Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmaciekk

Regeneracja włosów PO lecie... - facet pilnie potrzebujujący Waszej pomocy! ;)

Polecane posty

Gość mmmaciekk

Cześć, jestem Maciek i potrzebuje Waszej pomocy!! Mam taki problem: muszę napisać artykuł nt. "Regeneracja włosów po lecie" - jako że jestem facetem o krótkich włosach - temat jest mi zdecydowanie odległy! (jak odległość między Wenus a Marsem ;P) więc potrzebuję Waszej pomocy!!! (dla mnie to swoisty chrzest bojowy w nowej pracy). Zatem, proszę Was ładnie o : - Informacje - co dzieje się z włosami latem (płowieją, wysuszają się, cokolwiek innego... jak pisałem - nie znam się, ale zaparłem się, że to napiszę) - Jak zaradzić w/w objawom - Co zrobić jeśli już stanie się z włosami "coś niefajnego", jakie terapie polecała, prababcia, babcia, mama, ciotka - Jakie środki stosujecie Wy? Naturalne czy może jakiś konkretny specyfik kupowany w sklepie? - Na bazie jakich składników? - Na co zwracacie uwagę wybierając antidotum na "włosy po lecie"? Aby znów były takie...takie... ;) wiecie jakie :) Wiem, że dużo pytań, ale proszę każdą osobę o odpowiedź na chociaż wybrane pytania ;) Z góry serdecznie Wam dziękuję. PS. Mam termin na poniedziałek. Pozdrawiam, Maciek

Gość leoolka
Przeszukaj forum pełno tu tego wszystkiego. Na pewno nawilżenie jakimiś odpowiednimi szamponami i odżywkami bo włosy po lecie są przedewszystkim bardzo przesuszone słońcem i wodą

Gość artykul czaqs zapomniec o leci
Maska na włosy Najlepiej wakacje znoszą włosy ciemne, zawierające dużo barwnika - melaniny, która działa jak naturalny filtr. Najgorzej - włosy farbowane, a szczególnie rozjaśniane. Ale wbrew pozorom to nie sól i chlor niszczą włosy. Wystarczy pamiętać o spłukaniu ich z głowy po każdym wyjściu z morza czy basenu. Znacznie bardziej szkodliwe są promienie słoneczne, bo uszkadzają zewnętrzną warstwę włosa, łuskę włosową, a najbardziej zgubne w skutkach jest suszenie mokrych włosów na słońcu. Zwykła woda pod wpływem promieniowania UV zaczyna działać podobnie jak woda utleniona. Dlatego latem włosy stają się jaśniejsze, suche, łamliwe. Tracą połysk i sprężystość, a ich końcówki rozdwajają się. Pod wpływem słońca i wiatru zachwiana zostaje także równowaga wodno-tłuszczowa skóry głowy. A właśnie ta otoczka tłuszczowa chroni włosy przed wysuszeniem. Najlepiej regenerują włosy specjalne maski, które zawierają m.in. olej z orzechów macadamii (wygładza i nawilża) oraz witaminy o właściwościach odżywczych, antyutleniających. Preparaty należy dobierać do aktualnych potrzeb włosów. Przy regeneracji włosów trzeba pamiętać, że maseczki, odżywki i balsamy przeznaczone są do pielęgnacji włosów, a nie skóry głowy. Dlatego nakłada się je wyłącznie na włosy, ze szczególnym uwzględnieniem końcówek, które mają skłonność do rozdwajania się. Aby zintensyfikować działanie maseczek, można owinąć głowę ręcznikiem, ciepło bowiem otwiera łuski włosowe. Po spłukaniu letnią wodą warto jeszcze raz zmyć włosy wodą zimną z dodatkiem cytryny. Taki zabieg zamyka łuski i nadaje blask włosom. Po wytarciu ręcznikiem głowy warto wsmarować w końcówki włosów preparat regeneracyjny.

Gość efesgirshgrygj
poszukaj tematów na kafeterii naprawdę od groma tu tego masz w czym wybierać i odrazu full wypowiedzi

Gość smddmdw
Podobno jajka a konkratnie żółtka dają bardzo dobry efekt ale sama nie używałam szczerze mówiąc. Poza tym gdzies tez słyszałam że to dobre ravczej dla blondynek.