Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama.zaniapokojona.bardzo

Co to może być???

Polecane posty

Mojemu 2-letniemu dziecku miesiąc temu zaczęły wychodzić plamy na skórze-najpierw są różowe z malutkimi krostkami a potem robią się koloru skóry i są szorstkie... Byłam u pediatry i stwierdził, że to uczulenie-że może być od proszku do prania, od zwierzaka albo to uczulenie na czekoladę, cytrusy albo mleko i produkty mleczne... i teraz jestem w kropce... lekarz kazał mi kupić maść klotrimazol i na wszelki wypadek nie podawać dziecku czekolady, mleka i cytrusów... Czy dziecko którejś z Was miało takie plamy szorstkie z krostami? Co powinnam zrobić? Dodam, że moje dziecko nigdy nie miało uczuleń.

Gość cccccccccccccccccc
a u jakiego bylas lekarza?? moim zdaniem powinnas sie wybrac do alergologa i on cie pewnie skieruje na badania na testy tzw fasty pobiera sie z zyly bo on jest jeszcze za mały na testy skorne. takze wybiez sie do alergologa

Byłam u pediatry.

Co myślicie o maści klotrimazol? Ja myślałam, że to na grzybiczne sprawy, ale pediatra stwierdził, że to pomoże.

Gość JoaneN
A mnie sie wydaj ze to moze byc alergia na kurz domowy + grzyby + plesn np. w mieszkaniu. Synek kolezanki tez mial takie suche plamy rozow-czerwone na cialku (przedramiona) oraz na buzi. W dodtku mial skaze bialkowa. Nie uzywaj w zadnym wypadku masci ze sterydami na buzie pozniewaz sterydami przenikaja do krwioobiegu i kumuluja sie w ogranizmie a pozniej wyskakuja w postaci ognisto czerwonych plam np. na twarz - ja tak mialam.

Gość cccccccccccccccccc
bylas u pediatry a z takim czyms powinnas sie udac do alergologa. ja wiem co mowi bo moj syn ma 2latka i jest alergikiem. a lekarz pediatra to samo zawsze mowi nie jedz cytrusow, kakaa., jajek itd ale wlasnie trzeba zrobic fasty i wtedy bedziesz wiedziec. na na kurz na plesn itd na wszystko robia te fasty takze zrob tak jak mowie......bedziesz sama spokojniejsza

No kurzu tu opór-codziennie muszę ścierać. A pleśni też mi trochę w pokoju wyszło w rogu sufitu po zimie. To co to za lekarz, który klotrimazolem każę smarować? Mi to od początku podpadało... To co teraz mam zrobić? Iść do alergologa? Czy muszę mieć skierowanie od pediatry? Moje dziecko ma jedną taką plamę na plecach, po jednej na rękach, nogach i jedną na policzku.

cccccccc, Dzięki za radę.

Gość mój syn takie miał
i okazało się ze to skaza białkowa

Gość cccccccccccccccccc
ja ci napisalam co masz robic, jezeli cie to niepokoi to idz. ja chodze prywatnie wiec skierowania niemam........................

Pójdę na pewno. Poza tymi plamami dziecu nic nie jest-apetyt ma, jes żywe, zadowolone. Jeśli to skaza to jaki to ma wpływ na organizm?