poszukująca inspiracji 0 Napisano Maj 20, 2010 W mojej rodzinie zazwyczaj jadało się do kanapek margarynę, chciałabym jednak zmienić to przyzwyczajenie - jakie smaczne masło polecacie? Będę wdzięczna za wskazówki. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 20, 2010 smaczne masło? jakoś nei pasuje mi smaczność do tłuszczu, jakiegokolwiek ale najbardziej zjadliwe jest masło własnego wyrobu, polecam trzeba ubijać aż do skutku śmietanę jak najbardziej tłustą, słodką oczywiście, kremówkę 40% odlać potem maślankę i wypłukać trochę wodą smacznego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość o tempora, o mores.......... Napisano Maj 20, 2010 Ja najbardziej lubię te: http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Maslo/Maslo-smietankowe-3-4-29213-big.jpg http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Maslo/Maslo-stolowe-10288-big.jpg Ale najbardziej to: http://a01.cdn.a.pl/zdjecie-14675/sobik-oselka-gorska-maslo-extra-300g-Full.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość o tempora, o mores.......... Napisano Maj 20, 2010 No fakt,własnoręcznie robione jest najlepsze, ale jak ktoś nie ma czasu/ochoty, to z dostępnych na rynku najsmaczniejsze są te zalinkowane przeze mnie :) Opinia subiektywna, oczywiście, ale polecam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poszukująca inspiracji 0 Napisano Maj 20, 2010 Niestety jak o tempora, o mores.......... zauważyła, nie każdy ma czas by własnoręcznie zrobić masło - ja do takich właśnie osób się zaliczam - choć przy odrobinie wolnego czasu postaram się spróbować. Dziękuję za rady i życzę dobrej nocy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Maj 20, 2010 to jakieś 10-15 minut roboty, bez przesady a z gotowych to jadam masło z Krasnegostawu ale ogólnie wolę smarowidło typu serek topiony hochland śmietankowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poszukująca inspiracji 0 Napisano Maj 20, 2010 Z serkiem to też ciekawy pomysł - zdarzało mi się tak robić przygotowując przekąski na spotkania z przyjaciółmi czy inne imprezy. Dziękuję za inspiracje. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ale urwał... 0 Napisano Maj 20, 2010 Lurpak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Emil i Ida 27 tc__ Napisano Maj 20, 2010 Ponieważ lubię eksperymentować, mogę ci z czystym sercem polecić duńskie masło Lurpak i Masło Fińskie. :) Z rodzimych smaków, zwykłe śmietankowe w papierku, a nie sreberku, takie z czerwono niebieskimi napisami i logo krówki (zależy od regionu w którym mieszkasz, ale zazwyczaj jest na nim napisane Masło Śmietankowe Zakłady Mleczarskie Xxxx Yyyy). :) A jak robisz zakupy w wielkopowierzchniowych (hipermarketach), to w dziale z masłami poszukaj produktu, który będzie się nazywał Kruidenboter. Jest to holenderskie masło z ziołami i zazwyczaj jest pakowane w przezroczyste plastikowe pudełeczko z białym wieczkiem. Pyszne! ;) Ach i jeśli przez przypadek znajdziesz gdzieś masło solone to obowiązkowo musisz spróbować! Najlepiej smakuje z pieczywem z piekarnika Dan Cake. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość solone masło jest paskudne Napisano Maj 20, 2010 mi osobiście nie smakuje a lulpark to też przereklampowane , smak zwyczajny a cena jak na masło kosmiczna wolę zwykłe masło extra w złotku 82%tłuszczu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takiem tammmm Napisano Maj 21, 2010 http://www.i-jedynka.pl/images/produkty/2007121011_maslo%20roslinne%20w-wa.jpg Jest pyszne, zwłaszcza na świeżutkim pieczywie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sorki ale trzeba było myśleć Napisano Maj 21, 2010 takie zwykłe masło warto jest sklarować. Nie dość, że potem nie jełczeje to można długo przechowywać. Serek topiony????? ratunku! to można od czasu do czasu. Konserwujecie się ludzie za życia. Sama chemia. Kubki smakowe wam zanikają, nie umiecie cieszyć się smakami natury. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a no wiec tak Napisano Maj 22, 2010 ohoho...a ja polecam szwedzkie maslo...cena przyzwoita, zawartosc tl ok... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cedrynka 0 Napisano Maj 22, 2010 Ja uwielbiam masło!! MASŁO< MASŁO i jeszcze raz MASŁO!! Margaryna się chowa.. Masło masz wtedy,gdy na opakowaniu pisze ze ma 82% tłuszczu minimum. Jesli masz mniej - to jest to margarynowy mix. Polecam osełkowe i extra. No i oczywiscie jest najsmaczniejsze masełko od krów karmionych sianem zimą, lub trawą latem :) Bo po kiszonce zimowej masło przejmuje zapach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach