Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mistery18

nieszczęsny TESTOSTERON..

Polecane posty

Gość mistery18

Witam, mam 18 lat .. we wrzesniu robiłam badanie na testosteron, nie pamietam dokladnie jaki byl wynik ale pamietam, ze lekarz rodzinny powiedzial, ze jest podwyższony. Moim problemem jest nadmierne owlosienie:/ wąsik, broda, owlosione uda tzn wewnetrzna częśc, piersi i wszystko inne co jest raczej nie typowe u kobiety:/ kolezanki wykonuja depilacje co kilka dni a ja niestety muszę ja wykonywac codziennie.. koszmar !! w dodatku szybko przetluszczają mi się wlosy, musze je myc codziennie, cera po paru godzinach tak mi się swieci w dodatku.. tyje z dnia na dzien:/ w rok przytylam 20 kilo!! mam przerazliwe rozstepy, ktore sa doslownie WSZEDZIE nawet na rękach:/ nie wiem co mam robic ..okres tez mi się strasznie spoznia czasem dostaje po 5 miesiącach czasami po 3, 2 .. bylam z tym rowniez u lekarza ginekologa, poniewaz od rodzinnego nie dostalam niestety skierowania do pani endokrynolog:/ a ginekolog przepisal mi jedynie tabletki anty na uregulowanie okresu.. zazyywalam przed 3 miesiace kontracept po czym mialam straszne bole brzucha i podejrzenia nadrzerki, wiec przestalam przyjmowac.. i chcialam cos na to nadmierne owlosienie, ale lekarz stwierdzil, ze NIC u mnie nie widzi:/ trudno zeby widzial skoro sie codzien depiluje:/ a nieregularny okres tlumaczyl dojrzewaniem heh.. poszlam wiec do 2 lekarza ginekologa, ktory powiedzial ze tabletki anty to sztuczny cykl i trzeba znalez przyczyne, dal mi skierowanie na badania mam zrobic prolaktyne, testosteron, FSH i estrodiol .. wie ktoras jakie sa tabletki na obnizenie tego nieszczęsnego testosteronu? boje się, ze to moze byc zespol policystycznych jajnikow ale nie mam pewnosci, poniewaz nie wiem jakie badania trzeba wykonac.. taki mlody wiek a juz takie problemy :( ma ktoras jakies rady? prosze o pomoc:((

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować