Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLAL@

Pocenie się

Polecane posty

Gość POLAL@

Help! Jestem przeciętną nastolatką, dobrze się uczę, nie jestem bardzo brzydka. Staram się w otoczeniu wypadać dobrze i być lubianą, ale mam jeden DUŻY problem... CIĄGLE SIĘ POCĘ! W domu tak nie jest, tylko w szkole. Najśmieszniejsze jest to, że codziennie się golę, myje pod pachami zwykłym mydłem, używam antyperspirantu i nic. Nie chodzę opatulona w wełne, nawet w zimię po szkole chodzę w koszulce z krótkim rękawem. Proszę, pomóżcie, bardzo mi ten problem przeszkadza...

Gość kujkj
kup sobie antydral( ok.20 zł). Mi bardzo pomógł a też byłam załamana, doskonale Cię rozumiem.

Gość POLAL@
dzięki, sprubuje :)

Gość sdfsdfasdf
był tu kiedyś taki post dziewczyny która ciągle się czerwieniła gdy z kimś rozmawiała, i okazało się że jest to jakaś reakcja układu nerwowego niezależna od otoczenia. pisała tam też o kolesiu który miał problem z poceniem i podobnież przyczyna była ta sama. jeżeli pocisz się tylko w szkole, to może być reakcja na inne osoby 1. niestety tylko tyle pamiętam 2. idź do lekarza !

Gość wiśnia729
Cukrzyca może albo jej początkowe stadium?

Gość POLAL@
Jak można się nabawić cukrzycy?

Gość nie wiem132
hiperhydroza?

Gość POLAL@
czy możecie polecić jakiś dobry dezodorant albo antyperspirant?

Gość dscdcdc
Kup sobie Antydral( stosuj na noc) a na dzień antyperspirant jaki chcesz. Jeśli Antydral ci pomoże, że nie jest ci potrzebny jakiś wyjątkowy antyperspirant tylko taki, jaki lubisz. Ale do lekarza warto i tak pójść.:-)

Gość POLAL@
dzięki wielkie

Gość POLAL@
dscdcdc ale do jakiego lekarza mam pójść?

Gość dfdcdcvfvfvfffvf
Do endokrynologa.

Gość POLAL@
aha, dzięki... szczerze to nie słyszałam jeszcze o takim lekarzu... A znacie może jakiegoś dobrego endokrynologa w okolicach Warszawy?

Gość zanzi
Poczytaj o nadpotliwości / nadmiernej potliwości, jest wiele stron poświęconych temu problemowi. Stosunkowo sporo osób cierpi na ten problem, ja też go miałam. Mnie rzeczywiście pomógł Antidral (ok. 23zł w aptece - używam od ponad miesiąca i nadal jest ponad pół opakowania), ale są tez inne leki, np. Etiaxil - dwukrotnie droższy. ale znacznie mocniejszy, możesz spróbować, jakby Antidral nie dał rady. A do endokrynologa dostaniesz skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu.

Gość POLAL@
zanzi, ale pomógł ci, czyli już nie masz tej nadpotliwości i nie musisz nic używać, czy pomaga ci przy regularnym używaniu?

Gość POLAL@
pomóżcie proszę! Czy są jakieś domowe sposoby?