Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Interpretacja

Interpertacja USG

Polecane posty

Gość Interpretacja

Czy ktoś może mi pomóc? Trzon macicy nieco powiększony W jamie macicy poj pęcherzyk ciążowy o wym gs odp ciąży 4 tyg.5d Echa zarodka ani pęcherzyka żółtkowego nie uwidoczniono jajnik lewy- prawidłowy jajnik prawy- przestrzeń o mieszanej echogeniczności - mogąca odpowiadać ciałku żółtemu zatoka douglasa - wolna.... O co chodzi z tym prawym jajnikiem? Kobieta nic mi nie chciała powiedzieć oprócz tego że jest to fizjologia. I że trzeba to obserwować. Co o tym sądzicie

Gość Interpretacja
up

z prawym jajnikiem chodzi o to ze z niego wyszlo jajeczko, ktore zostalo zaplodnione, czyli owulacja z lewego jajnika na co wskazuje echo prawdopodobnego cialka zoltego, ktore prawdopodobnie jest cialkiem zoltym ciazowym, czyli produkuje progesteron do podtrzymania ciazy:) jesli wyszlo na USG ze macica powiekszona i jest pecherzyk ciazowy to znaczy ze jestes w ciazy. Nie ma echa zarodka..ale echo zarodka dopiero mozesz widziec za dwa tygodnie. Czyli z praweo jajnika jajeczko w czasie owulacji wyszlo, masz tam cialko zolte ciazowe i w jamie macicy pecherzyk ciazowy:) czyli w normie jak na 5 tc:) Sprawdz sobie beta hcg jak przyrasta bedziesz wiedziec czy ciaza sie prawidlowo rozwija:)

Gość Interpretacja
dzięki dzięki wielkie :) według ostatniej miesiączki wczoraj byłam 5tyd i 3 dniu. a pęcherzyk odpowiada ciąży 4 tyg.5dn.To podobno w normie?

Gość Interpretacja
ah i ona powiedziała że to ten jajnik trzeba obserwować ...