mogę te cytaty wziąsć czy nie bardzo??

nie wiesz jak jest u mnie w szkole.Chodzę do szkoły prywatnej gdzie komisja nie jest zbytnio przychylna do zdających.Wczoraj zdawała pierwsza grupa i panie z komisji czepiały się nawet o ubranie bo dziewczyna przyszła w białej koszuli i czarnych spodniach.A gdy wypowiadała się na dany temat to jedna z pań zaczęła jesć kanapkę a druga rysowała sobie kwiatki.Więc nie wiem czy ty bys się nie stresowała.

Gość mała miiiiiii
będzie dobrze:)

Gość nnnnnnb
ja tez mam dzis mature z polskiego alle dopiero o 18 juz mnie tres łapie ;/ moj temat ' cierpienie zobojetnia czy uszlachetnia. rozwaz problem w oparciu o wybrane teksty kilku epok' jakie moge dostac pytania do tego ?

Gość kami_20
nie bój się... jak sie już zasiada przed komisją to stres mija;) ja sie uczyłam mojej maturki z 3 dni niecałe i dostałam 15/20... nie ma sie czego bać

Gość dorotasssssssksks
Ja miałam w poniedziałek maturę ustną z polaka. Pracę skończyłam pisać w poniedziałek rano. Byłam totalnie nieprzygotowana, więc postanowiłam, że trzeba chociaz zachowac twarz. Wymyslilam sobie przebranie :) temat mialam zwiazany z magia wiec przebralam sie za Harry'ego Pottera. Bylo smiesznie. Lalam taka wode ze to tragednia :) i 18/20 czyli 90% :)

Gość _Katie_
ja miałam ustny w poniedziałek... Przed samym wejściem miałam stres jak cholera... ale kiedy zaczęłam mówić powoli mijał.. kiedy skończyłam i usłyszałam pytania to dramat. Lałam taką wode że szok ;) Nie czytałam wogóle lektur a dzień przed tylko 1 streszczenie a zdałam na 10 ;) Nie ma się czego bać! :) Jak wychodziałam z sali to już mnie walił wynik byłam zadowolona, że cokolwiek powiedziałam :) tak że głowa do góry!!!

Gość _Katie_
ja miałam ustny w poniedziałek... Przed samym wejściem miałam stres jak cholera... ale kiedy zaczęłam mówić powoli mijał.. kiedy skończyłam i usłyszałam pytania to dramat. Lałam taką wode że szok ;) Nie czytałam wogóle lektur a dzień przed tylko 1 streszczenie a zdałam na 10 ;) Nie ma się czego bać! :) Jak wychodziałam z sali to już mnie walił wynik byłam zadowolona, że cokolwiek powiedziałam :) tak że głowa do góry!!!

Gość _Katie_

Gość kinia35
nie ma sie co bać, ja miałam bardzo krótką prezentacje i nie odpowiedziałam konkretnie na żadne z pytan bo nie wiedzialam o co im chodzi byly jakieś dziwne te babki w komisji i mam 8 pkt ale zdałam i to sie liczy :) niebiorą tego w ogole pod uwage wiec wiesz

Gość :(((://
:) nom i zdałam na 10.